![](https://farhikhtegandaily.com/static/themes/theme2023/img/leadPrefix.png)
![جزئیات برگزاری هفتمین رویداد ملی عصر امید](https://farhikhtegandaily.com/images/upload/files/2025/01/1737960875ezgif.com-resize-(3).jpg?v=1737961357)
![](https://farhikhtegandaily.com//images/author/thumb_1023.png?v=1737961357)
هفتمین رویداد عصر امید دانشگاه آزاد بعد از دو سال به استان اصفهان (خوراسگان رسید. رویدادی که قرار است این بار از ۱۵ تا ۱۷ بهمن ماه در حوزه اقتصاد دیجیتال برگزار شود. اینکه چرا عنوان «اقتصاد دیجیتال» برای این دوره از رویداد انتخاب شد به اهمیت این حوزه بر می گردد.
موضوع اقتصاد دیجیتال و فناوریهای وابسته آن فناوری بنیادی و به روزی هستند که میتوانند همه عرصه های جامعه را پوشش دهند؛ بنابراین وظیفه دانشگاه است که در این زمینه وارد شود و شرکت های خود را به یک نمایشگاه آورده و با معرفی این شرکتها به صنایع ارتباطاتی را ایجاد کند اتفاقی که در نهایت باعث می شود چرخ دهنده های دانشگاه و صنعت به هم متصل شود.
در این گزارش در ابتدا مروری کوتاه به رویدادهای عصر امید در گذشته خواهیم داشت و سپس به جزئیات برگزاری رویداد عصر امید اقتصاد دیجیتال پرداخته ایم که در ادامه از نظر می گذرانید.
سال ۱۴۰۰؛ نقطه آغاز برگزاری رویدادی فناورانه
سال ۱۴۰۰ مصادف با چهلمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد، خبر رسید که این دانشگاه قرار است یک رویداد بزرگ فناورانه برگزار کند تا آنچه در این دانشگاه در چهل سال به بلوغ رسیده در معرض نمایش قرار بگیرد.
رویدادی که ابتدا با نام رویداد ملی گام دوم شناخته می شد اما با نظر مسئولان دانشگاه به عصر امید تغییر نام داد خرداد سال بعد یعنی سال ۱۴۰۱، مسئولان دانشگاه تصمیم خود را عملی کردند و در اولین رویداد امید، هزار گروه پژوهشی و زیر ساخت هزار ایده و استارتاپ، هزار شرکت فناور و خلاق از دانشگاه آزاد در نمایشگاهی گردهم آمدند و آنچه در این دانشگاه در طی ۴۰ سال به بلوغ رسیده بود در مصلای تهران در معرض نمایش قرار گرفت.
مسئولان دانشگاه با برگزاری این رویداد دو هدف کلی را دنبال کردند؛ اول این که دستاوردهای فناورانه دانشگاه را که تا آن زمان کسی با آنها آشنایی نداشت را در معرض دید عموم قرار داده تا همگان با ظرفیت و پتانسیل های این دانشگاه آشنا شوند و دوم قرار شد در مدیریت فعالیتهای فناوری و نوآورانه دانشگاه جریان سازی اتفاق بیفتد در واقع مسئولان دانشگاه می خواستند محتواهای فناوری و نوآورانه دانشگاه شناسنامه دار شده و مشخص شود که ارتباط آن با دانشگاه چیست و اعضای آنها چه کسانی اند.
تجربه موفق اولین رویداد عصر امید در سطح ملی مسئولان دانشگاه را بر آن داشت تا از این به بعد رویدادهایی از این دست و با همین عنوان را در استانهای دانشگاه برگزار کنند. البته این بار تصمیم گرفته شد هر استان متولی برگزاری یک عصر امید در یک حوزه خاص باشد.
اتفاقی که باعث می شد نیازهای صنایع هر استان در آن حوزه خاص احصا شده و تعامل محققان و پژوهشگران و فناوران با صنعتگران بیشتر شود و در نهایت ارتباط بین صنعت و دانشگاه به دست دانشگاه آزاد به شکل عملی اتفاق بیفتد و این ارتباط دیگر صرفاً محدود به تفاهم نامه ها روی کاغذ نباشد.
بنابراین استان بوشهر برای برگزاری دومین رویداد عصر امید انتخاب شد. هشتم اسفندماه سال ۱۴۰۱ این رویداد در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی به منظور نزدیکی با صنایع مهم حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بر پا شد و توانست نگاه صنایع مطرح را به شرکت های دانش بنیان این دانشگاه معطوف کند.
سومین رویداد ملی عصر امید نیز به همت دانشگاه آزاد استان کرمان و واحد سیرجان با هدف ارائه دستاوردهای حوزه معدن صنایع معدنی و فلزی بیش از ۶۰ شرکت و هسته فناور، نوآور و دانش بنیان زیست بوم نوآوری دانشگاه و رفع نیازهای فناورانه معادن و صنایع مستقر در استان در خردادماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد.
شرکتهای حاضر در این رویداد ۸۰ شرکت در ۲ بخش شرکتهای دانش بنیان و فناور واحدهای سراسر کشور دانشگاه آزاد و شرکتهای معدنی و صنعتی استان کرمان بودند استان البرز مقصد چهارمین رویداد عصر امید بود که از ۲۲ تا ۲۵ مهر ماه سال گذشته در حوزه تخصصی هوش مصنوعی برگزار شد. در این رویداد دانشگاه ها، مراکز پژوهشی نهادهای دولتی و غیر دولتی، شرکتها، صنایع و مؤسسات طرحهای فناورانه خود را در قالب «چالش فناوری» و حضور در نمایشگاه تخصصی با بیش از ۲۰۰ غرفه در معرض دید عموم قرار دادند تا واحدهای فناور شرکتهای دانش بنیان و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها با ارائه تکنیکهای حل مسئله مبتنی بر فناوری های روز در رفع چالشها مشارکت کنند.
پنجمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «تحولی نوین در صنعت ساختمان و ششمین رویداد نیز آبان ماه امسال در حوزه غذا و فراسودمندها و به میزبانی واحد ارومیه برگزار شد. در نمایشگاه این دوره از رویداد عصر امید ۸۱ شرکت دانش بنیان از ۳۲ واحد دانشگاه آزاد و ۲۹ شرکت دانش بنیان و مؤسسه از خارج از دانشگاه شرکت کردند.
استان اصفهان؛ مقصد هفتمین رویداد عصر امید
همان طور که گفتیم ششمین رویداد عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان غذا و فراسودمندها» از ۲۲ آبان با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی آغاز شد و ۲۴ آبان ماه به کار خود پایان داد.
حالا با گذشت کمتر از ۳ ماه قرار است یک رویداد دیگر فناورانه در دانشگاه آزاد خوراسگان در حوزه اقتصاد دیجیتال هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات برگزار شود. قرار است فناوران، پژوهشگران نوآوران، شرکتهای دانش بنیان و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در این رویداد ۳ روزه گرد هم آیند تا بستری برای جهش هوش مصنوعی ایجاد شود. در نهایت دانشگاه آزاد به همراه سایر دانشگاههای سطح استان کمک خواهند کرد این استان در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال پیشتاز و یک جهش اقتصادی مطلوب در این حوزه ایجاد شود.
اما چرا حوزه اقتصاد دیجیتال برای این دوره از رویداد عصر امید انتخاب شد؟ امروزه صنایع و کسب وکارها با چالشهایی روبه رو هستند که حل این چالش ها به شکل ساده امکان پذیر نیست بلکه نیاز است تا با راه حلهای نوآورانه به حل این چالشها پرداخت منظور از اقتصاد دیجیتال، تحول فعالیت های روزمره اقتصادی به گونه ای دیجیتالی و وابسته به اینترنت است.
با اقتصاد دیجیتال سیستم ها و زیر ساخت های آنلاین جایگزین ساختارهای آجری می.شوند بنابراین رویداد عصر امید میتواند بستری را فراهم کند تا شرکتها و تیمهای نوآور با یکدیگر تعامل کرده و چالشهای واقعی مطرح شده توسط شرکتهای مختلف را بررسی و حل کنند. در واقع فضایی ایجاد می شود که تیم های خلاق بتوانند از دانش و مهارتهای خود برای پاسخ به مسائل روز صنعت استفاده کنند و به شرکت ها در مواجهه با مشکلات کمک کنند.
رقابت ایده های فناورانه در ۲۲ چالش
یکی از تفاوتهای این رویداد با رویدادهای گذشته برگزاری یکسری چالشها پیش از برگزاری رویداد است متولیان برگزاری این دوره از رویداد ملی پیش از آغاز، چالشهای موجود را در دو گروه تقسیم بندی کرده اند تا از این طریق از حالا تیمها خودشان را برای حل این چالشها آماده کنند.
دسته اول چالشها که در قالب سیستم نظارت تصویری یک منطقه حفاظت شده حیات وحش یا منابع طبیعی تقسیم بندی شده شامل ۳ چالش اسکن بلادرنگ یک منطقه، انتخاب و یا توسعه الگوریتمهای اجماع برای سیستم های با حجم داده بالا و انتخاب و یا توسعه الگوریتم های برنامه ریزی چندعامله می شود که تیمهای نوآوری باید برای رفع هر کدام از این چالشها راهکار عملیاتی ارائه دهند.
تیم هایی که می خواهند درباره چالش اول یا همان «اسکن بلادرنگ یک منطقه» ورود کنند، لازم است به مدلی برسند که بر اساس آن امکان توسعه الگوریتم ها و مدلهای هوش مصنوعی به گونه ای فراهم شود که امکان تحلیل بدون وقفه تصاویر و ویدئوهای دریافتی از دوربینهای نظارتی یک منطقه حفاظت شده فراهم شود.
چالشی که هدف آن شناسایی سریع و دقیق رویدادهای مهم مرتبط با مناطق حافظ شده از جمله وقوع آتش سوزی ها، تغییرات غیر عادی و یا ورود افراد غیر مجاز اعلام شده است. تیم هایی که میخواهند در چالش دوم یا همان « انتخاب و یا توسعه الگوریتم های اجماع برای سیستمهای با حجم داده بالا شرکت کنند باید الگوریتمی را انتخاب یا توسعه دهند که بتواند در سیستم نظارت تصویری به اجماع در مورد رویدادهای مهم دست پیدا کند و تصمیم گیری های دقیق و به موقع را امکان پذیر کند در نهایت شرکت کنندگانی که چالش سوم یعنی «انتخاب و یا توسعه الگوریتمهای برنامه ریزی چندعامله» را در نظر گرفته اند باید الگوریتم های برنامه ریزی چندعامله ای را توسعه دهند که بتوانند به صورت خودکار و دینامیک وظایف نظارتی را برنامه ریزی کرده و منابع سیستم را بهینه کنند.
گروه دوم از شرکت کنندگان نیز در ۱۹ چالش میتوانند شرکت کنند که سیستم هوشمندسازی موجودی انبار سیستم مدیریت مزرعه با AR و یا پیش بینی مسیر حرکت یک شیء با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی از جمله آنهاست. ثبت نام در رویداد حل چالش و ثبت راهکارها توسط تیم ها در سامانه از ابتدای آذر تا ۲۰ دی ماه انجام شد و داوری و مشخص شدن تیم های برتر رویداد حل چالش نیز از ۲۰ دی ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن یعنی روز اول شروع رویداد ادامه دارد برگزاری نمایشگاه یعنی رویداد اصلی نیز همانطور که گفته شد از ۱۵ تا ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ خواهد بود که علاوه بر حضور شرکتها و محصولات در یک نمایشگاه، قرار است پنل تخصصی و تحلیلی کارگاههایی نیز در همین راستا انجام شود.
گزارش کامل سارا طاهری، خبرنگار را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
![](https://farhikhtegandaily.com/static/themes/theme2023/img/sardabir.png)