

مولود شعاعی، فرهیختگان آنلاین:کتابخانه های دانشگاهی یکی از مهمترین محل ها برای دسترسی دانشجویان و حتی اساتید به منابع به روز علمی تالیفی و ترجمه ای به شمار می رود. کتابخانه هایی که هر چه منابع آن به روزتر باشد، می تواند سهم بیشتری در حرکت کشور بر لبه علم ایفا کند؛ اما آنچه در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است اینکه همه کتابخانه های دانشگاه های دولتی به منابع کتابخانه های وزارت علوم متصل نیستند و همین مسئله هم باعث می شود تا عملا امکان بررسی منابع کتابخانه های دانشگاه های دولتی آنطور که انتظار می رود، وجود نداشته باشد.
در همین راستا دانشگاههای بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین، اراک و کوثر بجنورد به تازگی به فهرست کتابخانه های وزارت علوم پیوستند. کتابخانه هایی که به ترتیب دارای بیش از ۱۱۰، ۶۸ و ۱۰ هزار عنوان کتاب فارسی و لاتین بوده و با پیوستن این دانشگاهها به فهرستگان، شمار کتابهای یکتای قابل دسترس از طریق این پایگاه به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان رسیده است.
شمار دانشگاههای متصل به فهرستگان در حال حاضر ۲۹ دانشگاه از جمله دانشگاههای تهران، علامه طباطبائی، شیراز، شهید باهنر کرمان، ارومیه و الزهرا (س) است و بیش از ۵۰ دانشگاه دیگر از جمله دانشگاههای تربیت مدرس، شهید بهشتی، فردوسی مشهد، سمنان، و لرستان؛ با ارائه دادهها و فرادادههای متناظر با منابع کتابخانهای خود به ایرانداک، به زودی به فهرستگان خواهند پیوست.
فهرستگان منابع کتابخانههای دانشگاهی وزارت علوم یک دروازه اطلاعاتی است که توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و با حمایت دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شده و به توسعه دسترسپذیری دادهها و فرادادههای اطلاعاتی در محیطهای دانشگاهی میپردازد.
