از سیزدهم دیماه ۹۸ تا امروز نزدیک به هزار عنوان کتاب درباره حاج قاسم سلیمانی نوشته شده. اگر در میانه این ۱۰۰۰ کتاب بگردید، آخر کتابها یا در صفحه معرفی نام سازمانهایی به چشم میخورند که یکی پس از دیگر به همان منظور سازمانهای دهه ۶۰ و ۷۰ کتابهایی را با موضوع حاج قاسم سلیمانی تولید میکنند. کتابهایی که با آوردن چند سخنرانی از شهید، چند گفتار از رهبر انقلاب و چند صفحه هم توضیح واضحات به مرحله چاپ میرسند و آثار خوب میانشان نادر و کمیاب است.
پرفروشترین کتاب با موضوع حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ مربوط به کتاب «منم میشم یه حاج قاسم»، نوشته علیرضا سبحانینسب است. کتابی که در ۳۶ صفحه تألیف شده و ۵۳ خریدار ۱۵۷۶ نسخه از آن را میخرند. کتاب سبحانینسب در دسته آثار رنگآمیزی کودکان طبقهبندی میشود و همین که توانسته ۱۵۰۰ نسخه بفروشد خودش یک شاهکار است. با این حال آمار ۵۳ خریدار برای پرفروشترین اثر مربوط به حاج قاسم چیزی نزدیک به فاجعه است.
با نگاهی به جلدها و محتواهای صورتبندیشده در کتابهای مربوط به حاج قاسم، فرموله شدن بهوضوح به چشم میآید. اگر بخواهیم محتوا و جملات مشترک این کتابها را با یکدیگر مقایسه کنیم بخش اعظمی از این کتابها کپی از روی یکدیگرند. بازار تولیدات بیکیفیت در سالهای اخیر بیش از آنکه بتواند شهید سلیمانی را به مردم معرفی کند، ادبیات مقاومت را از معنای خود دور میکند و نمیگذارد چهره سلیمانی بهدرستی در کتابها شکل بگیرد.
متن کامل گزارش محمدحسین سلطانی، خبرنگار را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.