

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه در نشست خبری مشترک با علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به تازگی صفحات مجازی بسیاری اقدام به تبلیغ و فروش طلا میکنند و اقدام قوه قضاییه برای پیشگیری از وقوع جرم در این حوزه چیست، گفت: دادستانیها و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بارها در این زمینه هشدار دادهاند و مردم هم باید مراقب باشند با کسانی که معامله میکنند جوانب و اهلیت و توانایی فرد طرف معامله را از طرق قانونی و مشاوره با افراد دارای صلاحیت، بررسی و موردتوجه قرار دهند، چراکه اگر به این موضوع توجه نشود ممکن است در آینده ناخواسته مالباخته و گرفتار شوند.
وی ادامه داد: قوه قضاییه در راستای پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از حقوق عامه جلساتی را با نمایندگان نهادهای متولی از جمله هیات مقررات زدایی و بهبود کسب و کار، وزارت صمت، اتاق اصناف، پلیس فتا، پلیس امنیت اقتصادی و اتحادیه طلا برگزار و بر اقدامات پیشگیرانه تاکید شده است.
جهانگیر اضافه کرد: تسریع در تدوین ابلاغ ضوابط فروش برخط طلا در هیات مقررات زدایی، رصد و پایش سکوهای فروش برخط طلا و الزام به تامین ضمانتهای پیشگیری به منظور جلوگیری از کلاهبرداری، پولشویی و خالی فروشی، ایجاد انبارهای فروش طلا و راهاندازی سامانههای هوشمند در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با دستور دادستانی کل کشور مقرر شد تا سایتهای فروش غیرمجاز طلا شناسایی و پس از طی مراحل قانونی پلمب و مسدود شوند، همچنین موجودی کل طلای فروخته شده در بانک مورد وثوق تامین شود و نظارتها نیز برخط و سیستمی باشد.
جهانگیر ادامه داد: دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی نیز می بایست مراکز غیرمجاز فروش بر خط طلا را با همکاری دستگاههای اجرایی شناسایی کرده و اجازه فعالیت به مراکز غیرمجاز برای فروش برخط طلا و طلای آبشده را ندهند.
جهانگیر خاطرنشان کرد: رسانهها نیز باید نسبت به اطلاع رسانی در این حوزه بیش از پیش تلاش کرده و مردم را نسبت به عواقب آن آگاه کنند.
در همین راستا گزارش مرتبط فرهیختگان را در لینکهای زیر بخوانید:
- جریانشناسی فروشندگان طلای آنلاین
- خطر بیخ گوش خریداران آنلاین طلا
