این روزها همه بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی اتفاق نظر دارند و میدانند کار فرهنگی بدون برنامهریزی، نتیجه مناسبی به دنبال نخواهد داشت و لازم است نهادهای علمی و در رأس آن دانشگاهها، این فعالیتها را سروسامان دهند.
بسیاری از کارشناسان آموزش عالی کشور معتقدند حتی توسعه اقتصادی در کشور از شاهراه توسعه فرهنگی و اجتماعی میگذرد. به همین دلیل است که دانشگاهها در یک دهه اخیر تمام هم و غم خود را روی توسعه فعالیتهای فرهنگی گذاشتهاند.
در این میان دانشگاه آزاد یکی از دانشگاههایی بود که فعالیتهای فرهنگی پراکندهای داشت، اما چند سالی است که برنامهریزی و ساماندهی در این فعالیتها را در رأس کار خود قرار داده و امسال نیز چهارمین سالی است که یک کارنامه فرهنگی برای واحدهای دانشگاه آزاد صادر میکند که بر اساس آن استانها و واحدهای دانشگاهی رتبهبندی میشوند.
کارنامهای که با نام «کارنما» شناخته میشود و بر اساس آن واحدهای دانشگاهی به واحدهای ویژه، سطح یک، سطح دو و سطح سه طبقهبندی میشوند. البته وزارت علوم هم چند سالی میشود که تلاش دارد یک کارنامه فرهنگی مشابه آنچه در دانشگاه آزاد اتفاق افتاده است صادر کند، اما همچنان این دانشگاه آزاد است که در بررسی عملکرد فعالیتهای فرهنگی خود، پیشتاز است.
متن کامل گفتوگوی سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه درمورد کارنامه فرهنگی اجتماعی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی روزنامه فرهیختگان بخوانید:
مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد استان فارس: سال گذشته 5 هزار فعالیت در سامانه بافر ثبت کردیم
رئیس شورای هماهنگی معاونان استان گیلان:با بدنه دانشجویی ارتباط برقرار کردیم