

در جلسه علنی امروز کامران غضنفری، نماینده تهران از احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این سوال را مطرح کرد که علت برخی جابجاییهای مشکوک در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چیست؟
پس از پاسخهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، غضنفری گفت که از پاسخها قانع نشده است لذا سوال به رای گذاشته شود. در نهایت نمایندگان با ۹۹ رای موافق، ۱۳۷ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۴۰ رای ماخوذه اعلام کردند که از پاسخهای وزیر قانع نشدند.
همچنین احمد میدری با حضور در جلسه علنی امروز مجلس در پاسخ به سوال کامران غضنفری، نماینده مردم تهران که پرسید «علت برخی جابهجاییهای مشکوک در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» چیست؟
میدری پاسخ داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دو مسئولیت متفاوت دارد. از یک طرف بخش مهمی از نظام اداری ایران در این وزارتخانه قرار دارد و کمتر وزارتخانهای را میشناسیم که چندین اداره کل در سراسر استانها داشته باشد. اداره تعاون، سازمان آموزش فنیوحرفهای، سازمان بهزیستی، مدیر کل تامین درمان تامین اجتماعی، مدیر کل بیمه اجتماعی و... همه جزء این وزارتخانه هستند و هرگونه سیاست زدگی در انتصاب این مدیران پیامدهای مخربی را بر کل نظام اداری و خدمات دولتی به جا میگذارد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول مدیریت شرکتهای بزرگ اقتصادی ایران است که این شرکتها موتورهای اقتصادی هستند و اگر سیاسی اداره شوند، اقتصاد ایران را به رکود میکشانند. در زمینه انتصاب مدیران کل فرایندی را که ما از ابتدای دولت چهاردهم در این وزارتخانه دنبال کردیم، چند مرحلهای بوده است. اول، شرایط احراز را تعریف کردیم. به این شکل که برای مدیریت کسانی که حداقل پنج سال سابقه کار داشته باشند، برای ریاست ادارهها فراخوان داده شد. در این فراخوانها با نیروهای متخصص مصاحبه کردند و بعد از مصاحبه سه تن از آنها انتخاب شدند و به کانونهای ارزیابی فرستاده شدند و کانونهای ارزیابی آنها را از نظر صلاحیت مدیریتی بررسی کردند و بعد با سه نفر از این برگزیدگان شخصاً مصاحبه کردم و یک نفر به عنوان مدیر کل با هماهنگی مسئولین استانها انتخاب شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: خود شما عزیزان میتوانید گواهی بدهید که آیا مدیران کلی که منصوب شدند، انتصابهایشان سیاسی بوده یا غیرسیاسی بوده است؟ اما من میخواهم توجهتان را به این نکته جلب کنم که در کشورهایی که انتخابات دارند، نظام اداری تحت سیطره نظام سیاسی است و هر وقت که انتخابات برگزار میشود، مدیران در سطح گسترده تغییر پیدا میکنند و در ایران حتی مدیران مدرسه هم تغییر پیدا میکنند. سیاست زدگی در نظام اداری ایران زیاد است و این مشکلی است که در نظام اداری کشور داریم. این مسئلهای است که ما صد سال اسیرش هستیم و بعد از انقلاب که تاثیرات مثبت بسیار زیادی هم داشته است، این درد عمیقتر شده است.
میدری در پایان گفت: مدیرعامل شستا تمام استعلاماتش انجام شده است. پس هر سه مرجع نظارتی کتباً تایید کردند و تاییدیه آن را نیز من رویت کردم و در اختیار هیئت رئیسه محترم مجلس هم میتوانم قرار بدهم. از نظر رعایت ملاحظات قانونی تمام نکات برای انتصابها رعایت شده است. اما در مورد مدیرعامل شستا و انتخابهایی که آنجا صورت گرفته است من خیلی سریع خدمتتان عرض کنم که ایشان ۱۵ سال بعد از دوره نمایندگی، مدیر شرکتهای مختلف شستا بوده است و قائم مقام کنونی او ۲۵ سال در شستا کار کرده است. مدیرعامل این شرکت کسی است که هیچ حرکت سیاسی بعد از دوره نمایندگی نداشته است. ایشان کار حرفهای انجام داده و فارغالتحصیل دانشگاه سوئد است. قبل از که اینجا بیاید، هیچ تابعیتی نه خودش و نه خانوادهاش ندارند و کسی است که درآمد ۱۲ هزار دلاری را رها کرده و در سقف مصوب مجلس کار میکند. ما به تمام فرامین مقام معظم رهبری گوش دادهایم.
