در گفت‌وگوی فرهیختگان بافعالان دانشجویی تاکید شد
یکی از اصلی‌ترین مطالباتی که از معاونت فرهنگی وزارت علوم وجود دارد، این است که ریل و هدف‌گذاری معاونت به‌سمتی حرکت کند که دانشگاه‌های ما از رخوت سیاسی که دچارند ر‌ها شوند و در راستای تحقق دانشگاه سیاسی این اقدامات را انجام دهند.
  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۲ - ۱۰:۰۵
  • 00
در گفت‌وگوی فرهیختگان بافعالان دانشجویی تاکید شد
دانشگاه سیاسی باشد، نه سیاسی‌کار
دانشگاه سیاسی باشد، نه سیاسی‌کار

فرهیختگان: واقعیت آن است رویکرد مسئولی که در کسوت معاونت فرهنگی وزارت علوم قرار می‌گیرد می‌تواند بستر را برای رقم خوردن بسیاری از اتفاقات مرتبط به حوزه فعالیت دانشجویی در کف دانشگاه‌ها رقم بزند. به‌طوری‌که طی سال‌های اخیر هم شاهد این مسئله بودیم که با تغییر دولت‌ها انجام فعالیت برای برخی از تشکل‌های دانشجویی سخت‌تر یا در مقابل به برخی از حوزه‌ها مانند عرصه نشریات دانشجویی کم‌توجهی می‌شد. اما نگاه جامع به این حوزه نشان می‌دهد طی سال‌های گذشته عرصه فرهنگ و فعالیت دانشجویی در حاشیه قرار گرفته است که شاید یکی از دلایل آن را هم بتوان همه‌گیری کرونا دانست، بیماری‌ای که حتی بعد از پایان آن هم اثراتش در انجام برخی از عرصه‌های مرتبط با این معاونت تداوم دارد.

با انتصاب عبدالحسین کلانتری به عنوان معاون فرهنگی وزارت ارشاد که پیش‌تر در کسوت معاون فرهنگی وزارت علوم شناخته می‌شد، عملاً جامعه دانشگاهی به دنبال معرفی معاون جدید این حوزه بود. امری که با تأخیر یک‌ماهه همراه بود و بالاخره 28 آبان‌ماه این اتفاق افتاد و وحید شالچی سکان معاونت این وزارتخانه را برعهده گرفت. فردی که هیئت‌علمی گروه آموزشی جامعه‌شناسی دانشگاه علامه‌طباطبایی بوده و در کارنامه کاری‌اش سوابقی چون عضویت در شورای پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت نظارت و ارزیابی فرهنگی و اجتماعی و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه‌طباطبایی و مدیرکلی دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت علوم و دبیری شورای هماهنگی ارتباط دانشگاه و جامعه وزارت به چشم می‌خورد.

در ادامه به سراغ فعالان دانشجویی در تشکل‌ها و انجمن‌های علمی رفتیم تا پیشنهادهایشان را به وحید شالچی، معاون فرهنگی و دانشجویی جدید این وزارتخانه بگویند:

1_ریل‌گذاری به‌سمت خروج دانشگاه‌ها از رخوت سیاسی باشد

2_نیاز به آرایش جدیدی در پشتیبانی از کانون‌های فرهنگی داریم

3_قوانین بالادستی مرتبط با حوزه نشریات را بازبینی کنید

4_وزارت علوم زمینه تعاملات برون‌دانشگاهی انجمن‌های علمی را فراهم کند

5_9 پیشنهاد به معاون جدید فرهنگی وزارت علوم

6_جلسات کمیته حمایت و نظارت منظم‌تر شوند

7_اهداف سامانه فرنما را تبیین کنید

8_خودی و غیرخودی شدن تشکل‌ها سم مهلکی برای دانشگاه‌هاست

9_معاون فرهنگی جدید از استقلال دانشگاه در برابر جریانات سیاسی حفاظت کند

10_آیین‌نامه‌های فرهنگی به‌روز شوند

11_معاون فرهنگی جدید نگاه ویژه‌تری به اتحادیه‌های علمی داشته باشد

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰