رفتار عجیب اپوزیسیون در برابر خبر مهم این روزها
«حزب‌الله در صورت آتش‌بس در شرایط کنونی می‌تواند ادعای پیروزی کند.» این اعتراف خبرنگار بی‌بی‌سی حاضر در لبنان، پیش از اعلام آتش‌بس در لبنان بود. مذاکرات برای برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات منطقه‌ای، تا روز سه‌شنبه ادامه داشت و نهایتاً در ساعات پایانی این روز، نتانیاهو در یک پیام ویدیویی اعلام آتش‌بس کرد.
  • ۷ ساعت قبل
  • 00
رفتار عجیب اپوزیسیون در برابر خبر مهم این روزها
پهلویست‌ها در تقابل با آتش‌بس لبنان
پهلویست‌ها در تقابل با آتش‌بس لبنان
علی ملکیخبرنگار

«حزب‌الله در صورت آتش‌بس در شرایط کنونی می‌تواند ادعای پیروزی کند.» این اعتراف خبرنگار بی‌بی‌سی حاضر در لبنان، پیش از اعلام آتش‌بس در لبنان بود. مذاکرات برای برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات منطقه‌ای، تا روز سه‌شنبه ادامه داشت و نهایتاً در ساعات پایانی این روز، نتانیاهو در یک پیام ویدیویی اعلام آتش‌بس کرد.

این مذاکرات در حالی پیش می‌رفت که کارشناسان منطقه‌ای و بین‌المللی از یک سو آن را گامی به سوی کاهش تنش‌ها می‌دانستند و از سوی دیگر، رسانه‌های وابسته به جریان ضد مقاومت، به‌ویژه رسانه‌های عبری، به‌طور آشکاری نارضایتی‌شان از اعلام آتش‌بس را فریاد می‌زدند.

صهیونیست‌ها اما در این مسیر تنها نیستند و هم‌پیمانان پر و پا قرصی همچون اینترنشنال و بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌های پادوی پهلوی را در کنار خود دارند که تا پیش از اعلام آتش‌بس، چندان رضایتی از روند مذاکرات نداشتند و حالا هم بیش از خود نتانیاهو و رسانه‌های عبری ظاهراً از اعلام آتش‌بس خوشحالند و سعی می‌کنند این اتفاق را شکست حزب‌الله بدانند.  بدیهی است که در این مذاکرات هم حزب‌الله امتیازاتی داشته و هم رژیم‌صهیونیستی منتفع شده، اما برانگیختگی این رسانه‌ها خود نشان از پیروزی حزب‌الله دارد. 

پهلویست‌ها در تقابل با آتش‌بس 
مذاکرات جاری میان اسرائیل و لبنان که روز گذشته به یک سرانجام موقت رسید، اگرچه به‌ظاهر با هدف کاهش تنش‌ها آغاز شده است، اما در واقع بازتابی از تغییر توازن قدرت در منطقه است. حزب‌الله، با استفاده از ابزارهای نظامی و سیاسی، اسرائیل را به پذیرش قواعدی جدید وادار کرده است. آن‌طور که از گزارش‌های منتشر‌شده توسط رسانه‌ها پیداست، این قواعد نه تنها شامل محدودیت‌های نظامی برای اسرائیل در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی می‌شود، بلکه پیامی روشن به تل‌آویو و حامیان غربی‌اش دارد؛ مقاومت آماده است تا در صورت هرگونه تجاوز، پاسخ کوبنده‌ای بدهد.

با این حال، آنچه این مذاکرات را برای تحلیلگران برجسته می‌کند، واکنش‌های رسانه‌های جریان ضد مقاومت است. رسانه‌هایی مانند ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی که وابسته به جریان‌ رضا پهلوی‌اند، تلاش کرده‌اند مثل حمایت‌های همیشگی‌شان از رژیم‌صهیونیستی، با زیر سوال بردن نقش حزب‌الله و بزرگ‌نمایی هزینه‌های این درگیری‌ها برای لبنان، فضای عمومی را علیه مقاومت تحریک کنند.

ادامه جنگ در لبنان به ضرر نتانیاهو است
وبسایت عبری «کان» به‌ نقل از ایتان داویدی، رئیس یکی از شهرک‌های اشغالی، خطاب به ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی نوشته است: «به خانه برنگردید، مثل گوسفند به‌سوی کشتارگاه هدایت می‌شوید!» کان همچنین به نقل از داویدی نوشته ما احساس می‌کنیم «رها شده» و مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌ایم. او مستقیما از این موضوع ابراز نگرانی می‌کند که اتفاق ۷ اکتبر حماس، در مقایسه با چیزی که «حزب‌الله» قادر به انجام آن است «کوچک» خواهد بود!

بی‌بی‌سی هم این روزها دست به کار شده و گزارشگرش در لبنان اعتراف می‌کند که به‌رغم تمام خسارت‌هایی که حزب‌الله داشته و رهبرانش را از دست داده، اگر این آتش‌بس الان برقرار شود، طرف حزب‌الله می‌تواند ادعا کند که پیروز میدان آنهایند و توانسته‌اند نتانیاهو را مجبور به پذیرش آتش‌بس کند. در بخش دیگری از برنامه‌های این شبکه تلویزیونی، مجری برنامه که نگران شهرک‌نشینان صهیونیست است، نظر کارشناس برنامه را درباره راکت‌های شلیک‌شده از طرف حزب‌الله به سمت این شهرک‌ها را جویا می‌شود و می‌گوید در یک روز گذشته راکت‌های زیادی به سمت شهرک‌ها پرتاب شده و در ادامه می‌پرسد که فشارهای اسرائیل به لبنان، فقط به تضعیف موقت حزب‌الله منجر نخواهد شد؟ کارشناس این برنامه هم در پاسخ، به پایگاه اجتماعی «قوی‌» حزب‌الله در لبنان اشاره کرده و می‌گوید تضعیف حزب‌الله یک امر «موقتی» است. او می‌گوید «هیچ‌کدام» از جنگ‌های اسرائیل در طول ده‌ها سال گذشته نتوانسته به «یک دستاورد و آرامش موقت» ختم شود.

مجری اینترنشنال هم در ضلع سوم حمایت از نسل‌کشی اسرائیل از کارشناس برنامه‌اش می‌پرسد چرا نتانیاهو در موقعیت زمانی کنونی پایش را روی ترمز می‌گذارد؟ کارشناس هم با اشاره به جزئیات آتش‌بسی که در رسانه‌ها مطرح می‌شده می‌گوید ادامه جنگ در لبنان به همین روش [ادامه جنگ] می‌تواند برای نتانیاهو هزینه‌زا باشد. این کارشناس می‌گوید در اسرائیل فشارهای داخلی وجود دارد و وقتی سال گذشته نتانیاهو این جنگ را در غزه شروع کرد، قرار بود گروگان‌ها را آزاد کند ولی فعلاً بیشتر گروگان‌ها آزاد نشده‌اند. او تأکید می‌کند که اینها نتانیاهو را از داخل تحت فشار می‌برد و این پایان به معنای «پایان حزب‌الله» نخواهد بود.

متن کامل گزارش علی ملکی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱