

بر اساس آخرین گزارش «شاخص گردشگری جهانی» سازمان جهانی گردشگری (UN Tourism)، حدود ۷۹۰ میلیون گردشگر در هفت ماه اول سال ۲۰۲۴ به صورت بینالمللی سفر کردند که این تعداد حدود ۱۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ و تنها ۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ است.
«زوراب پولولیکاشویلی»، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری گفت: گردشگری بینالمللی در مسیر تثبیت بهبود کامل خود از بزرگترین بحران تاریخ قرار دارد. بازگشت مداوم، علیرغم چالشهای مختلف اقتصادی و ژئوپلیتیک، نشاندهنده تقاضای قوی برای سفرهای بینالمللی و همچنین تاثیر مثبت افزایش ارتباطات هوایی و تسهیل در صدور ویزا است.
خاورمیانه همچنان پیشتاز است
با افزایش ارتباطات هوایی و تسهیل صدور ویزا که به بهبود سفرهای بینالمللی کمک میکند، دادهها نشان میدهند که تمام مناطق جهان تا به حال سال خوبی را پشت سر گذاشتهاند. خاورمیانه از نظر رشد نسبی همچنان پیشتاز است، به طوری که ورود گردشگران بینالمللی در هفت ماه اول سال ۲۰۲۴، ۲۶ درصد بیشتر از سطح سال ۲۰۱۹ بوده است.
آفریقا در همین بازه زمانی ۷ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ گردشگر پذیرفت.اروپا و قاره آمریکا به ترتیب ۹۹ و ۹۷ درصد ورود گردشگران پیش از همهگیری خود را در این هفت ماه بازسازی کردند.آسیا و اقیانوسیه به ۸۲ درصد از تعداد گردشگران پیش از همهگیری رسید (-۱۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹) و این رقم در ماههای ژوئن و ژوئیه به ترتیب به ۸۵ و ۸۶ درصد افزایش یافت.
در مجموع، ۶۷ مقصد از ۱۲۰ مقصد در سراسر جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به ارقام ورود گردشگران سال ۲۰۱۹ دست یافتند، بر اساس دادههایی که به صورت ماهانه یا فصلی گزارش شدهاند. برخی از عملکردهای برجسته در بازه ژانویه-ژوئیه ۲۰۲۴ شامل قطر (+۱۴۷ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹) که تعداد ورودیها در آن بیش از دو برابر شد، آلبانی (+۹۳ درصد)، السالوادور (+۸۱ درصد)، عربستان سعودی (+۷۳ درصد)، جمهوری مولداوی (+۵۰ درصد تا ژوئن) و تانزانیا (+۴۹ درصد تا ژوئن) بودند.
دادههای مربوط به درآمد و هزینههای گردشگری نتایج قویتری را نشان میدهند
در مورد درآمدهای گردشگری بینالمللی، ۴۷ کشور از ۶۳ کشوری که دادههای آنها در دسترس است، در شش ماه اول سال ۲۰۲۴ به مقادیر پیش از همهگیری دست یافتند و بسیاری از آنها رشد دو رقمی قوی را در مقایسه با سال ۲۰۱۹ گزارش دادند .
از جمله بهترین عملکردها تا ژوئن یا ژوئیه ۲۰۲۴ میتوان به آلبانی (+۱۲۸ درصد) و صربستان (+۱۲۶ درصد) اشاره کرد که درآمدهای آنها بیش از دو برابر شد (نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹) و پس از آن تاجیکستان (+۸۵ درصد)، پاکستان (+۷۶ درصد)، مونتهنگرو (+۷۰ درصد)، مقدونیه شمالی (+۶۰ درصد) و پرتغال (+۵۷ درصد).
نتایج قوی همچنین از سوی ترکیه (+۵۵ درصد) و کلمبیا (+۵۴ درصد) گزارش شد. شایان ذکر است که دادههای سهماهه اول نشان میدهند عربستان سعودی (+۲۰۷ درصد) و السالوادور (+۱۶۸ درصد) رشد فوقالعادهای را نسبت به سهماهه اول سال ۲۰۱۹ تجربه کردند.
کارشناسان به تورم در سفر و گردشگری، به ویژه قیمتهای بالای حملونقل و اقامت، به عنوان چالش اصلی که بخش گردشگری در حال حاضر با آن مواجه است، اشاره کردند و همچنین وضعیت اقتصادی جهانی، کمبود نیروی کار و رویدادهای شدید آبوهوایی را نیر از دیگر عواملی دانستند که شاید افراد را از سفر بازدارد.
