

حمید یزدانی؛ فرهیختگان آنلاین: فشارهای روانی و استرسی که زندگی شهرنشینی به همراه دارد در کنار مسائل مالی و اقتصادی امروز، شرایط ویژه ای را از لحاظ مسائل روحی و روانی به همراه اورده است. موضوعی که برای بیماران به ویژه بیمارانی که در بیمارستان ها بستری می شود، می تواند به مراتب حادتر هم باشد. به همین دلیل ارائه خدمات مددکاری به این دسته از بیماران به همان اندازه که درمان بیماری جسمی شان اهمیت دارد، باید در اولویت مسئولین بیمارستانی قرار بگیرد. موضوعی که در صورت عدم توجه به آن، می تواند در آینده به معضلات اجتماعی و تحمیل هزینه بیشتر به نظام سلامت کشور تبدیل شود.
حسن واعظی، رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت درباره روند شناسایی بیمارانی که نیاز به ارائه خدمات مددکاری اجتماعی دارند به «ایسنا» گفته بود: «پروتکلهای مددکاری اجتماعی طی سالهای گذشته به بیمارستانها ابلاغ شده است. مددکاران شاغل در بیمارستانها بر مبنای ابلاغیه وزارت بهداشت موظف هستند که افراد نیازمند مددکاری اجتماعی در بیمارستانها را بیابند و خدمات مورد نیاز را ارئه دهند.»
نکته مهم در بین صحبت های این مقام مسئول، آن است که حتی اگر بیمارانی نیاز به ارائه خدمات مددکاری داشته و از بیمارستان ترخیص شده باشند، نیز به سازمان های مردم نهاد، خیرین سلامت و حوزههای اجتماعی وزارت بهداشت در نظام سلامت معرفی خواهند شد. اتفاقی که طبیعتا می تواند در صورت تداوم و رصد نحوه درمان آنها، کمک بزرگی به جامعه اینگونه بیماران کند.
موضوع دیگری که نمی توان آن را از نادیده گرفت، این است که در کشور ما موضوع مددکاری اجتماعی و فرهنگ سازی برای دریافت چنین خدماتی آنطور که باید جدی گرفته نشده و می طلبد تا مسئولین امر فارغ از اراته جنین خدماتی به بیماران بیمارستانی، در زمینه فرهنگ سازی اقدامات جدی تری را انجام دهند تا از این طریق شاهد تغییر نگاه جامعه به این حوزه باشیم. البته این را هم نباید از قلم انداخت که در کنار فرنگ سازی و توجه به این حوزه، باید با افراد سودجو نیز که به جای درمان، به دنبال کسب منافع مالی از این حوزه هستند، برخورد شود.
