در گزارش جدید «دیده بان حقوق بشر» مطرح شد
دیده بان حقوق بشر می گوید به نظر می رسد اسرائیل برنامه هایی برای جلوگیری دائمی از بازگشت فلسطینیان به بخش هایی از نوار غزه دارد.
  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۳ - ۲۳:۳۵
  • 00
در گزارش جدید «دیده بان حقوق بشر» مطرح شد
آوارگی اجباری در غزه، جنایت جنگی است
آوارگی اجباری در غزه، جنایت جنگی است
مائده زمان فشمیخبرنگار

گزارش جدید دیده بان حقوق بشر (HRW) نشان می دهد که مقامات اسرائیلی باعث آوارگی اجباری گسترده و عمدی فلسطینی ها در غزه شده اند که جنایت جنگی است.سازمان بین‌المللی حقوق بشر تصاویر ماهواره‌ای، دستورات تخلیه اجباری و اظهارات مقامات ارشد صهیونیست را تجزیه و تحلیل کرد تا نشان دهد که مقامات صهیونی عمدا و دائما بازگشت به مناطق وسیعی از غزه را برای مردم فلسطین غیرممکن می‌کنند.

نادیا هاردمن، نویسنده این گزارش در کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: نظامیان صهیونیست اکثر زیرساخت‌های آب و فاضلاب، ارتباطات، انرژی و حمل ‌و نقل و همچنین مدارس و بیمارستان‌های غزه را تخریب کرده‌اند و به ‌طور سیستماتیک باغ‌ها، مزارع و گلخانه‌ها را تخریب کرده‌اند.هاردمن گفت: بسیاری از زیرساخت های غیرنظامی ویران شده که باعث شده بسیاری از مناطق غزه غیرقابل سکونت شود.

علاوه بر ویرانی های گسترده ای که توسط نظامیان صهیونیست در سراسر غزه انجام شد، دیده بان حقوق بشر دریافت که اسرائیل با تخریب مناطق وسیعی از شهرهای غزه از جمله رفح و ساختن راه های دسترسی نظامی اسرائیل به گسترش سه منطقه به اصطلاح حائل ادامه داده است. جاده جدیدی توسط ارتش اسرائیل ساخته شده که نیمه شمالی و جنوبی غزه را به دو نیم می کند و از شرق به غرب می گذرد، جاده ای که کریدور نتزاریم نام دارد و بیش از چهار کیلومتر عرض دارد و در زمان انتشار همچنان در حال گسترش است.چندین مقام صهیونیست ادعا کرده اند که ایجاد مناطق حائل نظامی بین غزه و اسرائیل ضروری است تا شهرک نشینان جنوب اسرائیل بتوانند بدون ترس به خانه های خود بازگردند. آوی دیشتر، وزیر کشاورزی اسرائیل در 19 اکتبر 2023 به خبرنگاران گفت که این طرح ایجاد حاشیه در اطراف نوار غزه است که منطقه خطر خواهد بود و مهم نیست که چه کسی باشید، هرگز نمی توانید به مرز اسرائیل نزدیک شوید.

در گزارش دیده ‌بان حقوق بشر آمده که تخریب اکثریت قریب به اتفاق منازل، مزارع، باغ‌ها، مناطق جنگلی و زیرساخت‌های فلسطینی‌ها در این به اصطلاح مناطق حائل، یکی از بارزترین نمونه‌های آوارگی اجباری در غزه است.نکته قابل توجه این است که این گروه حقوق بشری گفت برای اینکه بگوییم جنایت جنگی در حال انجام است، انتقال اجباری جمعیت باید عمدا انجام شود. به همین دلیل نویسندگان این گزارش تقریباً بیست اظهار نظر از وزرای ارشد اسرائیل را در حمایت از اخراج اجباری فلسطینیان ارائه کردند. به عنوان مثال، در 29 آوریل 2024، وزیر دارایی راست افراطی اسرائیل بزالل اسموتریچ گفت: هیچ اقدام نیمه‌ای وجود ندارد. شهرهای غزه یعنی رفح، دیرالبلاح، نصیرات باید به صورت کامل نابود شوند.

به گفته دیده‌ بان حقوق بشر، بنیامین نتانیاهو هم اظهارات مشابهی را بیان کرده، اگرچه در 10 ژانویه 2024، یک روز قبل از اینکه اسرائیل در دادگاه بین‌المللی دادگستری لاهه با اتهامات نسل‌ کشی روبرو شود، نتانیاهو آهنگ خود را تغییر داد و گفت اسرائیل هیچ قصدی برای اشغال دائم غزه یا آواره کردن غیرنظامیان آن ندارد. پژوهشگران دیده ‌بان حقوق بشر دریافتند که نیت واضح اسرائیل برای جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها به روش‌های دیگری نیز نشان داده شده، از جمله از طریق نحوه صدور دستور تخلیه اجباری.

گابی ایونز، پژوهشگر دیده ‌بان حقوق بشر گفت که آنها ده‌ها درخواست نظامی اسرائیل برای تخلیه را مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار دادند و دریافتند دستورالعمل‌ها نامشخص، نادرست و گاهی متناقض بودند و دانستن مکان و زمان حرکت برای غیرنظامیان را بسیار دشوار می‌کردند. ایونز به خبرنگاران گفت: ده ها دستور پس از شروع دوره های زمانی مشخص شده برای تخلیه ایمن صادر شد، در حالی که برخی دیگر پس از شروع حملات صادر شدند.

حضور مجدد صهیونیست ها در غزه

این گزارش از دیده بان حقوق بشر پس از آن منتشر شد که ماه گذشته سه سازمان حقوق بشر فلسطینی هشدار دادند که اسرائیل به طور سیستماتیک شمال غزه را از ساکنانش خالی می کند.ساکنان شمال غزه می ترسند که اگر منطقه را ترک کنند، هرگز نتوانند به خانه ها و زمین های خود بازگردند، زیرا طرح اسرائیل برای اسکان مجدد از طریق انتقال غیرقانونی شهرک نشینان خود و الحاق شمال غزه هر روز واضح تر می شود. این موضوع را مرکز حقوق بشر فلسطین، الحق و مرکز حقوق بشر المیزان در بیانیه ای مشترک اعلام کردند.هزاران شهرک نشین صهیونیست قبلا نوار غزه را به مدت نزدیک به 40 سال اشغال کرده بودند، اما شهرک ها در سال 2005 در زمان آریل شارون، نخست وزیر وقت رژیم از بین رفتند.این امر برخی از صهیونیست های تندرو را از برنامه ریزی برای حل و فصل مجدد نوار غزه منصرف نکرده است.

در پایان ماه اکتبر، چندین سیاستمدار صهیون از حزب نخست وزیر در کنفرانس آماده سازی برای اسکان غزه شرکت کردند که شامل کارگاه های عملی در مورد ایجاد شهرک های جدید صهیونیست نشین در نوار جنگ زده غزه بود.لیمور سون هار ملک، یکی از اعضای کنست از حزب راست افراطی اوتزما یهودیت، که بخشی از دولت ائتلافی نتانیاهو است در فضای مجازی نوشت: غزه از زمان های بسیار قدیم ملک اجداد ما بوده است. ما تا زمانی که دوباره آن را پس نگیریم، آرام نخواهیم گرفت.

طرح ژنرال صهیونیست ها در غزه می گوید که فلسطینیان باید شمال غزه را ترک و به مکان دیگری بروند. موضوعی که یک پاکسازی قومی به حساب می آید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :