در دیدار نمایندگان کمیسیون عمران مجلس
پزشکیان در دیدار نمایندگان کمیسیون عمران مجلس گفت: روند غلط توسعه فعلی کشور باید هر چه سریع‌تر با روندی صحیح جایگزین شود.
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۹ - ۲۲:۲۰
  • 00
در دیدار نمایندگان کمیسیون عمران مجلس
پزشکیان: تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد
پزشکیان: تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد

مسعود پزشکیان شامگاه سه‌شنبه در دیدار اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به مباحث مطرح شده درباره مشکلات بسیاری از استان‌ها از جمله تهران و به ویژه مشکل کم‌آبی، با بیان اینکه تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد، اظهار داشت: متاسفانه تعادل بین منابع و مصارف در توسعه استان‌ها مراعات نشده است و دولت چهاردهم در گام اول برای حل این مشکل به دنبال آن است تا با کمک چند دانشگاه بزرگ کشور نقشه توسعه استان‌ها را تهیه کند.

رئیس جمهور با اشاره به بازدید روز گذشته خود از دانشگاه جامع امام حسین (ع)، طرح‌ها و اقدامات پژوهشی و مطالعاتی انجام شده در این دانشگاه را خوب توصیف کرد و افزود: از کارشناسان این دانشگاه خواستم به شکل علمی موضوع توسعه استان تهران را بررسی و نتیجه را اعلام کنند. باید از ظرفیت دانشگاه‌ها و کارشناسان برای برنامه‌ریزی بیشترین بهره را ببریم.

رئیس جمهور تعیین تکلیف و تسریع در اجرای کریدوری شمال-جنوب و شرق-غرب را از دیگر اولویت‌های کاری دولت برشمرد و اظهار داشت: اجرای مسیر ریلی نهایی شده و به دنبال تملک اراضی مورد نیاز آن هستیم و توافقات مربوط به اجرای این پروژه نیز در سفر آتی ما به روسیه امضا خواهد شد. در این سفر هم طبق روال ایجاد شده در دولت چهاردهم فعالان بخش خصوصی با ما همراه خواهند بود، چرا که اساسا مهمترین هدف ما از سفرهای خارجی تسهیل زمینه کار فعالان بخش خصوصی کشورمان است.

پزشکیان در ادامه به موضوع ناترازی انرژی و نیرو اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه تولید برق از انرژی خورشیدی آلودگی ایجاد نکرده و نیاز به مصرف سوخت نیز ندارد، بر روی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی تمرکز کرده‌ایم. پیش‌بینی‌ها حاکی از این بود که آذر و دی ماه امسال با کمبود شدید گاز و در نتیجه تولید برق مواجه شویم که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و همراهی موثر مردم بر این مشکل غلبه کردیم. در این مدت به جلسات مستمر و منظمی با وزرای مرتبط داشتم و استانداران هم بعضا روزانه و یا یک روز در میان برای مدیریت این وضعیت جلسه داشتند.

رئیس جمهور با بیان اینکه میانگین مصرف برق و گاز در ایران بسیار بالاست، تصریح کرد: اصلاح شیوه‌های مصرف در کشور و جلوگیری از هدررفت منابع، به ما کمک می‌کند بسیاری از کارهای بر زمین مانده را به سرانجام برسانیم. از سوی دیگر برای تولید 30 هزار مگاوات برق خورشیدی برنامه‌ریزی کرده‌ایم و دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان را درگیر تولید و عرضه پنل‌های خورشیدی خواهیم کرد. همچنین برنامه داریم برق ساختمان‌های دولتی را با نصب پنل‌های خورشیدی روی این ساختمان‌ها تامین کنیم.

پزشکیان در ادامه به تلاش‌های دولت در زمینه ایجاد عدالت آموزشی با رفع کمبودها در زمینه فضاهای آموزشی و نیز اصلاح روش‌های آموزش گفت: برای ساخت کلاس‌های درس مورد نیاز از همه بخش‌های دولتی، حاکمیتی و خصوصی کمک خواهیم گرفت و نمایندگان مجلس نیز نقش مهمی در پیشبرد این طرح دارند. همچنین برنامه داریم که روش‌های آموزشی را به ویژه در مدارس دولتی اصلاح کنیم و برای این منظور دانشگاه‌ها و متخصصان و صاحب‌نظران عرصه آموزش را نیز به کمک طلبیده‌ایم تا معلمان را برای شیوه جدید ارائه مطلب، آموزش دهند تا معلم بداند که چگونه از فناوری‌ها و تجهیزات جدید برای ارتقای کیفی آموزش بهره بگیرد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین تلاش خواهیم کرد مشکلات معیشتی معلمان به خصوص مشکل مسکن آنها را رفع کنیم تا با تمرکز و انگیزه بیشتری سر کلاس درس حاضر شوند. از سوی دیگر بنا داریم برای عموم مردم نیز علاوه بر اعطای بسته‌های معیشتی، کالاهای اساسی و پرمصرف خانوارها و نیز کالاهای مورد نیاز زوج‌های جوان را با قیمت مناسب تهیه و در اختیار آنها قرار دهیم.

پزشکیان در ادامه با انتقاد از توزیع ناعادلانه یارانه‌ها در کشور اظهار داشت: در حال طراحی راهکارهایی هستیم که ضمن توزیع عادلانه یارانه‌ها، از اقشار آسیب‌پذیر نیز به شکل موثر حمایت کنیم و اساسا اجرای این راهکارها به رفع مشکلات و ارتقای وضعیت معیشتی این اقشار منجر شود. اگر یارانه‌هایی که امروز برای بهداشت و درمان، آموزش و انرژی توزیع می‌شود، عادلانه توزیع شود، بسیاری از مشکلات اقشار آسیب‌پذیر مرتفع خواهد شد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به تشکیل یک کارگروه برای برنامه‌ریزی در زمینه توسعه مکران افزود: در این زمینه در حال بررسی هستیم تا از مشاوران خارجی دارای برترین رتبه‌ها کمک بگیریم، تا چنانکه در سند چشم‌انداز مورد تاکید قرار گرفته بتوانیم در جایگاه نخست منطقه قرار گیریم؛ شیوه و مدل فعلی توسعه ما را به جایگاه اول منطقه نمی‌رساند چرا که به عنوان مثال خط‌آهن و قطارهای ما متعلق به 50 سال قبل است، در حالی که در دیگر کشورهای منطقه تکنولوژی‌های روز به کار گرفته می‌شوند.

پزشکیان با اعلام آمادگی دولت برای بهره گرفتن از نظرات و کمک نمایندگان مجلس در مسیر اصلاح رویه‌های غلط گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌تواند در نشست‌هایی با شما نمایندگان به بررسی طرح‌های اولویت‌دار در استان‌ها بپردازد تا بودجه به طرح‌هایی که واقعا اولویت دارند تخصیص یابد تا آن پروژه‌ها تکمیل شوند، نه اینکه منابع بین همه طرح‌ها تقسیم شود و هیچ کدام هم به بهره‌برداری نرسند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰