با وجود گذشت نزدیک به یک دهه از حادثه پلاسکو
با وجود اینکه نزدیک به یک دهه از حادثه تلخ پلاسکو می‌گذرد اما واقعیت آن است که تا امروز اقدامات لازم برای ایمن‌سازی ساختمان‌های قدیمی در تهران آنطور که انتظار می‌رود، جدی گرفته نشده است.
  • ۱۴۰۳-۱۰-۳۰ - ۱۲:۰۵
  • 00
با وجود گذشت نزدیک به یک دهه از حادثه پلاسکو
ایمن‌سازی ساختمان‌های تهران به کجا رسید؟
ایمن‌سازی ساختمان‌های تهران به کجا رسید؟

حمید شهسوار حقیقی؛ فرهیختگان آنلاین: درست 8 سال پیش بود که با آتش سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو در کنار جان باختن 6 تن از مردم، 16 نیروی آتش نشانی هم به شهادت رسیدند تا اینگونه نام پلاسکو با آتش نشان ها تا همیشه در تاریخ بماند. حادثه ای تلخ که مسائل اساسی از جمله ناایمن بودن بخشی از ساختمان های تهران و تجهیزات آتش نشانی را به مسئولیان گوشزد می کرد.

اصلی ترین سوالی که حالا بعد از گذشت نزدیک به یک دهه از آن اتفاق می توان پرسید این است که تا چه میزان اقدامات لازم برای ایمن سازی ساختمان ها صورت گرفته است؟ اتفاقی که با توجه به صحبت های مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران به نظر می رسد هنوز جای کاری زیادی دارد. چرا که این مقام مسئول امروز در دویست و نود و هفتمین جلسه شورای شهر تهران عنوان کرده بود: «حادثه پلاسکو یک زنگ خطر برای ساختمان‌های نا ایمن چه از نظر آتش‌نشانی و چه از نظر مقاومت است که باید روندی که برای بررسی ساختمان‌ها در این دوره آغاز شده و ساختمان‌های ناایمن را مشخص می‌کنند به خوبی دنبال شود و به نتیجه خوبی برسیم.»

با وجود اینکه بحث ایمن سازی ساختمان های مهم کشور مانند پاساژ علاءالدین طی سال های اخیر بارها از سوی مسئولین مطرح شده، اما در اجرا اتفاق اثرگذاری را شاهد نیستیم و متولیان امر تنها به اخطار به مالکان اینگونه ساختمان ها بسنده کرده اند. مسئله ای که بیم آن می رود تا در اینده دور یا نزدیک دلیلی برای تکرار حوادثی مانند پلاسکو شود. از این رو می طلبد تا اعضای شورای شهر و شهرداری تهران در کنار اعلام اخطارها نسبت به چنین ساختمان هایی، از مسیرهای قانون دیگری برای جلوگیری از تکرار حوادث تلخی مانند پلاسکو اقدام کنند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰