ادعای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی:
گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام ادعا کرد که ایران درخواست آژانس برای توقف غنی‌سازی به سطح ۶۰ درصد را قبول کرد.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۳۰ - ۱۶:۳۷
  • 00
ادعای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی:
ایران توقف غنی سازی ۶۰ درصد را پذیرفت
ایران توقف غنی سازی ۶۰ درصد را پذیرفت

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ادعا کرد: «ایران پیشنهاد من برای عدم گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده خود با خلوص ۶۰ درصد را پذیرفت و اقدامات اولیه برای انجام این پیشنهاد را شروع کرده است.»
 همزمان با شروع نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از امروز ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) آغاز به کار کرده و تا ۲۲ نوامبر (۲ آذر) ادامه خواهد داشت، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست خبری حضور پیدا کرد.این در حالی است که امروز دیپلمات‌های غربی به خبرگزاری فرانسه خبر دادند سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای و آمریکا، رسما قطعنامه ضدایرانی جدیدی را به شورای حکام آژانس ارائه کردند.

پیشتر سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران نیز در تماس تلفنی با «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه، تصمیم سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس برای ارائه قطعنامه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به شدت تقبیح کرد و تصریح نمود این حرکت سه کشور اروپایی در تقابل آشکار با فضای مثبت ایجاد شده در تعاملات ایران و آژانس تلقی می‌شود و صرفا به پیچیده‌تر شدن موضوع خواهد انجامید.

در چنین شرایطی و همزمان با شروع نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست خبری حضور پیدا کرد تا به سوالات خبرنگاران پاسخ دهد.

ایران خواستار همکاری با آژانس است
او در پاسخ به سوالی درباره عدم افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی ایران گفت: «ایران پیشنهاد من برای عدم گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده خود با خلوص ۶۰ درصد را پذیرفت و اقدامات اولیه برای انجام این پیشنهاد را شروع کرده است. آژانس و ایران با یکدیگر به این توافق رسیده اند و تحول بسیار مهمی است.»
گروسی افزود: «شورای حکام باید برای صدور یا عدم صدور قطعنامه علیه ایران تصمیم بگیرد.»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: «به باور من، تعهد ایران به عدم افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی خود، بسیار مهم است. برای من مهم بود تا در طول سفرم به ایران، با رئیس‌جمهور این کشور دیدار داشته باشم. تاریخچه‌ای وجود دارد، اما ایران خواستار همکاری با آژانس است و این اراده در طول دیدارهای دوجانبه‌ام با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران آشکار بود.»
او افزود: «این سفر، سفری ۲ روزه بود. بازدید من از تأسیسات نطنز و فردو نیز بسیار مهم بود و درباره مسائل مهم، صحبت‌های بسیار مفیدی داشتیم. این سفر کوتاه بود.»
گروسی در پاسخ به سوال خبرنگار انگلیسی مبنی بر «کافی بودن پیشنهاد ایران» گفت: «این کافی نیست، اما پیشرفت و دستاوردی است که به دست آمده است. اینجا یک واقعیت وجود دارد و اقدامات ایران از سوی آژانس تأیید شده است. این اقدامی استوار در مسیر درستی است و باید اقدامات بیشتری صورت بگیرد.»

سیاست ایران، تولید سلاح هسته‌ای نیست
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگری مدعی شد: «در گفت‌وگوی من با مقامات ایرانی، هیچ شرطی بر محدودسازی غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصدی اعمال نشده بود. اما با توجه به تحولات، ممکن است این مسئله تغییر کند.»
او افزود: «ان پی تی، درباره عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای است و نگرانی‌هایی وجود دارد و همه جامعه جهانی درباره این مسئله نگران است. برای اولین بار از زمان فاصله گرفتن ایران از تعهدات خود، ایران اقدام تازه‌ای اتخاذ کرد و باارزش است. آن‌ها برای اولین بار تصمیم به توقف گرفتند و با در نظر گرفتن ان‌پی‌تی، این تحول بسیار مهمی است.»
گروسی تصریح کرد: «زمانی که به ایران سفر می‌کنید، می‌بینید که سیاست ایران، تولید سلاح هسته‌ای نیست و وزیر خارجه ایران به من وعده داد که تهران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، اما بحث‌هایی درباره ساخت سلاح هسته‌ای در پارلمان ایران وجود دارد.»

ایران شرطی برای عدم گسترش ذخایر ۶۰ درصدی خود نگذاشت
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: «فردو تأسیسات مهمی است و با توجه به میزان اهمیت آن، می‌خواستم شخصا از آن بازدید کنم. فردو مکان خطرناکی نیست. بازدید از این تأسیسات بسیار مهم بود و در این تأسیسات تحقیقات بسیاری صورت می‌گیرد و پیشرفت ایران در ساخت آبشار سانتریفیوژ بسیار حائز اهمیت بود.»
او افزود: «همان‌طور که پیشتر گفتم، مقامات ایران در گفت‌وگو با من شرطی روی عدم گسترش ذخایر اورانیوم غنی شده خود با خلوص ۶۰ درصد نگذاشته‌اند.»
گروسی تصریح کرد: «بسیاری از تحلیلگران انتظار داشتند همه مسائل در طول سفر من حل شود و فکر می‌کنند سفر من دستاوردی نداشت، اما این سفر بسیار مهم بود. در صورت به تصویب رسیدن قطعنامه، باید دید که چه اتفاقی رخ خواهد داد. این به شورای حکام بستگی دارد.»

تأسیسات هسته‌ای نباید هدف حمله قرار گیرند
|مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه ارتباط آژانس با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا تصریح کرد: «به‌طور غیررسمی، راه ارتباطی با رئیس جمهور منتخب آمریکا شکل گرفته است، امیدوارم هرچه سریعتر با او دیدار کنم.»
او افزود: «به همکاری خود با دولت کنونی آمریکا ادامه خواهم داد.»
گروسی در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعای مقامات رژیم صهیونیستی از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم پیرامون آسیب وارد شدن به تأسیسات هسته ای ایران در پی حمله این رژیم به ایران گفت: «هیچ صدمه ای به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد نشده است. شاید در گذشته این مسئله رخ داده باشد. به باور ما در پارچین و طالقان، تأسیسات هسته‌ای نیست و هیچ اطلاعاتی مبنی به هسته‌ای بودن این تأسیسات وجود ندارد.»
او افزود: «براساس قوانین بین‌المللی، تأسیسات هسته‌ای نباید هدف حمله قرار گیرند و امیدوارم در گفت‌وگوهایم با مقامات اسرائیلی درباره این مسئله صحبت کنیم.»

رایزنی با عراقچی سازنده بود
مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره بازدید خود از تأسیسات هسته‌ای ایران تصریح کرد: «گفت‌وگوی من با وزیر خارجه ایران، گفت‌وگوی سازنده و بسیار خوبی بود و مسائل بسیاری از جمله مسائل جاری در نشست شورای حکام را بررسی کردیم.»
او افزود: «قطعا دولت ایران بر اساس خواست خود تصمیم خواهد گرفت.»
گروسی در پاسخ به سوالی درباره «شتاب» آژانس برای ارائه گزارشی پیش از لغو ۶ قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: «برخی با نگاه به گزارشات ارائه شده، در حال بررسی مکانیزم ماشه هستند. اما رویکرد من، اقدامات پایدار است. هفته گذشته به ایران سفر کردم و دستاوردی کسب شد. قدم به قدم باید پیش رفت و دستاوردهای پایدار گرفت تا تقابل کمتر و روابط سازنده‌تر شود.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰