انتقام از هالیوود
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، سه ستاره سینما را به عنوان سفیران ویژه ای که وظیفه ارتقای فرصت های تجاری در هالیوود را بر عهده دارند، منصوب کرده است.
  • ۱۴۰۳-۱۰-۲۹ - ۱۰:۴۲
  • 00
انتقام از هالیوود
اقدام ترامپ در پروژه عصر طلایی هالیوود چه معنایی دارد؟
اقدام ترامپ در پروژه عصر طلایی هالیوود چه معنایی دارد؟
محمدحسین سلطانیخبرنگار

وقتی اولین فیلم از رمبو‌ها (نخستین خون) در منهتنِ نیویورک اکران شد و استالونه را تبدیل به ستاره بی‌چون و چرای دهه هشتاد هالیوود کرد -به‌خصوص برای راست‌گرا‌ها- ترامپِ سی‌و‌شش ساله، چند خیابان آن طرف‌تر از سینما‌های نیویورک، مشغول ساخت برجش بود. برجی که چند سال بعد ترامپ در آخرین طبقه آن، سودای رمبو جدید شدن را در ذهن می‌پروراند یا حتی افکار بلند پروازانهِ ترامپی او فکر کارکردن رمبو زیر دستش را به ذهن او می‌انداخت. 
43 سال می‌گذرد و آتش هالیوود تازه تبدیل به خاکستر شده. آتشی که صورت متاخر آن خانه‌های ستارگان را می‌سازند و آتش متقدمش چند سالی می‌شود هالیوود را فلج کرده. حالا ترامپ با یک حکم می‌خواهد سه نفر را به عنوان رمبو‌های خود به جنگ به مصائب هالیوود بفرستد: «باعث افتخار من است که جان وویت، مل گیبسون و سیلوستر استالونه را به عنوان سفیران ویژه در یک مکان بزرگ اما بسیار دشوار، هالیوود، کالیفرنیا معرفی کنم.»
با توجه به حکم ترامپ به نظر می‌رسد پرزیدنت به آرزویش رسیده و می‌تواند قهرمان راست‌گرا را به یک ماموریت غیرممکن بفرستد. ماموریتی که در بیان شرح وظایفشان، او نمی‌تواند ذوقش را پنهان کند و می‌گوید: «آن‌ها به عنوان فرستادگان ویژه «برای من خدمت خواهند کرد» تا هالیوود را که در چهار سال گذشته بیزینس فراوانی را به کشور‌های خارجی واگذار کرده، به عقب «برگردانم» آن هم بزرگ‌تر، بهتر و قوی‌تر از همیشه!» آن‌طور که امواج فعل‌های اول شخص و ضمیر‌های مفرد در حکمِ ویژه ترامپ می‌گوید، او سودای قهرمان شدن در هالیوود را در سر دارد، قهرمانی که به ترامپی‌ترین شکل ممکن می‌خواهد ماموریتی غیرممکن را آغاز کند.
ماموریتی که نوع پیام ترامپ به سه بازیگر مطرح نوید یک جنجال بزرگ می‌دهد: «این سه فرد بسیار بااستعداد چشم و گوش من خواهند بود و آ‌نچه را که پیشنهاد می‌کنند انجام خواهم داد. باز هم مانند خود ایالات متحده آمریکا، عصر طلایی هالیوود خواهد بود!» 

بازگشت به تپه‌های سوخته کالیفرنیا
جان وویت، مل گیبسون و سیلوستر استالونه قرار است چشم و گوش‌های ترامپ در هالیوود باشند. چشم و گوش‌هایی که میانگین سنی‌شان به بالای 70 سال می‌رسد. اینکه گروه ویژه سه‌نفره قرار است چه کاری انجام دهد معلوم نیست اما اولین اتفاقاتی که در هالیوود در حال رخ دادن است ماجرا را به کلی عجیب و غریب کرده، حدود دو ماه پیش از سوگندِ ریاست‌جمهوری ترامپ یکی از کارکنان سابق پیکسار تغییرات در سریال «برد یا باخت» را «صددرصد سیاسی» توصیف می‌کند.
او به توافق مالی اخیر شرکت ABC News (زیرمجموعه دیزنی) با رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ اشاره می‌کند. ماجرا از این قرار است که یکی از شخصیت‌های ترنس انیمیشن برد و باخت دیزنی حذف می‌شود و دلیل آن هم توافق abc با ترامپ است.
مشخصاً یکی اقدامات گروهِ ویژه چشم و گوش ترامپ، ممیزی‌هایی است که قرار است بر فیلم‌ها اعمال کنند. این موضوع یعنی نتفلیکس و باقی پلتفرم‌ها قرار است تغییرات مهمی را زیر نظر جان وویت، مل گیبسون و استالونه انجام دهند. بازیگرانی که همگی نگاهشان از نظر سیاسی به شکل عجیبی به ترامپ نزدیک است.
جان وویت یا به بیانی ساده‌تر پدر آنجلینا جولی، از نظر فعالیت‌های سیاسی به گروه اسرائیل‌پسند نزدیک به ترامپ بسیار نزدیک است، جان وویت در انتخابات اسرائیل از صهیونیست‌ها خواست تا به نتانیاهو رأی دهند. جان وویت که یک مرتبه هم برای بازی در «بازگشت به وطن» اسکار بهترین بازیگر را گرفته، کارنامه کاری‌اش مملو از آثار محبوب جمهوری‌خواهان است. از مأموریت غیرممکن گرفته تا دشمن ملت آثاری است که محبوب دست راستی‌های آمریکاست. 
به جز وویت، مل گیبسون هم به عنوان یک فرد جمهوری‌خواه و محافظه‌کار شناخته می‌شود. گیبسون از مخالفان سرسخت جنگ عراق است و از جرج بوش، رئیس‌جمهور آمریکا به شدت انتقاد می‌کند اما با این حال می‌گوید که نمی‌توان از کار‌های خوبی که جرج بوش رئیس‌جمهور آمریکا در مناطق دیگر انجام داده ‌است چشم‌پوشی کرد.
گیبسون با بازی در «شجاع‌دل» و «آپوکالیپتو» نشان داده حماسه محبوب راست‌گرا‌ها را به تصویر در می‌آورد. با این حال اگر بخواهیم میان سه بازیگر انتخابی ترامپ برای گروه ویژه نجات هالیوود اسمی را نام ببریم که بیشترین فعالیت در فیلم‌های تماماً آمریکایی داشته، باید به استالونه اشاره کنیم.
استالونه با بازی در نقش راکی و رمبو تا سال‌ها مرد محبوب آمریکایی‌ها بود که به جنگ ویتنامی‌ها و روس‌ها می‌رفت و آن‌ها را تار و مار می‌کرد و حالا قرار است همان استالونه که آر‌پی‌جی به دست به سراغ دشمنان منافع آمریکا می‌رفت، همان آر‌پی‌جی را علیه داخلی‌ها به کار گیرد. 

برای من خدمت خواهید کرد
حدود 70 سال از دوران مک‌کارتیسم می‌گذرد و قرار است مؤلفه‌های آن شیوه از سانسور دوباره بر سینمای آمریکا اعمال شود. مک کارتیسم در چند سالی که بر سینمای آمریکا اعمال شد، باعث اخراج بسیاری از سینمای آمریکا شد و عملاً پرداختن به بسیاری از موضوعات را قدغن کرد. به نظر می‌رسد ترامپ با توجه به تجربه چهارساله‌اش در ریاست‌جمهوری با توپ پر وارد درگیری با شرکت‌های هالیوودی شود.
در زمانی که ترامپ دولت را پیش از این در دست گرفته بود، سینمای آمریکا با کرونا مواجه شد و عملاً سقوطی جدی را تجربه کرد، البته موازی با این سقوط به دلیل موضوعات جهانی، آمریکا چند سالی بود که جدول فروش جهانی را به چینی‌ها واگذار می‌کرد. در بازه سال‌های 2018 تا 2020 چین جهشی عجیب در سینمای جهانی تجربه کرد و این موضوع چشم هالیوودی‌ها را بسیار ترساند.
از طرفی نتفلیکس هم چند سالی بود که سراغ کشور‌های آسیایی و آمریکای جنوبی برای ساخت سریال رفته بود. نتفلیکسی‌ها از بازه سال‌های کرونا تاکنون بیش از 10 سریال کره‌ای را اکران کرده‌اند که از میان آن‌ها بازی مرکب حائز توجه ویژه جهانی شد، از طرف دیگر نتفلیکس بازی را به سمت آمریکای جنوبی و سینمای ترکیه هم برد تا پخش‌کننده اول جهانی و البته پلتفرمی باشد که با دست گذاشتن روی موضوعات خاص می‌تواند مخاطبان را به سمت خود جذب کند، با این حال این تکنیک چند سالی است که چندان نمی‌گیرد و نتفلیکس از جیب می‌خورد.
این پلتفرم پخش جهانی، چند وقتی می‌شود که با دنباله‌سازی دنبال بازگرداندن مخاطبانش است. با تمام این تفاسیر باید منتظر بود تا نتفلیکس دوران ترامپ دقیقاً قرار است چگونه کار را پیش ببرد؟ آنچه واضح است ساختن سریال‌های بازتاب‌دهنده هویت‌های جنسی مختلف بوده که به طور کلی منتفی است و این یعنی جنجالی تازه که بخش مهمی از هالیوود را با خود درگیر خواهد کرد.

گزارش کامل محمدحسین سلطانی، خبرنگار را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰