حکم دادگاه تحت نفوذ کشورهای اروپایی صادر شد و توسط آن‌ها نیز مورد استقبال قرار گرفت. اتحادیه اروپا قدرتی هنجاری است و به همین دلیل باید از این ظرفیت خود حفاظت کند تا هویتش تهی نگردد.
  • ۵ ساعت قبل
  • 00
افسار بر بی‌بی
افسار بر بی‌بی
سید مهدی طالبیپژوهشگر حوزه بین‌الملل

درباره صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و یوآف گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم توسط دادگاه کیفری بین‌المللی نکاتی وجود دارد: حکم دادگاه تحت نفوذ کشورهای اروپایی صادر شد و توسط آن‌ها نیز مورد استقبال قرار گرفت. اتحادیه اروپا قدرتی هنجاری است و به همین دلیل باید از این ظرفیت خود حفاظت کند تا هویتش تهی نگردد. قرار گرفتن اروپا در کنار تل‌آویو در جریان جنایاتش ضربه بزرگی به قدرت هنجاری اروپا وارد کرده است.

سازمان‌های بین‌المللی به دلیل مقابله نکردن با جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی در غزه بی‌حیثیت شده‌اند و باید گام‌هایی برای توقف این روند و جبران برخی ضربات بر دارند. بدون این گام‌ها، سازوکارهای بین‌المللی تضعیف شده و زیانی همگانی ایجاد می‌شود.

کشورهای اروپایی در حمایت از رژیم‌ صهیونیستی منافعی دارند اما این مساله به آن معنا نیست که در دیگر قسمت‌های منطقه فاقد منافع باشند.
تهاجم به لبنان آسیب‌هایی را متوجه کشورهای غربی می‌سازد.
غرب منافعی در لبنان دارد و از سوی دیگر لبنانی‌تباران، هم در غرب حاضرند و هم به دلیل ارتباطات تاریخی با این تمدن، تاثیرات آن را بر دیگر مناطق محل حضور خود منعکس می‌کنند.

دولت‌های اروپایی توسط ملت‌هایشان تحت فشار قرار گرفته و از سوی دیگر شاهد خیره‌سری، خودسری و اهانت‌های رژیم‌ صهیونیستی به خود هستند؛ مجموع این موارد باعث اتخاذ تصمیمات قاطع از سوی آن‌ها بر علیه تل‌آویو شده است.

«معضل یهود»(Jewish question) برای کشورهای اروپایی موضوعی جدی است. آن‌ها وجود رژیم‌ صهیونیستی را باعث کاهش جمعیت یهودیان در قاره سبز و به تبع آن فروکش «معضل یهود» در این قاره می‌دانند؛ با این وجود تحرکات نتانیاهو و راست‌گرایان افراطی دولتش می‌توانند باعث فروپاشی اجتماعی رژیم و تشدید مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها شود که مقصد اغلب‌شان اروپا خواهد بود. از این‌رو اروپایی‌ها به دنبال مهار و کنترل اقدامات افراطی نتانیاهو هستند زیرا جنگ فرسایشی و بدون توقف او می‌تواند زندگی را بیش از پیش بر صهیونیست‌ها تنگ کند.

علاوه بر «معضل یهود»، کشورهای اروپایی موافق مهاجرت‌های عظیم از غرب آسیا به قاره سبز نیز نیستند. موج مهاجرتی ناشی از بحران سوریه در سال ۲۰۱۵ بحرانی عظیم در اروپا آفریده و باعث تقویت احزاب راست افراطی شد که پس از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه به حساب می‌آمد. ویرانی فلسطین، لبنان و سوریه با آواره ساختن میلیون‌ها نفر، به بحران مهاجرت در اروپا دامن خواهد زد که مطلوب این قاره نیست.

ابعاد قضیه فراتر از رهبران است
همزمان با این تحولات، جنبش‌هایی مردمی در جهان ایجاد شده که دست به رهگیری سفرهای سربازان ارتش رژیم‌صهیونیستی از طریق شبکه‌های اجتماعی زده و آن‌ها را در مقصدهایشان به صورت حقوقی و به اتهام جنایت جنگی تعقیب می‌کنند.
این جنبش بر سربازانی که در غزه جنگیده و مستندات جنایت‌هایشان مانند تخریب منازل مردم را در حساب کاربری خود منتشر کرده‌اند، متمرکز است.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰