فرهیختگان گزارش می‌دهد
چهارمین دوره رویداد صدرا با حضور بیش از ۳۰ شرکت صنعتی در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب برگزار شد.
  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۹ - ۰۹:۲۳
  • 00
فرهیختگان گزارش می‌دهد
چهارمین رویداد صدرا در واحد تهران جنوب
چهارمین رویداد صدرا در واحد تهران جنوب

نگرانی بابت آینده شغلی، موضوعی است که دانشجویان سال‌هاست با آن روبه‌رویند. آنها دغدغه‌هایی را مطرح می‌کنند که بیشتر مربوط به عدم وجود شغل متناسب با رشته تحصیلی و ناکارآمدی دروس دانشگاهی است. حتی کار به جایی رسید که در یک برهه زمانی افراد ترجیح می‌دادند وارد یک حرفه و صنعت شوند و به زعم خودشان وقتشان را در دانشگاه برای گرفتن تنها یک مدرک تحصیلی هدر ندهند. اما مدتی است که دانشگاه آزاد اسلامی تلاش کرده تا در حد توانش به این دغدغه پاسخ دهد و دانشجویانی را تربیت کند که علم را توأمان با عمل بیاموزند.

مسئولان دانشگاه علاوه‌بر این اقدام، تلاش کرده‌اند تا در طرح‌های مختلفی دانشجویان را با صاحبان صنایع نیز آشنا کنند که رویداد صدرا از جمله این طرح‌هاست. رویداد صدرا دانشگاه آزاد از دی‌ماه 1401 با هدف معرفی دانشجویان به صنعت و بازار کار، به واحدهای دانشگاهی ابلاغ شد و حالا مدتی می‌شود که واحدهای دانشگاهی چنین رویدادهایی را به صورت تخصصی با حضور صاحبان شرکت‌ها و صنایع و دانشجویان برگزار می کنند. بر همین اساس چهارمین دوره رویداد صدرا با حضور بیش از 30 شرکت صنعتی در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب برگزار شد. رویدادی که در افتتاحیه آن علیرضا فیروزفر، رئیس دانشگاه آزاد استان تهران و عاصمه قاسمی، مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده حضور پیدا کردند و محمدعلی نادی، معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد و فاطمه حمیدی‌فر، رئیس دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد از نمایشگاه آن بازدید کردند. 

فیروزفر، رئیس دانشگاه آزاد استان تهران، طی سخنرانی در افتتاحیه این رویداد مجموعه رویدادهای صدرا که در واحدهای دانشگاه آزاد در حال برگزاری است را یک اتفاق بسیار ارزشمند و امیدوارکننده دانست که نشان از شکل‌گیری ارتباط جدی میان صنعت و دانشگاه است. او گفت: «اکنون شاهد صنعتی هستیم که از دل دانشگاه برخاسته و در حال انتخاب نیروهای خود از میان نسل آینده است. در این رویدادها، دانشجویان ثبت‌نام می‌کنند، مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و سپس برای مهارت‌آموزی در یک صنعت مشغول به فعالیت می‌شوند.» به گفته او دیگر دانشجویان صرفا به دنبال اخذ مدرک تحصیلی برای استخدام نیستند، بلکه به کسب مهارت‌های کاربردی می‌پردازند. او این تغییر رویکرد دانشجویان را تحولی دانست که نویدبخش آینده‌ای روشن برای نسل جدید است. به گفته او در این میان، دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب یکی از پیشگامان این رویدادها بوده است. 

مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده از دیگر سخنرانان این مراسم بود. او نیز رویداد صدرا را مسیری مناسب برای اشتغال‌زایی دانشجویان دانست و گفت: «برگزاری رویداد صدرا بیانگر این موضوع است که آینده دانشجو برای مسئولان دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.» او با تاکید بر اینکه رویداد صدرا در حوزه پارچه و لباس به اشتغال دانشجویان و ارتباط آنها با صنعتگران و هنرمندان کمک می‌کند، افزود: «دانشجویانی که در محیطی علمی و فرهیخته آموزش دیده‌اند و تخصص‌های لازم را فراگرفته‌اند، اگر وارد صنعت هنر، پوشاک و مد شوند، می‌توانند در طراحی و تولید پوشش‌هایی متناسب با چهارچوب‌های فرهنگی نقش موثری ایفا کنند.»  نامی، نایب‌رئیس اتحادیه تولید، صادرات و نساجی و پوشاک ایران، علی صادقی، مدیرعامل شرکت ایران جک، همتی، مدیرعامل شرکت جهان اروم ایاز، سلیقه، از دفتر نساجی وزارت سمت و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، مرتضی میری، رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی فرش، هنر و صنایع‌دستی، سومبات هاکوپیان، رئیس انجمن طراحی ایران و پیشکسوت در حوزه طراحی لباس در این رویداد به ارائه سخنرانی پرداختند.

سیدعظیم حسینی، رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب در گفت‌وگو با «فرهیختگان» هدف از برگزاری رویداد صدرا را ارتباط بین دانشگاه و مراکز تولیدی و صنعتی خواند. رویدادی که به زعم او از طریق آن دانشجویان می‌توانند در تعدادی از مراکز تولیدی و صنعتی جذب شوند. او اظهار امیدواری کرد با برگزاری این رویداد ضمن اشتغال‌زایی برای دانشجویان بتوان مسائل و مشکلات این بخش از صنعت را شناسایی و حل کرد. 
او در پاسخ به این سوال که چرا رویداد صدرا در واحد تهران جنوب با عنوان مد و لباس برگزار شد، توضیح داد: «ظرفیت دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب در حوزه مد و لباس است. با توجه به بخش تولید لباس ازجمله راه‌اندازی خط تولید نیمه‌صنعتی لباس در یکی از دانشکده‌ها و جدا شدن دانشکده مد و لباس از معماری، این دوره از رویداد صدرا به حوزه هنر، مد و لباس تخصیص داده شد.» 
رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب اظهار کرد: «دانشکده مد و لباس در دانشگاه تهران جنوب مستقر است و بیش از 3 هزار دانشجوی طراحی لباس در این دانشگاه مشغول به تحصیلند. همچنین همان‌طور که گفتم خط تولید را طبق دستور دکتر طهرانچی راه‌اندازی کردیم و بسیاری از روپوش‌های مدارس لباس سما توسط این واحد دانشگاهی تولید می‌شود. این خط تولید در حال تکمیل شدن است. بنابراین سیاست‌گذاریمان این بود که روی یکی از دانشکده‌های موضوعی که بحث طراحی لباس بود، هدف‌گذاری کنیم.» 
حسینی درباره این خط تولید گفت: «فعالیتمان گسترده است اما بر حسب سیاست‌هایی که دانشگاه داشت تعدادی از لباس دانش‌آموزان سما را تولید کردیم و در گام دوم تلاش داریم تا دانشجویانمان در این خط تولید به کمک استادان مهارتی و استادان راهنما مهارت‌آموزی کنند.» او با بیان اینکه بیشترین شرکت‌هایی که با ما همکاری می‌کنند جزء تولیدکنندگان، طراحان و صاحب‌نظر و برند محسوب می‌شوند، گفت: «تولیدکنندگان و شرکت‌هایی که تجهیزات مورد نیاز در این حوزه را طراحی و تولید می‌کنند در این رویداد حاضر شدند. به‌طور مثال هاکوپیان و شرکت ایران‌جک که چرخ خیاطی‌های برند چینی را وارد می‌کند در این رویداد حضور داشتند.» 
رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب تصریح کرد: «هدفمان طراحی لباس با فرهنگ اسلامی- ایرانی است. همچنین در نظر داریم تا بتوانیم ارتباطی بین صنعت و تولید‌کننده و دانشجویانمان برقرار کرده و به دنبال حل مسئله در این حوزه‌ایم.» حسینی اضافه کرد: «یک مکان متعلق به مؤسسه فرهنگی و هنری صبا که متعلق به ریاست‌جمهوری است را برای برگزاری این رویداد در نظر گرفته و یک تأمین‌کننده مالی را پیدا کردیم.» 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :