

گدعون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در جریان سفر به پاریس در گفتوگویی تفصیلی با روزنامه فیگارو در پاسخ به این که چگونه یک توافق جدید بر سر برنامه هستهای ایران میتواند موفق باشد، در حالی که برنامه هستهای ایران تقریبا به هدف خود رسیده است، با تکرار ادعاهای این رژیم علیه ایران بیان کرد: شرایط متفاوت است. در کاخ سفید، رئیسجمهوری قاطعتر داریم. ایران نیز دولت جدیدی دارد. و اروپاییها چشمانشان را باز کردهاند؛ هم به دلیل جنگ اوکراین که کمکهای تهران به روسیه را آشکار کرد، و هم به دلیل حملات مستقیم ایران علیه ما در آوریل و اکتبر ۲۰۲۴ که نشان داد نیروهای نیابتی آن مانند حماس و حزبالله چه تواناییهایی دارند، به ویژه از هفتم اکتبر (عملیات «طوفان الاقصی» از سوی حماس علیه اراضی اشغالی) به بعد.
ادعای حمایت مالی و تسلیحاتی گروههای مقاومت منطقه و کنترل اقدامات آنها در حالی از سوی ساعر و متحدان رژیم صهیونیستی مطرح میشود که مقامهای ایران ضمن حمایت از آرمانهای آزادیبخش این گروهها این ادعا را رد و تاکید کردهاند که گروههای مقاومت به طور مستقل و طبق صلاحدید خود عمل میکنند و ارتباط ایران با این گروهها صرفا نوعی اتحاد است.
مقامهای ایران و روسیه کمکهای نظامی تهران به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین را نیز بارها رد کردهاند. تهران تاکید کرده است برخلاف شرکا و متحدان غربی کییف که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ میپردازند، از هیچ یک از طرفین حمایت نمیکند و ضمن این که تنها راهکار سیاسی را برای حلوفصل این جنگ مناسب میداند، آماده کمک به دستیابی آن است.
ساعر که رژیمش در دیوان بینالمللی دادگستری به نسلکشی در غزه متهم شده و حملات متجاوزانه به خاک لبنان و سوریه را در کارنامه خود دارد، در ادامه اظهارات ضدایرانی خود در گفتوگو با این روزنامه گفت: دیگر نیازی نیست ماهیت تجاوزگری ایران را توضیح دهیم! امروز همه یک سوال دارند؛ اگر آنها بدون سلاح هستهای این کارها را کردند، با داشتن چتر هستهای چه خواهند کرد؟ به همین دلایل، انتظار دارم جامعه بینالمللی مصممتر عمل کند. البته این به معنای خوشبینی من نسبت به احتمال دستیابی به توافق نیست، چراکه شکاف بین دیدگاه آمریکا و ایران همچنان بسیار گسترده است.
در ادامه این گفتوگو، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در پاسخ به این که اگر دیپلماسی شکست بخورد، آیا آمریکا به عملیات نظامی تلآویو علیه تاسیسات هستهای ایران خواهد پیوست، گفت: در این مورد گمانهزنی نمیکنم. اما هدف ما را تکرار میکنم که ایران نباید به یک قدرت هستهای تبدیل شود. اکنون در مقطعی از تاریخ هستیم که به دلیل اجماع جهانی، فرصت واقعی برای تحقق این هدف وجود دارد. چگونه؟ زمان نشان خواهد داد. اما اراده ما با آمریکا و فرانسه مشترک است.
پاسخ ساعر به این سوال در پی این انجام شده است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای که یکشنبه گذشته با شبکه انبیسی نیوز انجام داد، در اظهاراتی تهدیدآمیز درباره توافق با ایران گفت: اگر با ایران به توافق نرسیم و ضمانتی برای تولید نکردن سلاح هستهای توسط ایران دریافت نکنیم، این کشور به شیوهای بیسابقه بمباران خواهد شد.
