استعفا برای جلوگیری از نسل‌کشی
بایدن در تمام این بیش از یک سال بارها ادعا کرد که به دنبال آتش‌بس در غزه است و می‌خواهد به نسل‌کشی در غزه پایان دهد، اما در عمل بسته‌های کمک نظامی بسیاری را به غزه فرستاد، حامیان فلسطین در آمریکا را سرکوب کرد و میزبان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این کشور شد.
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۲ - ۱۵:۵۰
  • 00
استعفا برای جلوگیری از نسل‌کشی
مقامات آمریکایی چه نقشی در جنایات غزه دارند؟
مقامات آمریکایی چه نقشی در جنایات غزه دارند؟
مائده زمان فشمیخبرنگار

 بیش از یک سال است که صهیونیست‌ها در نوار غزه مشغول نسل‌کشی‌اند. نسل‌کشی که با چراغ سبز آمریکایی‌ها و حمایت‌های مالی و نظامی دولت بایدن در حال انجام است. بایدن در تمام این بیش از یک سال بارها ادعا کرد که به دنبال آتش‌بس در غزه است و می‌خواهد به این نسل‌کشی در بزرگ‌ترین زندان روباز جهان پایان دهد، اما در عمل بسته‌های کمک نظامی بسیاری را به غزه فرستاد، حامیان فلسطین در آمریکا را سرکوب کرد و میزبان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این کشور شد.

در ماه ژوئیه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که بیش از هرکس دیگری برای جامعه فلسطینی انجام داده است. قرار است در بیستم ژانویه، بایدن از سمت خود کناره‌گیری کند و به فهرست کوتاهی از رؤسای‌جمهوری که تنها یک دوره در کاخ سفید خدمت کرده‌اند، بپیوندد. اما با پایان دوره تصدی او، برخی از اعضای سابق دولتش می‌گویند رویکرد او به جنگ اسرائیل علیه غزه ممکن است لکه ننگی ماندگار بر میراث او باشد.

نسل‌کشی در غزه نگرانی‌های بشردوستانه گسترده‌ای را برانگیخته، از قحطی گرفته تا پاکسازی قومی. یک کمیته ویژه سازمان ملل متحد حتی هشدار داد که تاکتیک‌های اسرائیل در منطقه تحت محاصره فلسطین هم‌خوان با نسل‌کشی است. بیش از ۴۵ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۱۰۰ هزار نفر زخمی شده‌اند. ۱.۹ میلیون نفر از خانه‌های خود آواره شده‌اند، اما از زمان آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، ایالات متحده در حمایت خود از اسرائیل تزلزل‌ناپذیر بوده است.

دولت بایدن حداقل ۱۷.۹ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل در سال اول جنگ ارائه کرد که رقمی بی‌سابقه است. علاوه بر این، در اوایل سال جاری، ایالات متحده حدود ۱۰۰ سرباز را برای کمک به عملیات سیستم دفاع موشکی پیشرفته‌ای که به تل‌آویو فرستاده بود، مستقر کرد.

واکنش به اسرائیل با استعفا از دولت
در راستای ادامه این حمایت‌ها، برخی از مقامات آمریکایی در این یک سال در اعتراض به همکاری و شراکت دولت این کشور در نسل‌کشی مردم غزه، از جایگاه سیاسی خود استعفا کردند. حسنین یکی از ده‌ها مقامی بود که در نتیجه این سیاست‌ها استعفا کرد. او بایدن را به خاطر کمک به ایجاد فرهنگ پذیرش خشونت ضد فلسطینی سرزنش می‌کند.
حسنین گفت: «سیاست‌های بایدن صدمات زیادی به فلسطینی‌ها وارد کرد، نه تنها در فلسطین، بلکه در آمریکا، جایی که جنایات نفرت‌انگیز علیه فلسطینی‌ها افزایش یافته است.» در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری بایدن، برخی کارکنان سابق دولتی مانند حسنین درباره میراث بحث‌برانگیز رئیس‌جمهور و اینکه چرا مجبور شدند از سمت خود کناره‌گیری کنند، صحبت کردند.

جاش پل
جاش پل، مدیر سابق کنگره و امور عمومی در دفتر امور سیاسی - نظامی وزارت امور خارجه، یکی از اولین کسانی بود که از دولت بایدن جدا شد. او بیش از یک دهه را در وزارت امور خارجه سپری کرده بود. اما این تصدی در اکتبر ۲۰۲۳، اندکی پس از شروع نسل‌کشی در غزه به پایان رسید. جاش با آنچه که به عنوان کشتار بی‌رویه فلسطینیان توسط صهیونیست‌ها توصیف کرد و همچنین با تصمیم ایالات متحده برای حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل مخالفت کرد.

او درباره آخرین روزهای حضورش در وزارت امور خارجه گفت: «به طور کلی آشکار بود که نه تنها هیچ کاری نمی‌توانستم در زمینه غزه انجام دهم تا اوضاع را بهتر کنم، بلکه در واقع، هر کاری که می‌توانستم انجام دهم فقط اوضاع را بدتر می‌کرد.» در زمان استعفای وی، حداقل هشت هزار فلسطینی توسط صهیونیست‌ها شهید شده بودند. پل، رضایت آمریکا را عامل شهادت هزاران فلسطینی در طول جنگ می‌داند.
پل گفت: «میراث بایدن بر غزه، همدستی آمریکا در نسل‌کشی و فروپاشی نظم بین‌المللی مبتنی بر قواعد یا حداقل اولین و مهم‌ترین گام‌ها در این راستا خواهد بود. هیچ‌کدام از اینها میراثی نیستند که کسی باید به آن افتخار کند.» وی خاطرنشان کرد که بایدن بارها و بارها خط قرمزهایی را که اسرائیل از آنها عبور کرده، بدون عواقب معنادار ایجاد کرده است. برای مثال، در ماه مارس، بایدن حمله به شهر رفح را خط قرمز نامید. اما در ماه می، اسرائیل هم شهر را بمباران و هم نیروها را به محله‌های پرجمعیت آن وارد کرد.

پل گفت: «وقتی کشورها می‌بینند که رئیس‌جمهور ایالات متحده خطوط قرمزی را تعیین می‌کند و هیچ کاری برای اجرای آنها انجام نمی‌دهد، ما را در سطح جهانی ضعیف می‌کند.» پل اکنون به عنوان رئیس «سیاست جدید» فعالیت می‌کند، سازمانی که او با یکی دیگر از مقامات سابق بایدن، طارق حبش، با هدف تقویت روابط آمریکا و خاورمیانه تأسیس کرد.

لیلی گرینبرگ کول
در ۱۵ می ۲۰۲۴ استعفا داد. اعتقاد بر این است که لیلی گرینبرگ کول اولین یهودی منصوب شده از دولت بایدن است که علناً به دلیل جنگ در غزه استعفا داد. دلایل او شبیه به پل، ناراحتی و ناامیدی از سیاست‌های بایدن بود که او آن را ویرانگر برای فلسطینیان توصیف کرد.

گرینبرگ کول در وزارت کشور به عنوان دستیار ویژه رئیس ستاد خدمت می‌کرد. او به‌عنوان یک منصوب سیاسی که برای خدمت به رضایت رئیس‌جمهور استخدام شده بود، احساس می‌کرد که وظیفه دارد در برابر سیاست‌های بایدن موضع بگیرد. گرینبرگ کول گفت: «من از اینکه می‌توانم در داخل دولت به گونه‌ای صحبت کنم که برخی دیگر از همکارانم، به‌ویژه افرادی که غیرسفیدپوست یا مسلمان بودند، با آن مخالف بودند و احساس می‌کردند که بسیار سانسور شده‌اند، به‌طور منحصربه‌فردی احساس افتخار می‌کردم.»

او از جمله کسانی است که معتقد است ایالات متحده استانداردهای خود را زیر پا گذاشته است. او گفت: «ایالات متحده بسیاری از قوانین ما را زیر پا گذاشته تا با وجود شواهد انبوه از جنایات جنگی به حمایت از اسرائیل ادامه دهد.» به عقیده او، بایدن به عنوان یک جنایتکار جنگی که تقریباً هیچ همدلی یا توجهی به رنج فلسطینیان نشان نداد و اجازه کشتار بسیار غیرانسانی فلسطینی‌ها و مردم لبنان و به طور کلی اعراب را داد، به یاد خواهد ماند.

الکس اسمیت
در ۲۷ می ۲۰۲۴ استعفا داد. الکس اسمیت در حالی که به عنوان پیمانکار و مشاور ارشد آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) خدمت می‌کرد، وظایف گسترده‌ای داشت. او وظیفه ارائه بینش در مورد مسائل مربوط به جنسیت، بیماری‌های عفونی، تغذیه و سلامت مادران و کودکان را برعهده داشت.

با آشکار شدن نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه، همه این مسائل در غزه به هم نزدیک شدند. محاصره، دسترسی به غذا، آب و دارو را محدود و بیمارستان‌ها و واحدهای پزشکی را مجبور به تعطیلی کرد. سازمان ملل همچنین بارها هشدار داده که شمال غزه در معرض خطر قریب‌الوقوع قحطی است. طبق گزارش سازمان غیرانتفاعی Save the Children، حداقل سه هزار و ۱۰۰ کودک زیر پنج سال تا اکتبر در غزه شهید شده‌اند. در یک نظرسنجی از کودکان در آن گروه سنی، این سازمان دریافت که نزدیک به ۲۰ درصد از کودکان از سوء تغذیه حاد رنج می‌برند. چهار درصد دیگر هم با سوء تغذیه حاد مواجه بودند.

سازمان ملل متحد هم دریافت که حدود ۴۶ هزار و ۳۰۰ زن باردار در غزه با سطوح مختلف بحران گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند. اسمیت تصمیم گرفت زنگ خطر را در آژانس خود به صدا درآورد. او گفت که برای مدیران ارشد خود، از جمله سامانتا پاور، مدیر USAID، ایمیل می‌نویسد که هیچ فایده‌ای نداشته است.

اسمیت گفت که نقطه پایانی زمانی بود که رهبری ارشد سخنرانی او را در مورد مرگ و میر مادران و کودکان در میان فلسطینی‌ها متوقف کرد، علی‌رغم اینکه در ابتدا موافقت کردند که او صحبت کند. پس از لغو ارائه، اسمیت گفت که او مجبور است انتخاب کند: یا استعفا دهد یا اخراج شود. او اولی را انتخاب کرد.

اسمیت در حالی که به دوران حضور خود در دولت بایدن می‌اندیشد، به تضاد فاحشی بین حمایت بایدن از اوکراین جنگ‌زده و عدم حمایت او از غزه، جایی که کل محله‌ها با خاک یکسان شده، اشاره می‌کند. او در این باره گفت: «وقتی درباره اوکراین صحبت می‌کنیم، می‌توانیم بمباران بیمارستان‌ها را محکوم کنیم. ما می‌توانیم در مورد انعطاف‌پذیری افرادی که مورد حمله قرار می‌گیرند، صحبت کنیم. ما می‌توانیم در مورد عاملانی که به آنها حمله می‌کنند، صحبت کنیم. اما وقتی نوبت به غزه می‌شود، ما در مورد مردم صحبت نمی‌کنیم. ما برنامه‌ای برای بازسازی سیستم‌های بهداشتی آنها نداریم.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰