


فرهیختگان: تیم تراکتور تبریز در هفته بیست و چهارم توانست آلومینیوم را در شهر اراک شکست دهد تا بار دیگر اثبات کند در خارج از خانه تیمی زهردارتر است. تیم تحت هدایت دراگان اسکوچیچ با پیروزی مقابل شاگردان مجتبی حسینی اندوختهاش را به فراتر از 50 امتیاز رساند و با 16 برد، 3 تساوی، 4 شکست و ذخیره 51 امتیازی جایگاهش را در صدر جدول مستحکمتر کرد. البته نباید فراموش کرد با توجه به تعویق افتادن دیدار هفته بیست و دوم تراکتور مقابل فولاد خوزستان، دراگان اسکوچیچ در 23 بازی موفق شده دستاوردش را در تبریز به فراتر از 50 امتیاز برساند که این آمار بطور قطع رکوردی ارزشمند در تاریخ 17 دوره حضور تیتیها در لیگ برتر است چون سرمربیان بزرگ تاریخ تراکتور یعنی تونی اولیویرا و قلعهنویی بعد از 27 و 28 بازی به این توفیق رسیدهاند. البته ژنرال در دوره دوم حضورش موفق شد کمی آمارش را بهبود دهد و در 26 دیدار به 50 امتیاز برسد. به جز اسامی اشاره شده پاکو خمز نیز در بیست و هشتمین بازیاش در قامت سرمربی تراکتور دستاوردش فراتر از کسب 50 امتیاز رفت.
همچنین سرمربیانی مثل محمود یاوری، مجید جلالی، رسول خطیبی، یحیی گل محمدی، ارطغرل ساغلام، جان توشاک، محمد تقوی، ژرژ لیکنز، مصطفی دنیزلی، ساکت الهامی، علیرضا منصوریان، فیروز کریمی، زوونیمیر سولدو، قربان بردیف و حمید مطهری پیش از رسیدن به پنجاهمین امتیازشان جمع تراکتوریها را ترک کردهاند تا کاملا عیان شود چقدر نیمکت این باشگاه لغزنده و سرشار از تغییرات زیاد بوده است.
27 بازی برای 50 امتیازی شدن
تونی اولیویرا به عنوان یکی محبوبترین سرمربیان خارجی تاریخ لیگ برتر در 3 مقطع مختلف هدایت قرمزهای استان آذربایجان شرقی را برعهده داشته است. این سرمربی پرتغالی نخستین بار در دوره دوازدهم لیگ برتر روی نیمکت قرمزها نشست که منجر به نایب قهرمانی شد. سرمربی اسبق بنفیکا در فصل 1392-1391 توانست با پیروزی در هفته بیست و هفتم اندوختهاش را به فراتر از 50 امتیاز برساند. تا پیش از پیروزی 3 بر یک شاگردان تونی مقابل فجرسپاسی در جدول ردهبندی مقابل امتیازات تراکتور به پشتوانه 13 برد، 10 تساوی و 3 شکست عدد 49 نوشته شده بود.
دومین بار سرمربی پرتغالی هدایت تراکتور را در اواخر دوره سیزدهم لیگ قبول کرد و با این تیم به رتبه ششم مسابقات رسید و در جام حذفی قهرمان شد. همچنین بعد از اخراج رسول خطیبی درفصل 1394-1393 فوتبال دوستان شاهد عقد قرارداد 1.5 ساله با تونی اولیویرا بودند که در ماههای نخست حاصل خوشی به همراه داشت و تبریزیها را در آستانه قهرمانی پیش برد اما در دوره پانزدهم لیگ استراتژیهای این سرمربی به بنبست خورد تا دوره سوم حضور وی بعد از حضور در 23 بازی و کسب 41 امتیاز به پایان برسد.
موفقیت نسبی در هر 2 دوره
امیر قلعهنویی با تیم تراکتور سابقه نایب قهرمانی در دوره یازدهم لیگ و ایستادن در جایگاه سوم در شانزدهمین فصل برگزاری مسابقات را دارد. ژنرال تا پیش از برگزاری هفته بیست و هشتم فصل 1391-1390 با کسب 49 امتیاز که برآمده از 14 پیروزی، 7 تساوی و 6 شکست بود جز مدعیان قهرمانی قلمداد میشد و با پیروزی یک گله روبروی سایپا آمارش فراتر از کسب 50 امتیاز رفت. دومین دوره حضور قلعه نویی روی نیمکت تراکتور از یک هفته مانده به پایان نیم فصل نخست دوره پانزدهم لیگ آغاز شد و بیش از 1.5 فصل ادامه داشت. ژنرال در دومین دوره حضورش روی نیمکت تیم پرطرفدار تبریزی بعد از 26 بازی با تساوی 2 بر 2 روبروی فولاد موفق شد پنجاهمین امتیازش را بدست آورد.
آمار خمز و ژنرال برابر است
بعد از جدایی قربان بردیف مدیران تراکتور هدایت تیم شان را به پاکو خمز سپردند و این سرمربی اسپانیایی از هفته دوازدهم دوره بیست و لیگ برتر عنان کار را برعهده گرفت و در 42 بازی لیگ برتری بازیکنان قرمزپوش با استراتژیهای خمز راهی مستطیل سبز شدند. تیم تحت هدایت وی در هفته نهم فصل 1403-1402 موفق شد با نتیجه 3 بر صفر نساجی را شکست دهد که این برد اندوخته خمز را روی نیمکت تیتیها 52 امتیاز رساند. سرمربی اسپانیایی پیش از تقابل با حریف شمالی در 27 بازی موفق شده بود 15 برد، 4 تساوی و 8 شکست بدست آورد.
رسیدن به 50 امتیاز در دومین فصل حضور
یکی از سرمربیان تاثیرگذار تاریخ باشگاه تراکتور کسی نیست به جز فراز کمالوند چون او موفق شد با قهرمانی در لیگ آزادگان بعد از 7 فصل پرشورهای تبریزی را به سطح نخست فوتبال کشورمان برگرداند. در دوره نهم و دهم لیگ خلیج فارس هدایت قرمزها برعهده کمالوند بود و او در هفته دوم فصل 1390-1389 بعد از 36 مرتبه چینش ترکیب تراکتور با پیروزی 3 بر یک مقابل راه آهن آمارش به کسب 50 امتیاز رسید.
