محمدمهدی کرمی؛ فرهیختگان آنلاین: یکی از مشکلات اساسی در بحث مدارس کشور کیفیت پایین آموزش در آنها است. مسئله ای که حتی به مدارس نمونه مانند دولتی مانند سمپاد هم کشیده شده، به طوری که سطح کیفیت آموزش در انها آنطور که انتظار می رفت بالا نیست. موضوعی که حالا به مسئله اصلی رئیس این مدارس هم تبدیل شده است. به طوری که یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با تاکید برای ارتقای سطح کیفی مدارس سمپاد، لازم است ساختار سازمانی استانها بازنگری شود، عنوان کرده بود: « فعالیت پژوهشمحور در مدارس سمپاد باید گسترش یابد و دانشآموزان با آمیختن آموزش با پژوهش، دستاوردهای علمی خود را به جامعه ارائه دهند. فارغالتحصیلان این مدارس نیز سرمایههای ارزشمندی هستند که میتوانند تجربیات خود را در اختیار دانشآموزان فعلی قرار دهند.»
نکته قابل توجه درباره این مدارس آن است که عمده فعالیت ها در آنها هم بیشتر بر روی قبولی در کنکور متمرکز شده است. اتفاقی که می طلبد یک بار برای همیشه با اعمال تغییرات اساسی در ساختار آن، بتوان مسیر حرکت این مدارس را با توجه به اینکه دانش آموزان حاضر در آنها در زمره تیزهوشان قرار می گیرند، دستخوش تغییرات قابل توجهی کرد.
موضوع دیگری که در صحبت های این مقام مسئول به چشم می خورد، آن است که باید نظام ارزیابی و نظارت مدارس نیز تقویت شود، اظهارنظری که نشان می دهد تا امروز فضای نظارتی که باید در این مدارس وجود نداشته است. اتفاقی که در صورت تحقق می تواند رقابت جدی برای بین مدارس برای افزایش سطح کیفی شان به راه بیندازد. البته در این بین نمی توان این مهم را هم از قلم انداخت که باید در طرحهای اجرایی مرتبط با این مدارس هم آن است که بستر برای همکاری و مشارکت بیشتر دانش آموزان و مدیران فراهم شود.