کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه، با انتشار پیامی در صفحه اجتماعی خود در شبکه ایکس در واکنش به اظهارات اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تاکید کرد: این که مدیرکل آژانس برای اولین بار به وجود سلاح های هستهای در رژیم صهیونیستی اقرار کرده، موضوعی قابل توجه و مهم است. البته، این اعتراف، وظیفه او و آژانس را بسیار سنگین می کند. صرف اقرار کفایت نمی کند، وی باید وجود چنین سلاح هایی را در دست این رژیم جنایتکار محکوم و خواهان نابودی آنها و همچنین الحاق این رژیم به معاهده عدم اشاعه شود.
غریب آبادی ادعای گروسی مبنی بر احتمال اشاعه هستهای (از سوی ایران) را یک موضع کاملا غیر حرفهای و سیاسی توصیف و تاکید کرد که مدیرکل آژانس نمیتواند بر مبنای احتمالات و حدس و گمانها و مانند مقامات سیاسی کشورهایی که انگیزههای سیاسی دارند، هر آنچه صلاح میداند را بر زبان بیاورد.
معاون امور حقوقی و بینالملل دستگاه دیپلماسی در پایان پیام خود خاطرنشان کرده است که ایران متعهد به تعهدات پادمانی خویش است و مادامی که تحریم های ظالمانه برقرار باشند، نظارتهای بیشتری را که فراتر از تعهدات مقرر خود است، نمیپذیرد. از اینرو، مدیرکل میتواند چنانچه در فرایند راستی آزمایی انحراف مواد هستهای را مشاهده کرد، آن را مستندا گزارش کند ، نه اینکه حدس و گمانهای خود را رسانهای نماید.
براساس این گزارش ، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان سخنرانی اخیر خود در مراسم اهدای جایزه نوبل با اشاره به تشدید تقابل بین ایران و رژیم اسرائیل، به بعد هستهای نیز اشاره کرد و گفت در یکسو وجود فرض شده سلاح هستهای مطرح است و در سوی دیگر خطر اشاعه سلاحهای هسته ای.
وی همچنین گفت سطح غنی سازی ایران به درجهای رسیده است که توجیه آن سخت میباشد.
در همین راستا لازم به ذکر است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز روز امروز در گزارشی که رویترز ادعا میکند آن را مشاهده کرده است، اعلام کرد که ایران با نظارت شدیدتر توسط دیدهبان هستهای سازمان ملل در سایت فردو موافقت کرده است، چراکه غنیسازی اورانیوم را به میزان قابل توجهی در این مرکز گسترش داده است.
بنابر ادعای رویترز، آژانس اتمی در گزارشی به اعضای شورای حکام اعلام کرده است: جمهوری اسلامی ایران با درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای افزایش دفعات و شدت اجرای اقدامات مرتبط با توافقنامه پادمانی در کارخانه غنیسازی سوخت فردو (FFEP) موافقت کرد و اجرای این رویکرد تقویت اقدامات پادمانی را تسهیل میکند.