سیده معصومه معاف رودپشتی؛ فرهیختگان آنلاین: علوم انسانی را باید همانند لوکوموتیو پیشرفت در عرصه های مختلف به خصوص حوزه هایی مانند اقتصاد، مباحث اجتماعی و فرهنگی دانست. دانشی که مقام معظم رهبری نیز بارها به ضرورت تحول در آن و رسیدن به علوم انسانی بومی تاکید کرده اند اما واقعیت ان است که هنوز در حوزه اجرا با وجود همه اقدامات صورت گرفته، اما فاصله زیادی تا تحقق این مطالبه وجود دارد. موضوعی که حسین سیمایی صراف، وزیر علوم نیز در نشست شورای راهبری تدوین سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر که امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد، به صراحت به آن اذعان کرد.
به گفته این مقام مسئول علوم انسانی در کشورمان به روز نیست به طوری که بسیاری از نظریهها در این حوزه منسوخ شدهاند. اما موضوع غیرقابل انکار آن است که کشور همچنان بر اساس همان امور منسوخ شده در برخی از حوزه ها حرکت می کند.
نکته مهم دیگر در صحبت های این مقام مسئول، آن است که عالی ترین شخص اجرایی در وزارت علوم، عملا از عدم رضایتمندی در رسیدن به علوم انسانی اسلامی صحبت کرده؛ اما سوال اینجاست که بالاخره چه زمانی قرار است حوزه علوم انسانی کشور دستخوش تحولات جدی شود تا بخش های مختلف بتوانند از نظریه های جدید مبتنی بر فرهنگ کشور بهره مند شوند؟