


سال 1404 برای سیاست خارجی ایران سالی مهم و تعیینکننده به شمار میرود. نیمه اول سال جدید، سرنوشت پرونده هستهای ایران مشخص خواهد شد و تصمیمگیری درمورد فعالسازی مکانیسم ماشه به مرحله نهایی خواهد رسید.
موضوع مهم دیگری که در سال جدید، روی میز سیاست خارجی قرار دارد، نسبت ایران با آمریکای ترامپ است، دوگانه مذاکره، عدم مذاکره یا گفتوگو برای گفتوگو و مذاکره با ایده نیز، همچنان در فضای سیاسی ایران پرچالش خواهد بود.
در این قالب مواجهه با کمپین فشار حداکثری و طراحی دقیق برای مقابله با این چالش نیز از جمله مسائل مهم در سال جدید است. در سطح منطقهای نیز به نظر میرسد، تحولات سوریه در فضای سیاست خارجی ایران اثرگذار باشد، بازسازی محور مقاومت نیز یکی دیگر از موضوعات منطقهای در سیاست خارجی سال جدید خواهد بود.
در سال 1404 سیاست خارجی ایران با چالشهای پیچیدهای در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی مواجه خواهد بود که داشتن ایده و برنامهریزی برای عبور و حل این چالشها میتواند ایران را از آنها عبور دهد. در این چهارچوب و در نگاه به چالشهای اقتصادی هم تنظیم رابطه ایران با دو کشور روسیه، چین و تقویت روابط با آنها، نقشی تعیینکننده در عبور از این بحران دارد.
برای پاسخ به این سؤال که اولویتهای سیاست خارجی چه هستند و باید چه برنامهریزی برای برخی از این چالشها داشت با کارشناسان روابط بینالملل، علیرضا کوهکن، ساسان کریمی، اللهکرم مشتاقی، دیاکو حسینی، مهدی خانعلیزاده، حمیدرضا غلامزاده، عبدالرضا فرجیراد، جواد میرگلویبیات گفتوگو کردیم که در ادامه میتوانید آنها را بخوانید:
ساسان کریمی: ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404
اللهکرم مشتاقی: بازسازی محور مقاومت و تقویت ارتباط با دنیای غیرغربی، اولویت سیاست خارجی 1404 ایران
حمیدرضا غلامزاده: حرکت به سمت همکاریهای غیردوجانبه؛ راه عبور از بحرانها در 1404
علیرضا کوهکن: پرونده هستهای؛ اصلیترین چالش سیاست خارجی در 1404
جواد میرگلویبیات: بازتعریف قدرت هستهای، منطقهای و نظامی اولویت اصلی سیاست خارجی در 1404
دیاکو حسینی: احتمال تقابل سخت، اسنپبک و مقابله با تحریمهای جدید؛ چالشهای اصلی 1404
