با وجود نظاره‌گر بودن جامعه جهانی
با آنکه تمام جهان نظاره‌گر تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان است؛ تروریست‌های مستقر در سوریه بدون شلیک حتی یک گلوله به سمت سرزمین‌های اشغالی، به دنبال تضعیف یکی از ستون‌های اصلی محور مقاومت در روند تسلیح مقاومت لبنان و کرانه باختری هستند.
  • ۱۴۰۳-۰۹-۱۲ - ۱۸:۲۴
  • 00
با وجود نظاره‌گر بودن جامعه جهانی
چرا ائتلاف سلفی‌های تروریست نمی‌تواند موقعیت پایدار ایجاد کند؟
چرا ائتلاف سلفی‌های تروریست نمی‌تواند موقعیت پایدار ایجاد کند؟

فرهیختگان: سوری‌ها در شهرهایی مانند ادلب که تروریست‌ها با آمادگی بیشتری در آنجا مستقر هستند، با پیامدهای یک ناپایداری مستمر زندگی می‌کنند. وضعیت حکومت‌داری در این مناطق آشفته است و دادگاه‌های موقت تحت تفسیرات سخت‌گیرانه‌ای از قوانین اسلامی عمل می‌کنند، در حالی که شهروندان با شرایط زندگی دشوار روبه‌رو هستند.

حس بی‌اعتمادی در میان سوری‌هایی که در مناطق تحت کنترل تروریست‌ها زندگی می‌کنند، رو به افزایش است و بسیاری از آن‌ها به ماهیت ضد ثبات این گروه‌ها‌ پی برده‌‌اند. با ناتوانی گروه‌های سلفی تروریستی در ساخت نهادهای پایدار یا حفاظت از مردم خود، بسیاری از مردم دلسرد شده‌اند.

موانع سیاسی و حکومتی

بر فرض محال، حتی اگر تکفیری‌ها بتوانند برای مدت کوتاهی بخش‌هایی از حلب را «تحت کنترل» خود (از نظر سیاسی) درآورند، توانایی آن‌ها در تثبیت این مناطق ابتدا به توانمندی نظامی آن‌ها و در مرحله بعدی به حکمرانی‌شان بستگی دارد. 

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این گروه‌ها در طول درگیری‌ها ناتوانی در ایجاد یک سیستم کارآمد در مناطقی است که تحت تصرف دارند. بدون یک مرجع مرکزی، مناطق تحت کنترل آنها اغلب به هرج و مرج کشیده می‌شوند و شوراهای محلی در ارائه خدمات ابتدایی مانند بهداشت، برق و آب آشامیدنی عاجزند.

حمایت بین‌المللی از تروریست‌های سوریه؛ چالش‌ها و چشم‌انداز‌های آینده

آخرین موج حملات تروریست‌ها، به‌ویژه در حلب، نشان‌دهنده حمایت مستمر از سوی ترکیه، قطر و عربستان سعودی برای نیرو‌های سلفی-تروریستی است. 

با این حال، توانایی این گروه‌ها در حفظ حمایت بین‌المللی همچنان نامشخص است. جامعه بین‌المللی به طور فزاینده‌ای در مورد نحوه برخورد با درگیری سوریه تقسیم شده است و بسیاری از کشور‌های منطقه، از ادامه حمایت از گروه‌های سلفی افراطی، خودداری کرده‌اند. 

چشم‌انداز ژئوپلیتیکی در منطقه در حال تغییر است. پیوستن مجدد سوریه به اتحادیه عرب و نزدیکی اخیر سوریه به برخی از کشور‌های عربی، از جمله عربستان سعودی، باعث تغییر در توازن منطقه‌ای شده است، به طوری که این کشور‌ها در تلاشند روابط خود را با دولت بشار اسد عادی‌سازی کنند. این ممکن است باعث کاهش حمایت از گروه‌های تروریستی توسط کشور‌های عربی شود، از جمله قطر و عربستان سعودی، هرچند که ترکیه احتمالاً به حمایت از نیرو‌های تروریستی به نفع منافع خود ادامه خواهد داد. 

آینده ائتلاف تروریست‌های سلفی در سوریه به حمایت مستمر بین‌المللی از این گروه‌ها بستگی خواهد داشت. در حالی که ترکیه همچنان حامی قوی آن‌ها باقی می‌ماند، نقش قطر و عربستان سعودی به نظر می‌رسد که کاهش یافته است. توانایی این گروه‌ها در حفظ پایگاه خود در سوریه نه تنها به حمایت خارجی، بلکه به وحدت داخلی نیز بستگی دارد که همواره شکننده بوده است.

متن کامل گزارش حانیه قاسمیان، خبرنگار گروه جهانشهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰