

رئیسجمهور در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی ونووکوا مسکو مورد استقبال سرگئی سیویلیف وزیر انرژی روسیه و رئیس طرف روسی کمیسیون همکاری مشترک دو کشور، آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه، کاظم جلالی و آلکسی ددوف سفرای دو کشور و برخی دیگر از مقامات روس قرار گرفت.
پزشکیان که از چهارشنبه ۲۶ دیماه به دعوت رسمی میهمان رسمی جمهوری تاجیکستان بود، صبح جمعه از شهر دوشنبه راهی مسکو شد تا بدین ترتیب، بخش دوم سفر هیأت بلندپایه ایران آغاز شود. قرار است رئیسجمهور پس از نثار گل به بنای یادبود سرباز گمنام روسیه، ملاقاتهای جداگانهای با رئیسجمهور و نخستوزیر این کشور داشته باشد.
در پایان مذاکرات هیأتهای بلندپایه ایران و روسیه به ریاست پزشکیان و پوتین، معاهده مشترک جامع راهبردی همکاریهای تهران و مسکو به امضای رؤسای جمهور دو کشور خواهد رسید. پیشتر اعلام شد که این سند شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است و همه حوزههای مناسبات دوجانبه را در بر میگیرد.
رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر یکروزه خود در جمع تجار و صنعتگران روسی نیز حضور خواهد یافت و با آنان گفتوگو خواهد کرد. او همچنین در مصاحبهای پاسخگوی پرسشهای شبکه ملی تلویزیون روسیه خواهد بود.
وزیران امورخارجه، اموراقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، نفت، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان انرژی اتمی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون امور بینالملل وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی دیگر از دولتمردان و همچنین مهدی طغیانی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، رئیسجمهور را در این سفر همراهی میکنند.
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه به زبان روسی در آستانه ورود پزشکیان، رئیس جمهور و هیات همراه به مسکو در توئیتی به زبان روسی نوشت: «یک توافق و چندین همکاری.» سفر پزشکیان به روسیه و به موازات آن امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی، حرکت درمسیر منافع مشترک، توسعه متوازن و احترام متقابل است. اکنون تهران از تلاش برای همکاری صرف با کشورهای غربی فراتر رفته و طلیعه شرقی را در کانون توجه وتعامل خویش ترسیم کرده است.
معصومه آقاپور، مشاور رئیس جمهور در امور همکاریهای اقتصادی نیز با بیان اینکه سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهور به روسیه از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: علاوه بر امضای موافقتنامه جامع همکاریهای دو کشور، مذاکرات درباره سند همکاری دو کشور در چارچوب تبدیل ایران به هاب گازی در این سفر حائز اهمیت است.
آقاپور با اشاره به تصویب کلیات لایحه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا و عضویت روسیه در این اتحادیه گفت: کالاهای ایرانی دارای مزیتهای نسبی فراوانی در بازار روسیه هستند و از این رو، ما باید حجم مبادلات را در سال ۲۰۲۵ میلادی به میزان حداقل دو برابر افزایش دهیم.
