رسانه‌ها گزارش دادند
رسانه‌ها بعد از ظهر چهارشنبه از تشدید اوضاع در پایتخت کره جنوبی خبر دادند.
  • ۱۴۰۳-۰۹-۱۴ - ۲۰:۴۷
  • 00
رسانه‌ها گزارش دادند
تظاهرات مردم کره جنوبی به سوی کاخ ریاست‌جمهوری
تظاهرات مردم کره جنوبی به سوی کاخ ریاست‌جمهوری

یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی روز گذشته (سه‌شنبه ۱۳ آذر) در یک سخنرانی زنده تلویزیونی، در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد. وی این اقدام را برای آنچه که وی «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

در ادامه ناآرامی‌ها در کره جنوبی رسانه‌ها بعد از ظهر چهارشنبه به وقت تهران از تظاهرات مردم در پایتخت این کشور خبر دادند. منابع خبری گزارش کردند که معترضان به سمت کاخ ریاست جمهوری راهپیمایی کردند. معترضان علیه رئیس جمهور کره جنوبی شعار سردادند.

پارلمان کره جنوبی سه شنبه در جلسه عمومی با ۱۹۰ رای موافق به لغو حکومت نظامی رای داد. پس از اینکه پارلمان کره جنوبی رای به لغو حکومت نظامی داد مردم در خیابان‌ها جشن گرفتند. 

کاخ سفید اعلام کرده که دولت بایدن با دولت کره جنوبی در تماس است و وضعیت را از نزدیک رصد می‌کند. آمریکا همچنین اعلام کرد که هیچ هشداری از سوی کره جنوبی مبنی بر اعلام حکومت نظامی دریافت نکرده است. در بیانیه شورای امنیت ملی کاخ سفید آمده است: «به طور جدی نگران تحولات کره جنوبی هستیم.»

احزاب مخالف دولت کره‌جنوبی پس از اتفاقات شب گذشته و لغو شدن دستور حکومت نظامی توسط یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی، درخواستی را برای استیضاح وی ارائه کردند.

حزب دموکرات مخالف اصلی دولت حاکم و پنج حزب کوچکتر، از جمله حزب بازسازی کره و حزب اصلاحات، این پیشنهاد را به دفتر لوایح در مجلس ملی کره ارائه کردند.

طرح استیضاح رئیس جمهور توسط ۱۹۰ نماینده مخالف و یک قانونگذار مستقل بدون حمایت هیچ یک از نمایندگان حزب حاکم به تصویب رسید. احزاب مخالف در نظر دارند این طرح را روز پنجشنبه در جلسه عمومی پارلمان در دستورکار قرار داده و آن را در روز جمعه یا شنبه به رای‌ بگذارند.

طبق قانون، طرح استیضاح باید بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت پس از گزارش این طرح به جلسه عمومی به رأی گذاشته شود.

شین چانگ سیک، نماینده حزب بازسازی کره گفت: «احزاب هنوز تصمیم نگرفته اند که «فوراً» یا در زمان دیگری «طی ۷۲ ساعت» به استیضاح رای دهند.»

طرح استیضاح برای تصویب در مجلس نیاز به دو سوم آرا دارد، از ۳۰۰ عضو مجلس ملی کره جنوبی، احزاب مخالف برای تصویب این لایحه به هشت رأی از حزب حاکم قدرت مردم نیاز دارد. 

پارلمان کره‌جنوبی دارای ۳۰۰ کرسی است که از این تعداد ۱۷۰ کرسی در اختیار نمایندگان مخالف است. با این حال احتمال تصویب طرح استیضاح رئیس جمهور کره‌جنوبی با توجه به استعفای اعضای دفتر وی و برکناری وزیر دفاع، بالاست.

فشارها و ارائه طرح استیضاح یون در پی تصمیم شب گذشته وی مبنی بر اعلام حکومت نظامی در این کشور آغاز شد.

یون سخنرانی اشاره‌ای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیت‌های احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.

در واکنش به این اقدام، حزب دموکرات کره جنوبی (DP) به عنوان حزب مخالف اصلی این کشور در بیانیه‌ای تصمیم یون مبنی بر اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور را یک کودتا خواند و لغو فوری این تصمیم را خواستار شد.

رئیس جمهوری کره جنوبی بامداد امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای با اعلام خبر برگزاری جلسه فوق‌العاده کابینه دولت خود، اظهار کرد: «در این جلسه طرح لغو حکومت نظامی اضطراری به تصویب رسید.»

مجلس ملی کره با ۳۰۰ کرسی که حزب قدرت مردم ۱۰۸ کرسی را در اختیار داشته و حزب دموکراتیک، حزب مخالف ۱۷۰ کرسی و دو حزب بازسازی و اصلاحات هریک به ترتیب ۱۲ و سه کرسی را در اختیار دارند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در بروکسل به سر می برد، درباره آتش بس در لبنان گفت که آتش بس پا برجا و مکانیسم نظارت بر آن فعال است و درباره تحولات کره جنوبی نیز اعلام کرد که واشنگتن از تصمیم رئیس جمهور این کشور آگاه نبود.

اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی که از سال ۱۹۸۰ پس از کودتای «چون دو هوان» بی سابقه بود، در این کشور شرق آسیا تبعاتی را به لحاظ اقتصادی و سیاسی به همراه داشته است.

کره جنوبی که پس از آخرین حکومت نظامی در دوران چون دو هوان و اصلاحات پر رنگ در زمان وی، در مسیر توسعه چشمگیر قرار گرفته بود با وقوع وقایع روز گذشته شوک عجیبی را دریافت کرد.

اقدام شب گذشته یون سوک یول باعث کاهش ارزش برابری وون کره‌جنوبی برابر دلار آمریکا شد و بر بازارهای جهانی به ویژه بورس‌های آسیایی تاثیر گذاشت.

سهام‌های سئول روز چهارشنبه در بحبوحه هرج و مرج سیاسی تقریبا ۱.۵ درصد سقوط کرد درحالیکه احزاب مخالف برای استیضاح رئیس جمهوری اقدام کردند.

وزارت دارایی کره جنوبی روز چهارشنبه، ساعاتی پس از اعلام غیرمنتظره حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد که دولت در صورت لزوم «نقدینگی نامحدود» را به بازارهای مالی کشور تزریق خواهد کرد تا به ثبات آنها کمک کند.

کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری کره (KCTU)، یکی از بزرگترین گروه‌های کارگری این کشور، روز چهارشنبه متعهد شد تا زمانی که رئیس جمهوری این کشور از سمت خود کنار نرود و مسئولیت اعلام حکومت نظامی را بر عهده نگیرد، دست به اعتصاب نامحدود خواهد زد.

اتحادیه کارگری فلزات کره جنوبی اعلام کردند که یک اعتصاب کامل را از روز ۱۱ دسامبر (۲۱ آذر) آغاز خواهند کرد مگر اینکه یون از سمت رئیس جمهوری استعفا دهد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰