مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه؛ ۹ آذر ۱۴۰۳ با حضور در فرهنگستان علوم پزشکی و دیدار با جامعه پزشکان دیدار کرد. وی در این دیدار با بیان اینکه «تلاش خواهیم کرد که با مردم باشیم و به نیازهای آنها پاسخگو باشیم.» گفت: اگر مردم و مسئولان به هم اعتماد کنند مشکلات حل خواهد شد. مشکلات را صادقانه به مردم میگوییم و با کمک هم حل میکنیم.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: تمصمم هستیم وضعیت همه فضاهای آموزشی را طی یک سال با همان رویکرد مشارکت مردمی بهبود ببخشیم. وی با بیان اینکه «رفع ناترازیها، مهار تورم، رونق سرمایهگذاری و تولید و معیشت مردم در دستور کار است» خاطرنشان کرد: چهار مسئله مهم که باید به آنها رسیدگی کرد، رفع ناترازیها، مهار تورم، رونق سرمایهگذاری و تولید و معیشت مردم است.
او ادامه داد: در زمینه بهداشت و درمان، تجربهای که در زمینه خانههای بهداشت و درمان داشتیم، استفاده از مشارکت مردمی بود.
پزشکیان با تاکید بر اینکه « فضای مجازی و شبکه شاد باید در خدمت آموزش کشور قرار بگیرد » گفت که «بیعدالتی بین مدارس دولتی و غیردولتی باید از بین برود.» خاطرنشان کرد: با استفاده از فضای مجازی و شبکه شاد میتوانیم کاری کنیم که در دورافتادهترین نقطه کشور کسانی که در مدارس دولتی هستند، بتوانند از روشهای آموزشی بهترین استادان استفاده کنند.
وی در عین حال با بیان اینکه « برنامهریزی برای آموزش در همه نقاط کشور انجام شده است. » گفت: فضای مدارس باید با نحوه آموزش همخوانی داشته باشد؛ دانشآموزان باید کار تیمی را یاد بگیرند و با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
وی افزود: عدهای میگویند کلاسهای درس با تعداد بالای دانشآموز خوب نیست، اما از نظر من در یک نگاه دیگر خوب است. میتوان تعداد دانشآموزان کلاسها را به چندین گروه تقسیم کرد تا قبل از برگزاری هر کلاس با هم بحث و تبادل نظر کنند و در کلاس توضیح دهند تا به عبارتی خود دانشآموز مرکز آموزش باشد نه معلم.
مسعود پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که برای حل مشکلات کشور، باید از ظرفیت دانشگاهیان و افراد متخصص استفاده کنیم؛ گفت: متأسفانه، در بسیاری از موارد، مشکلات به افرادی ارجاع میشود که به دلیل عدم شایستگی یا نبود تخصص کافی، قادر به ارائه راهحلهای مؤثر نیستند.
او همچنین بیان کرد: به جای بهرهگیری از متخصصان و کارشناسان واقعی، گاهی افرادی با توصیهها و ارتباطات شخصی در پستهای مدیریتی یا کارشناسی قرار میگیرند. این مسئله موجب میشود که راهحلهای ارائهشده، نهتنها مشکلات را حل نکند، بلکه گاهی شرایط را پیچیدهتر و بدتر کند.