شاه‌مهره‌های شکار شده موساد
حذف یک عنصر برجسته اطلاعاتی فعال در حوزه عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی با رژیم‌صهیونیستی در امارات، سیاست‌های پیوسته از میان برداشتن عوامل اصلی موساد توسط محور مقاومت را نشان می‌دهد.
  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۶ - ۱۱:۰۳
  • 00
شاه‌مهره‌های شکار شده موساد
حذف عوامل اصلی سازمان‌های اطلاعاتی رژیم‌صهیونیستی
حذف عوامل اصلی سازمان‌های اطلاعاتی رژیم‌صهیونیستی
سید مهدی طالبیپژوهشگر حوزه بین‌الملل

در هفته جاری رژیم‌صهیونیستی شاهد تداوم عملیات‌های امنیتی محور مقاومت علیه خود بود. کشته شدن و حذف یک عنصر برجسته اطلاعاتی فعال در حوزه عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی با رژیم‌صهیونیستی در امارت و حمله به سفارت تل‌آویو در امان، پایتخت اردن، دو نمونه از این ضربات بودند. 
به همین دلیل در این گزارش به بررسی تعدادی از عملیات‌های مشهور و قابل توجه علیه دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم‌صهیونیستی به‌ویژه موساد پرداخته شده است. این موارد در ادامه آمده‌اند: 

1. حصاری که در خانه دیزه‌ای فروریخت 
شامگاه دوشنبه 25 دی‌ماه 1402 (15 ژانویه 2024)، حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به محل برگزاری جلسه عوامل موساد در شهر اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق، باعث مرگ 4 نفر شد. این حمله بخشی از منزل پیشرو دیزه‌ای، تاجر مشهور ساکن در اقلیم کردستان را هدف گرفت. پیشرو دیزه‌ای در تجارت فعال بود. او در پروژه‌های نفتی حضور داشت و از طریق شرکت امنیتی «امپایر و فالکون»، حفاظت از میادین تولید انرژی را در شمال عراق برعهده گرفته بود. این شرکت در حقیقت پوششی برای تأمین امنیت عوامل موساد و حمایت لجستیکی از آن‌ها بود. مقر شرکت فالکون در مصر قرار دارد و دیزه‌ای علاوه بر اربیل، در قاهره نیز اقامت داشت. 
«کرم میخائیل» یکی دیگر از کشته‌شدگان در این حمله بود. میخائیل در حوزه تجاری و در زمینه لوازم برقی فعالیت می‌کرد. او مدت‌ها از طریق شرکت الریان، دست به واردات کالا‌های برقی به عراق می‌زد. او نمایندگی شرکت سامسونگ در این کشور را در اختیار داشت و در دبی نیز در حوزه ساخت مسکن فعالیت می‌کرد. 
دیزه‌ای و میخائیل به دلیل نقش پررنگ‌شان در تجارت عراق و همچنین ارتباط با سیاستمداران عراقی و خارجی، فکر می‌کردند در حصار امنی نشسته‌اند، اما سپاه با حمله رسمی به جلسه آن‌ها، این حصار را فروریخت. میخائیل علاوه بر پوشش‌های مرسوم، دارای تابعیت انگلیسی نیز بود. 

2. غیرمنتظره‌ای در اسکندریه
منابع عبری زبان شامگاه سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه 1403 (7 می ‌2024)، از کشته شدن یک صهیونیست در مصر خبر دادند. رادیو ارتش رژیم‌صهیونیستی که این خبر را ‌گزارش می‌داد، ادعا کرد وزارتخارجه رژیم در حال تحقیق در رابطه با کشته شدن این فرد است. 
گروه مصری «شهید محمد صلاح»، مسئولیت حذف این شخص در شهر بندری اسکندریه در شمال مصر را برعهده گرفت. نام این گروه برگرفته از نام یک سرباز مصری است که در 13 خردادماه 1402 (3 ژوئن 2023)، با عبور از مرز فلسطین اشغالی موفق شد 3 سرباز صهیونیست را به هلاکت برساند. 
رسانه‌های صهیونیستی درباره شخص کشته‌شده به نام «زیوکیپور» ادعا کردند او صاحب یک شرکت در زمینه صادرات میوه و سبزیجات بود و 9 سال در مصر با پاسپورت کانادایی خود فعالیت می‌کرد. 
گروه شهید صلاح، در بیانیه خود پس از حذف کیپور، تأکید کرد او در پوشش فعالیت‌های تجاری خود، دستورکار‌های موساد را به پیش می‌برد. 

3. حذف اتوبوسی عوامل اطلاعاتی با کامیون
روز یکشنبه ۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ (27 اکتبر 2024) یک دستگاه کامیون، ده‌ها عنصر اصلاعاتی رژیم را در تقاطع گلیلوت در شرق تل‌آویو، زیرگرفت. در پی این عملیات، 5 نفر کشته شده و 50 نفر دیگر مجروح شدند. عملیات مزبور در نزدیکی مقر موساد و یگان 8200 صورت گرفت. جنبش جهاد اسلامی در بیانیه خود نسبت به عملیات زیرگیری گلیلوت آورده بود «عملیات تل‌آویو که سربازان و افسران واحد اطلاعات نظامی ۸۲۰۰ رژیم‌صهیونیستی را هدف قرار داد، تبریک می‌گوییم.» رژیم‌صهیونیستی عامل عملیات را یک فلسطینی ساکن در قلنسوه در سرزمین 1948 معرفی کرد. 

4. «تسوی کوگان» خاخام یهودی صهیونیست
روز پنجشنبه اول آذرماه 1403 (21 نوامبر 2024) در شهر دبی ناپدید شد و روز یکشنبه 4 آذرماه 1403 (24 نوامبر 2024) اعلام شد جنازه او پیدا شده است. کوگان که همانند «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی یک مولداویایی‌تبار بود، به سازمان راست‌ افراطی و مذهبی «حاباد» تعلق داشت. این سازمان نفوذ قابل توجهی در میان یهودیان دارد و دارای پیوند‌هایی با ارتش است. 
این گروه که از میان حسیدی‌ها، یک شاخه موعودگرا و عرفانی از یهودیان حریدی برخاسته است، به شدت رادیکال بوده و خواهان پاکسازی سرزمین فلسطین از فلسطینیان است. ترور او که یک افسر در تیپ گفعاتی به شمار می‌رفت و فعالیت‌های مذهبی و اطلاعاتی داشت، ضربه‌ای بزرگ به نفوذ منطقه‌ای تل‌آویو بود.

متن کامل گزارش سیدمهدی طالبی پژوهشگر حوزه بین‌الملل را در فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰