نافرمانی، خروج، فروپاشی
بسیاری از رسانه‌های صهیونیستی از کاهش قابل توجه مشارکت سربازان ذخیره در ارتش خبر داده‌اند.افزایش نارضایتی و خشم در میان نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی مسئله‌ای بی‌اهمیت نیست. از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی، نیروهای ذخیره به‌عنوان یکی از مهمترین ارکان هویت ملی و انسجام اجتماعی شناخته شده‌اند.
  • ۶ ساعت قبل
  • 01
نافرمانی، خروج، فروپاشی
بخشی از سربازان ذخیره صهیونیست نمی‌خواهند بجنگند
بخشی از سربازان ذخیره صهیونیست نمی‌خواهند بجنگند
حانیه قاسمیانخبرنگار

در سالگرد عملیات طوفان الأقصی، روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارشی مفصل منتشر کرد که به امیدها و نگرانی‌های سربازان ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی می‌پردازد. این روزنامه عنوان گزارش را از نقل قولی از یک افسر ذخیره انتخاب کرده است که درباره رژیم تل‌آویو گفته است: «این دیگر کشوری نیست که برایش جانم را فدا کنم.»

گزارش روایت بخشی از داستان‌های بیش از ۱۳۰ سرباز و افسر ذخیره ارتش رژیم‌صهیونیستی است که همه آن‌ها اعلام کرده‌اند که دیگر حاضر به خدمت مجدد نخواهند بود، مگر اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، بتواند با حماس به توافقی برسد که شامل آزادی اسیران صهیونیستی در دست مقاومت و پایان دادن به جنگ باشد.

این تنها یک موضع‌گیری گذرا از سوی برخی سربازان ناراضی نبود. بسیاری از رسانه‌های صهیونیستی از کاهش قابل توجه مشارکت سربازان ذخیره در ارتش خبر داده‌اند. 

به‌طور مثال، روزنامه یدیعوت آحارانوت در ۱۱ نوامبر اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از کاهش میزان خدمت سربازان ذخیره بین ۱۵ تا ۲۵ درصد نگران است. افزایش نارضایتی و خشم در میان نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی مسئله‌ای بی‌اهمیت نیست.

نتیجه تحولات پیشین در سبک جنگ‌ها و ماهیت دشمن، در سطح سیاسی و امنیتی رژیم‌صهیونیستی این باور را به وجود آورد که تهدیدات جبهه شمالی با حزب‌الله و جبهه جنوبی با گروه‌های غزه را می‌توان از طریق حملات هوایی کنترل کرد، و تهدید اصلی که رژیم‌صهیونیستی را تهدید می‌کند، عمدتاً ایران است.

اگر احساس تهدید وجودی صهیونیست‌ها در هفته‌های اولیه جنگ به جذب این تعداد عظیم از نیرو‌های ذخیره کمک کرد، بیش از یک سال از فرسایش و عدم افق سیاسی منجر به معکوس شدن این احساس شد. 

روزنامه یدیعوت آحارانوت در روز دوشنبه ۱۱ نوامبر ۲۰۲۴ گزارش داد ارتش رژیم‌صهیونیستی «نگران کاهش میزان خدمت نیرو‌های ذخیره بین ۱۵ تا ۲۵درصد است»، و توضیح داد که این احساس در هفته‌های اخیر در لشگر‌های رزمی در غزه و جبهه شمالی به‌وضوح نمایان شده است. 

گاو مقدس رژیم‌صهیونیستی که بار حمایت از پروژه دولت یهودی را بر دوش داشت و همیشه در رژیم‌صهیونیستی به عنوان الگویی منحصر به فرد در جذب نیروی انسانی برای خدمت سربازی به آن افتخار می‌شد، امروز دیگر همانند گذشته نیست. 

درحالی‌که رژیم‌صهیونیستی طولانی‌ترین جنگ تاریخ خود را تجربه می‌کند و در زمانی که در امتحان بقای خود برای حفظ امنیت و برتری در عرصه حیاتی‌اش قرار دارد، صهیونیست‌ها شروع به از دست دادن توانایی دیدن معنای جنگ کرده‌اند.

هر چه جنگ طولانی‌تر می‌شود، استهلاک مداوم در جبهه‌های جنگ بیشتر شده و پیامد‌های اجتماعی، اقتصادی و معنوی آن عمیق‌تر می‌شود و دامنه سؤالات درمورد توجیه ادامه جنگ و لزوم خدمت نظامی در شرایطی که به اهداف نهایی دست نیافته‌اند، گسترش می‌یابد. 

متن کامل گزارش حانیه‌ قاسمیان خبرنگار گروه جهانشهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰