فایر باکس چیست ؟

نحوه نصب جعبه آتش نشانی با توجه به استانداردهای جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا باعث می‌شود هنگام بروز حریق بتوانید به خوبی از آن جلوگیری نمایید.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۱۱ - ۱۶:۰۹
  • 00
فایر باکس چیست ؟

آموزش گام به گام نصب جعبه آتش نشانی

آموزش گام به گام نصب جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی یکی از الزامات برای ایمنی ساختمان‌ها و یکی از ابزارهای اصلی کنترل آتش سوزی می‌باشد حال نحوه نصب جعبه آتش نشانی با توجه به استانداردهای جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا باعث می‌شود هنگام بروز حریق بتوانید به خوبی از آن جلوگیری نمایید ایمن از آتش قصد دارد در این مقاله به نحوه نصب جعبه آتش نشانی بپردازد تا بتوانید با نصب استاندارد جعبه آتش نشانی در ساختمان خود از پیشرفت حریق جلوگیری نمایید.

فایر باکس چیست ؟

 قبل از اینکه بخواهیم با طریقه نصب جعبه آتش نشانی آشنا شویم بهتر است اطلاعاتی در ارتباط با این ابزار کسب کنیم . جعبه آتش نشانی درواقع یک محفظه فلزی است که بر روی دیوار نصب می‌شود و درون خود شیلنگ آتش نشانی قرقره و نازل را جای داده است از اهمیت این ابزار همین کافیست که بدون وجود آن ساختمان های مسکونی اداری و تجاری اجازه ساخت ندارند زیرا در هنگام بروز آتش سوزی جعبه آتش نشانی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

 در ادامه ایمن از آتش قصد دارد مراحل نصب فایر باکس را گام به گام تشریح دهد پس با ما همراه باشید محل نصب جعبه آتش نشانی یکی از مهمترین مراحل در نصب جعبه آتش نشانی تعیین محل نصب آن است این محل باید دارای دو ویژگی حیاتی باشد در وهله اول دسترسی مناسبی برای همگان داشته باشد تا در صورت بروز حادثه آتش سوزی بتوان از آن استفاده کرد در وهله دوم محل نصب جعبه آتش نشانی باید دید مناسبی داشته باشد تا از دور به خوبی قابل شناسایی باشد ایمن از آتش اذعان دارد رنگ قرمز جعبه آتش نشانی هم به همین دلیل است ابزار های نصب جعبه آتش‌نشانی حال که محل دقیق جعبه آتش نشانی را شناسایی کردیم نوبت به ابزار های لازم می‌رسد این ابزار ها شامل : جعبه آتش نشانی و وسایل درون آن مانند قرقره و شیلنگ ابزار های اتصالی مثل پیچ و مهره ابزار سوراخ کاری برای نصب جعبه ها تراز برای اطمینان از نصب درست ابزار های لوله کشی

گام اول :بستن شیر فلکه

 اگر جعبه آتش نشانی شما مستقیم به منبع آب ساختمان وصل می‌شود در گام اول باید فلکه را ببندید و شیر آب را باز بذارید تا مقداری آب که در لوله ها هست خارج شود.

گام دوم :محل سوراخ ها را علامت گذاری کنید

 در این مرحله جعبه آتش نشانی را در محل نصب قرار داده و محل سوراخ‌ها را علامت گذاری می‌کنیم و سپس آنها را با مته سوراخ می‌کنیم.

گام سوم: نصب جعبه

 بعد از ایجاد سوراخ بر روی دیوار نوبت نصب جعبه آتش نشانی است می‌توانید از پیچ و مهره رولپلاک برای اتصال جعبه آتش نشانی به دیوار استفاده کنید فقط کافیست این اتصال دهنده‌ها را به نقاطی که از قبل نشانه گذاری کرده‌اید متصل کرده و جعبه را نصب نمایید.

گام چهارم :اتصال لوله کشی بعد از نصب جعبه آتش نشانی

 نوبت به اتصال آب به فایرباکس می‌رسد نقاط تعیین شده روی جعبه آتش نشانی را پیدا کنید و سپس با ابزارهای مناسبی که در اختیار دارید یک لوله مناسب به جعبه آتش نشانی متصل کنید که منبع آب جعبه آتش نشانی تامین گردد سپس با ابزارها چک کنید که نشتی نداشته باشد و آسیب دیدگی هنگام نصب لوله به وجود نیامده باشد.

 گام پنجم اتصال وسایل داخل جعبه

 حال که منبع آب جعبه آتش نشانی تامین شده است نوبت به اتصال وسایل داخل جعبه آتش نشانی مانند شیلنگ قرقره و نازل می‌باشد در ابتدا قرقره را در محل تعیین شده جعبه آتش نشانی قرار دهید و شلنگ را روی آن بکشید اطمینان حاصل کنید که شلنگ آتش نشانی پیچ و تاب نخورده باشد و به طور منظم بر دور قرقره پیچیده شده باشد بنابر بیان ایمن از آتش آخرین گام اتصال شلنگ آتش نشانی به نازل می‌باشد که با سادگی و با دست هم قابل انجام است برای جلوگیری از آسیب باید به این نکته توجه داشته باشید که نازل نباید بیش از حد سفت شده باشد.

گام آخر آزمایش جعبه آتش نشانی

 حال که جعبه آتش نشانی به شکل کامل نصب شده است نیاز به آزمایش دارد تا از عملکرد آن مطمئن شوید برای این کار در ابتدا فلکه آب ساختمان را باز می‌کنیم و سپس مقداری از شلنگ را به بیرون جعبه خواهیم آورد و نازل را باز می‌کنیم مهمترین نکته در این قسمت توجه به شلنگ آتش نشانی است که دارای نشتی نباشد.

 نکات مهم هنگام نصب جعبه آتش نشانی

 هنگام نصب جعبه آتش نشانی دقت کنید که ارتفاع جعبه آتش‌نشانی یکی از فاکتورهای اصلی دسترسی است ارتفاع باید به گونه‌ای باشد که قالب افراد ساختمان بتوانند به جعبه آتش‌نشانی دسترسی داشته باشند حتی افرادی که دارای قد کوتاه‌تری هستند.

 هنگام قرارگیری شیلنگ و ناظر باید به این نکته توجه داشته باشید که باید این ابزارها به راحتی درون جعبه قابل دسترسی باشند و بتوان از آنها استفاده کرد.

برخی از شرکت‌های بیمه‌ای برای نصب استاندارد جعبه آتش نشانی از شما شواهدی می‌خواهند دقت داشته باشید که جعبه شما به شکل استاندارد نصب شده باشد زیرا دستورات بروز حادثه ممکن است بیمه شامل حال شما نشود.

دستورالعمل‌های سازنده جعبه آتش نشانی می‌تواند یک راهنمای مناسب برای نصب جعبه آتش نشانی باشد حتماً قبل از نصب جعبه آن را مطالعه کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که هدف اصلی از نصب مناسب جعبه آتش نشانی در دسترس بودن آن است و این موضوع که جعبه آتش نشانی شما طبق برنامه عمل کند و هنگام آتش سوزی افراد بتوانند از آن استفاده کنند می‌تواند جان و دارایی همه افراد ساختمان را در برابر آتش سوزی حفظ کند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران