شبکه المیادین به نقل از خبرنگار محلی خود مستقر در شهر حماه سوریه، ضمن تکذیب ورود مسلحین به شهر حماه و اشاره به پمپاژ خبری بزرگنماییشدهٔ رسانههای عربی حامی مسلحین، گفت: رسانههای عربی مشغول پمپاژ رسانهای غیرواقعی برای مسلحین درباره ورود آنها به محلههای حماه شدهاند که بیاساس است.
این خبرنگار افزود:«هیچ فرد مسلحی وارد محلههای شهر حماه نشده و درگیریها همچنان در ضلع شمال غربی این شهر ادامه دارد. کارزار رسانهای در مورد حماه بسیار قویتر از درگیری نظامی جاری است و این موضوع فشار روانی زیادی بر مردم وارد کرده است.
گفتنی است شبکه الجزیره در ریبرند کردن و سفیدشویی شخصیت الجولانی رهبر گروه تروریستی تحریرالشام نقش ویژهای ایفا کرده است. اولین مصاحبه رسانهای الجولانی در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۱۳ با شبکه الجزیره بود که در برنامه لقاء الیوم پخش شد. برخی تحلیلگران در آن زمان اظهار داشتند که او فرهنگ متنوعی دارد و پروژه دینی خاص خود را دنبال میکند و از اشتباهات القاعده در عراق میآموزد تا پروژه خود را در سوریه به پیش ببرد. آنها او را نماینده نسل جدیدی از رهبران القاعده دانستند.
در این مصاحبه او اظهار داشت: «ما مسلمانان را تکفیر نمیکنیم؛ زیرا تکفیر مسلمان نیاز به فتوا دارد و این از صلاحیت علماست.» گفتههایی که کاملا خلاف مشی او در میدان بود. همچنین در این مصاحبه او در مورد آینده سوریه گفت: «ما قصد نداریم به تنهایی آینده سیاسی سوریه را بعد از سقوط نظام تعیین کنیم و نمیخواهیم انحصار در رهبری جامعه داشته باشیم، حتی اگر به مرحلهای برسیم که در آن توانمند شویم.»
در مصاحبه دومش که در ماه مه ۲۰۱۵ با همان شبکه انجام داد، گفت که «ما در القاعده از انقلابهای بهار عربی حمایت میکنیم؛ زیرا رهبر القاعده، الظواهری، دستور به حمایت از این انقلابها داده است.»
وی شکست بسیاری از این انقلابها را به دلیل این دانست که «ارتشهای منطقه میلیونها دلار هزینه کردهاند نه برای حمایت از مردم، بلکه برای کنترل آنها اگر شورش کنند. بنابراین مردم این منطقه فقط با تشکیل ارتشهای خود میتوانند آزادی خود را به دست آورند.»
وی همچنین از دریافت دستوراتی از الظواهری خبر داد که تأکید داشت هدف آنها سرنگونی رژیم سوریه و متحدانش مانند حزبالله است و پس از آن با همکاری با شرکا، حکومت اسلامی را ایجاد کنند.
دوحه ارتباطات نزدیکی با جولانی دارد و از او پشتیبانی مالی و رسانهای میکند و شبکه الجزیره را برای پخش پیامهای او به کار میگیرد. قطر از جولانی برای انجام نقش تخریبی خود در سوریه و حمایت از گروههای تروریستی استفاده کرده است.
قطر بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ میلیونها دلار به جبهه النصره کمک کرده است. به عنوان مثال، دوحه افراد خود را برای جنگ در کنار جبهه النصره به سوریه فرستاده و سلاح در اختیار آنها قرار داده است.
به گزارش مرکز اروپایی مطالعات تروریسم، در سال ۲۰۱۵، مقامات اطلاعاتی قطر چندین بار با جولانی ملاقات کرده و وعده افزایش حمایتها را در صورت انجام تغییراتی در وفاداریها به او دادند. در سال ۲۰۱۶، خبرگزاری رویترز گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه امیر قطر در دیداری مخفیانه با جولانی در مورد حمایت از جنگجویان در حلب گفتوگو کرده است.