«فرهیختگان» دستاوردهای جدید فناوران را معرفی می‌کند
دانشگاه آزاد تلاش دارد عظیم فناورانه و نوآورانه علمی خود را به جامعه و بخش صنعت معرفی کند تا بیش از پیش از این توان دانشگاهی و علمی استفاده شود چراکه صنعت با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های آزمایشگاهی و تجهیزاتی موجود در این دانشگاه بیگانه بوده و اطلاع دقیقی از این توان بالقوه ندارد تا آن را به منصه ظهور برساند.
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۵ - ۱۵:۱۲
  • 00
«فرهیختگان» دستاوردهای جدید فناوران را معرفی می‌کند
۴ ایده دانشگاه آزاد که به تجاری‌سازی رسیدند
۴ ایده دانشگاه آزاد که به تجاری‌سازی رسیدند

فرهیختگان: توسعه علم و دستیابی به فناوری برای ارتقای جایگاه علمی کشور در جهان و کسب ثروت برای بهبود وضع زندگی مردم و حل مسائل جامعه قطعاً مرهون مطالعه و پژوهش دانشمندان، نخبگان، محققان و فناوران دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی است. دانشگاه آزاد هم جزء دانشگا‌ه‌هایی است که در سال‌های اخیر در این مسیر سرمایه‌گذاری کرده و تلاش دارد عظیم فناورانه و نوآورانه علمی خود را به جامعه و بخش صنعت معرفی کند تا بیش از پیش از این توان دانشگاهی و علمی استفاده شود؛ چراکه صنعت با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های آزمایشگاهی و تجهیزاتی موجود در این دانشگاه بیگانه بوده و اطلاع دقیقی از این توان بالقوه ندارد تا آن را به منصه ظهور برساند. در این گزارش تلاش کرده‌ایم تا به معرفی جزئیات محصولات چهار شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد بپردازیم.

طراحی موتور الکترونیکی از پایه

سیدجواد میرباهوش، مدیرعامل شرکت «حمل‌و‌نقل الکترونیکی میرباهوش» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد لاهیجان درباره موتورسیکلت الکترونیکی گفت: «این محصول هنوز به مرحله ثبت برند و تجاری‌سازی نرسیده است و موتورسیکلت با نام دیگری به بازار عرضه خواهد شد. در حال حاضر این محصول در حال آماده شدن برای پلاک‌گذاری است. از سال 1393 روی دوچرخه الکترونیکی کار تحقیقاتی را شروع کردم. سه سال ساخت این موتور طول کشید زیرا چند طراحی دیگر نیز وجود داشت. این دومین نمونه‌ای است که ساخته و برای تست جاده و گرفتن مدارک هویتی موتور از جمله شماره تنه و پلاک‌گذاری آماده شده است. از هفته آینده برای پلاک‌گذاری اقدام‌هایی صورت خواهد گرفت اما تست تصادف این محصول باقی می‌ماند که شرایط خود را دارد. البته هیچ‌کدام از محصولات موجود در بازار تست تصادف ندارند اما وابسته به شرایط محیطی اگر توانستیم این محصول را برای تست تصادف می‌فرستیم.» 

او ادامه داد: «این نمونه از پایه طراحی شده و نمونه ارتقایافته موتورسیکلت بنزینی نبوده است. از پایه به‌صورت صد‌در‌صد الکترونیک طراحی شده است. برای ساخت این موتور از موجودی بازار استفاده کردیم به‌طوری که قطعات این موتور را در گیلان ساخته و از قطعه‌ساز‌های داخلی استفاده کردیم، حتی موتور الکترونیکی آن را از کارخانه داخلی تهیه کردیم. البته در این موتور از قطعات وارداتی نیز استفاده شده که در بازار وجود دارد. کل شاسی بدنه، نقاشی، تراش‌کاری و حتی چرم‌دوزی زیر موتور نیز در گیلان انجام شده است. همچنین می‌توانیم ظاهر و توان این موتور شامل باتری و الکتروموتور را نسبت به سلیقه مشتری تغییر دهیم.» میرباهوش درباره روند تولید محصول افزود: «برخلاف بقیه محصولات که به‌صورت مستقیم وارد می‌شود و صرفاً مونتاژ آن در داخل انجام می‌شود، این محصول با همکاری حداقل 6 واحد کوچک و شرکت‌های واردکننده از پایه طراحی و ساخته شده و هر قطعه‌ای را که توانستیم در داخل تولید کردیم. به این معنا که حداقل 5 کارگاه روی ساخت آن کار کردند. درنهایت مونتاژ این موتور به علت اینکه طراحی برای ما بود در اختیار واحد لاهیجان قرار گرفت. بیشتر طراحی این محصول توسط خودمان انجام شده و هر قطعه‌ای را که مشتری بخواهد برای آن می‌سازیم. حتی می‌توانیم قطعات جدید برای آن بسازیم و روی موتور نصب کنیم.» 

او با بیان اینکه این موتور با برق خانگی شارژ می‌شود، توضیح داد: «اگر در آینده زیرساخت‌های لازم را فراهم کنند و برای این محصول ایستگاه ایجاد کنند، می‌توانیم از آن استفاده کنیم. این محصول می‌تواند برای افرادی که با استفاده از موتورسیکلت بنزینی روزانه مصرف سوخت بین 2 تا 3 لیتر دارند؛ جایگزین خوبی باشد. به جز آلودگی لاستیک و ترمز که همه موتور‌ها دارند آلودگی دیگری ایجاد نمی‌کند. خروجی دود ندارد و صدای آن نیز تقریباً 80 درصد از موتور‌های بنزینی کمتر است.» 

میرباهوش درباره وضعیت تولید انبوه این محصول تشریح کرد: «طراحی پایه به همین صورت است و در تولید انبوه ظاهر آن تغییر زیادی نمی‌کند. عمداً این موتور به شکل ساده طراحی شده که هزینه تولید آن پایین باشد. برای مشتری نیز هزینه زیادی از بابت خرید محصول یا تعویض قطعات و تعمیر نداشته باشد. در این موتور همه قطعات محکم در نظر گرفته شده که در عین سادگی بتوان از آن به‌عنوان موتور مصرفی روزانه استفاده کرد و امکان تعویض قطعات در صورت نیاز راحت‌تر باشد.» 

او درخصوص بازاریابی این محصول عنوان کرد: «هنوز برای بازاریابی اقدامی انجام ندادیم زیرا تست جاده انجام نشده و در این صورت نمی‌توانیم مشخصات را در اختیار خریداران قرار دهیم. برنامه ما برای فروش این است که با افرادی قرارداد ببندیم که به‌صورت عمده محصول را از کارخانه‌‌ها خریداری می‌کنند. باید دید بازار چه شرایطی را می‌پسندد که نسبت به آن موتور را ارتقا دهیم. می‌توانیم این موتور را ضعیف‌تر یا قوی‌تر کنیم که هر کس نسبت به سرمایه خود خریدش را انجام دهد اما سعی بر این است که این موتور مسافت پیمایش خوبی را طی کند که برای مشتری قابل قبول باشد. درواقع باید بتواند روزانه حداقل 80 کیلومتر شهری را بپیماید. 

متن کامل گزارش سارا طاهری- ثمین قیصری، گروه دانشگاه را در روزنامه فرهخیتگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰