روایت «فرهیختگان» از ۳ انتخاب مهم در آموزش عالی
مسیر تغییرات و تحولات مدیران آموزش عالی با گذشت ۴ ماه از دولت جدید هنوز ادامه دارد. روندی که کُندتر از دوره‌های قبل پیش می‌رود و به نظر می‌رسد این سرعت پایین دلایل مختلفی به جز در نظر گرفتن مدت باقی مانده از دوره مسئولیت‌های مدیران منصوب شده دولت قبلی است که بعضاً در تریبون‌های رسمی مطرح شده است.
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۲ - ۰۹:۳۵
  • 00
روایت «فرهیختگان» از ۳ انتخاب مهم در آموزش عالی
وزیر علوم به حرف پزشکیان گوش می‌کند؟
وزیر علوم به حرف پزشکیان گوش می‌کند؟
ابوالفضل مظاهریدبیر گروه دانشگاه

مسیر تغییرات و تحولات مدیران آموزش عالی با گذشت 4 ماه از دولت جدید هنوز ادامه دارد. روندی که کُندتر از دوره‌های قبل پیش می‌رود و به نظر می‌رسد این سرعت پایین دلایل مختلفی به جز در نظر گرفتن مدت باقی مانده از دوره مسئولیت‌های مدیران منصوب شده دولت قبلی است که بعضاً در تریبون‌های رسمی مطرح شده است. شنیده‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد، سه مجموعه بزرگ و مهم علم و فناوری کشور در صف صدور حکم هستند تا رؤسای جدید خود را بشناسند؛ اما با وجود جمع‌بندی‌های اولیه هنوز خبری از احکام جدید نیست.

1- وزیر علوم حکم طیب‌نیا را امضا می‌کند؟
دانشگاه تهران قدیمی‌ترین و یکی از مهم‌ترین مراکز آموزش عالی است که از 27 شهریور‌ماه توسط سرپرست اداره می‌شود. سیمایی‌صراف، وزیر علوم اواخر شهریور برای سیدحسین حسینی، عضو هیئت‌علمی دانشکده دامپزشکی این دانشگاه که سابقه اداره معاونت آموزشی این دانشگاه را به مدت 10 سال در کارنامه خود دارد، حکم زد و مسئولیت تشکیل شورایی از منتخبان دانشگاه، به منظور ایجاد مشارکت حداکثری دانشگاهیان در پیشنهاد افراد شایسته به وزارت، جهت تصدی ریاست دانشگاه را به او سپرد؛ هرچند اخیراً در اظهاراتی گفته «در دانشگاه تهران نیز هنوز من نمی‌دانم برای انتخاب رئیس آیا با روش مشورتی پیش برویم یا روش دیگری را مدنظر قرار دهیم، هنوز روش آن قطعی نشده است.»
با درنظر گرفتن محدودیت 4 ماهه مدت سرپرستی عملاً دوره فعالیت حسینی رو به اتمام به حساب می‌آید در حالی که خبری از تعیین رئیس این دانشگاه نیست. هفته گذشته برخی از معرفی حسینی به شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر دادند که توسط روابط عمومی شورا رد شد. با این حال شنیده‌های «فرهیختگان» حکایت از گفت‌وگوی رئیس‌جمهور با وزیر علوم به منظور صدور حکم ریاست دانشگاه تهران برای وزیر پیشین اقتصاد دارد.
علی طیب‌نیا، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است که به‌جز مسئولیت اجرایی در سطح ملی، سابقه عضویت در هیئت ممیزه، مدیریت گروه آموزشی اقتصاد اجتماعی این دانشگاه را در سال‌های اخیر دارد. او تمام دوران تحصیل خود را در دانشگاه تهران گذرانده و از حامیان مسعود پزشکیان در انتخابات اخیر بود که پس از شکل‌گیری دولت‌ به عنوان مشاور عالی رئیس‌جمهور منصوب شد و حالا به نظر می‌رسد اصلی‌ترین گزینه اداره بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی کشور است.

2- تجریشی رئیس دانشگاه شریف می‌شود؟
«دانشگاه صنعتی شریف، سنتی از گذشته به عنوان کمیته تحقیق داشتند که این کمیته نیز در زمینه انتخاب رئیس دانشگاه اقداماتی را انجام و نتیجه را به بنده اعلام کردند.»
این اظهارات وزیر علوم در پاسخ به خبرنگار ایسنا است و خیلی زود مشخص شد به غیر از سیدعباس موسوی، استاد مهندسی شیمی و نفت که در حال حاضر مسئولیت اداره این دانشگاه را هم برعهده دارد، محمدمسعود تجریشی، استاد دانشکده مهندسی عمران و محمدرضا موحدی، استاد دانشکده مهندسی مکانیک هم جزء گزینه‌های مطرح هستند که در بین سه گزینه بخت نفر دوم بیشتر از سایرین است. تجریشی ریاست پارک علم و فناوری شریف را در سال‌های 95 و 96 برعهده داشته و تا قبل از حضور در پارک از سال 89 معاون پژوهشی این دانشگاه بوده است. او به غیر شریف سابقه حضور در معاونت محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست را هم در دهه 90 دارد.

3- جهاد دانشگاهی به سال‌های نخست تأسیس باز می‌گردد؟
علی منتظری‌مقدم یک چهره‌های نام‌آشنا برای اهالی جهاد دانشگاهی محسوب می‌شود. نخستین رئیس این نهاد که سه دوره مسئولیت اداره آن را برعهده داشته است و سابقه عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی را در کارنامه دارد. استاد 66 ساله  اپیدمیولوژی مرکز تحقیقات سنجش سلامت جهاد دانشگاهی، براساس شنیده‌های خبرنگار «فرهیختگان» به عنوان گزینه اصلی اداره این مجموعه پس از مسلمی‌نائینی مطرح شده اما از قرار معلوم هنوز نتوانسته موافقت هیئت‌امنای این مجموعه را کسب کند.
حسن مسلمی‌نائینی، استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس تهران در رشته مکانیک گرایش مهندسی ساخت و تولید  از آبان‌ماه 1401 با تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت یکی از قدیمی‌ترین نهادهای علم و فناوری کشور را برعهده گرفت. با توجه به صدور سه ساله احکام رؤسای جهاد، او می‌تواند تا آبان‌ماه 1404 در این سمت باقی بماند، اما خودش هم در گفت‌وگوی اخیری که با «فرهیختگان» به مناسبت سالگرد تأسیس این مجموعه داشت، از آمادگی برای سپردن مسئولیت به فرد تازه‌نفس مورد نظر دولت جدید گفته بود.
با این حال باید منتظر ماند و دید آیا نخستین رئیس جهاد، دوباره مدیریت آن را در شرایطی کاملاً متفاوت از سال‌های ابتدایی شکل‌گیری آن برعهده خواهد گرفت یا نوبت چهره‌های جوان‌تری برای ایجاد تحول در این مجموعه ارزشمند خواهد شد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰