پیشنهادهایی برای قاضی القضات
حدود 40 نفر از نخبگان کشور 28 آبان‌ماه در نشستی مهمان غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه بودند. نشستی که در ادامه دیدار‌های تخصصی قاضی‌القضات و با هدف رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران برگزار شد و در این دیدار چندساعته، نخبگان برخی از مسائل مبتلابه مربوط به این دستگاه قضایی کشور را مطرح کردند.
  • ۶ ساعت قبل
  • 00
پیشنهادهایی برای قاضی القضات
گزارش«فرهیختگان» از دیدار نخبگان با رئیس دستگاه قضا
گزارش«فرهیختگان» از دیدار نخبگان با رئیس دستگاه قضا
زهرا رمضانیخبرنگار

حدود 40 نفر از نخبگان کشور 28 آبان‌ماه در نشستی مهمان غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه بودند. نشستی که در ادامه دیدار‌های تخصصی قاضی‌القضات و با هدف رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران برگزار شد و در این دیدار چندساعته، نخبگان برخی از مسائل مبتلابه مربوط به این دستگاه قضایی کشور را مطرح کردند. بحث عدم تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، نحوه اثرگذاری این دستگاه در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی، نحوه مبارزه با مفاسد مالی و... را باید جزء مسائلی دانست که از سوی نخبگان حاضر در این نشست مطرح شده بود.

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای هم در این دیدار به لزوم ارائه راهکار در ایده‌های نخبگانی اشاره و عنوان کرد: «ما در موضوعات حاکمیتی، بعضاً با مقوله‌هایی مواجه می‌شویم که دوسویه و یا چند سویه‌اند و ایضاً مراعات همه جوانب آن‌ها ضروری است. از سویی هم ضرورت تلفیق تجربه با نخبگی و جوانی در نظام مدیریتی کشور، یک اصل غیرقابل انکار است.» نکته قابل توجه در صحبت‌های قاضی‌القضات، لزوم اتخاذ تدابیر و تمهیدات در مقابل حوزه هوش مصنوعی است. موضوعی که به گفته این مقام مسئول؛ جامعه نخبگانی کشور می‌توانند در این حوزه نیز ارائه طریق و راهکار داشته باشند تا تجارب مدیران قدیمی با نخبگی جوانان آمیخته و ممزوج شود.

عالی‌ترین شخص دستگاه قضایی کشور همچنین صیانت از فرد فرد اعضای جامعه به‌ویژه نخبگان را یک اصل اساسی معرفی و عنوان کرد: «برخی مناصب و موقعیت‌ها به سبب اقتضائاتی که دارند، بیشتر در کمین دام‌های شیاطین و وسوسه‌ها و لغزش‌هایند؛ افراد نخبه‌ای بودند که چهره شدند و در حوزه‌های مختلف انجام وظیفه کردند، اما بعد‌ها با مشکلاتی مواجه شدند؛ فلذا اتخاذ رویکرد‌های صیانتی نیز در قبال نخبگان، امری بسیار مهم و حیاتی است.» 

اژه‌ای درباره محدودیت‌هایی که در قبال فضای مجازی و برخی سکو‌های این فضا به‌واسطه وقایع پاییز ۱۴۰۱ و یا تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و در موارد نادری نیز به‌واسطه آرای قضایی، ایجاد شده نیز گفت: «درخصوص این محدودیت‌ها سه نظر وجود دارد؛ یک نظر، ناظر بر آن است که این محدودیت‌ها به‌طور کامل رفع شوند؛ در این زمینه باید این سؤال را مطرح کرد که آیا سایر کشور‌ها حاکمیت خود را در قبال فضای مجازی مخدوش می‌کنند؟ اما نظر دیگر بر این قائل است که محدودیت‌ها بیشتر شود و صرفاً بر بستر و ظرفیت شبکه‌های بومی حرکت کنیم؛ و نهایتاً نظر سوم ناظر بر روش بینابینی است و قائل به این است که آن دسته از سکو‌هایی که حائز منافع بیشتر و مضار کمتر است، رفع محدودیت شوند و همزمان سکو‌های داخلی ارتقا و توسعه یابند و زیرساخت‌های این حوزه تکمیل شوند.»

مسئله مهم در اینگونه دیدار‌ها را باید طرح بدون واسطه موضوعات مهم از سوی جامعه نخبگانی به مقامات دانست؛ اتفاقی که می‌تواند زمینه را برای اصلاح برخی از رویه‌ها هموار کند. در ادامه  صحبت‌های  7 نفر از نخبگان حاضر در این نشست آورده شده است. 

نظام مسائل قضایی با همکاری نخبگان تدوین شود
ریحانه سلامی، دانشجوی دکتری تکنولوژی معماری دانشگاه تهران: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، ریاست محترم قوه قضائیه، ابتدا از فرصتی که برای طرح دغدغه‌ها و پیشنهادات در اختیار جمعی از نخبگان قرار دادید، صمیمانه تشکر می‌کنم. وظیفه ما شناسایی گلوگاه‌ها و ارائه راهکارهای عملی است. در این راستا، قصد دارم به موضوعاتی اشاره کنم که به‌طور مستقیم می‌تواند بر بهبود عملکرد قوه قضائیه و افزایش اعتماد عمومی تأثیر بگذارد.

تأمین امنیت کادر درمان امروز به موضوع حیاتی تبدیل شده است
سیدسجاد موسوی‌زاد، دانشجوی دکتری عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: عرض سلام و ارادت و احترام دارم حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین، جناب آقای دکتر اژه‌ای، مسئولان محترم و سایر حضار گران‌قدر، اینجانب سیدسجاد موسوی‌زاد، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به عنوان عضو کوچکی از جامعه سلامت در حضور شما قرار دارم. حرفه‌ای که از دیرباز به عنوان حرفه‌ای مقدس در قلوب و اذهان مردم ایران جای داشته است.

جناب دکتر اژه‌ای، هیچ‌کس از شما بیشتر باخبر نیست از حوادث تلخی که این روز‌ها گریبان‌گیر کادر سلامت کشور شده است. از سختی کار، فشار بالا و کیفیت پایین معیشتی گرفته تا کم‌لطفی رسانه‌ها و به دنبال آن آزار برخی افراد شرور درحق این جامعه. قطعاً اخبار مرتبط با استاد بزرگوار ما دکتر مسعود داوودی متخصص قلب و عروق را شنیده‌اید که چگونه طی فاجعه‌ای هولناک، مظلومانه از میان ما پر کشید و رفت و چندین اخبار دیگر که مجال پرداختن به آن نیست. آن هم درمورد جامعه‌ای که علی‌رغم کمبود‌های فراوان، همواره در تکاپو بوده تا شاخص‌های سلامت و بهداشت کشور و دستاورد‌های پزشکی در خاورمیانه و جهان بدرخشد و بی‌توقف درحال خدمت‌گزاری به مردم بوده است.

برخی دستگاه‌ها در استفاده از سامانه‌های هوش مصنوعی مقاومت می‌کنند
محمد انصاری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران و برگزیده بنیاد ملی نخبگان: ایام شهادت حضرت صدیقه (س) را خدمت امام عصر و همه شیعیان جهان تسلیت عرض می‌کنم. باتوجه به اینکه درحال حاضر کاربست الگوریتم‌های فراکاوشی هوش مصنوعی در موضوعات مختلف همچون کشاورزی و منابع طبیعی گسترش پیدا کرده است لذا در این فرصت کوتاه به تبیین چند نکته پیرامون کاربرد فناوری‌های نوین از قبیل هوش مصنوعی ، متاورس و... می‌پردازم. همان‌طور که مستحضرید برخی از دستگاه‌های اجرایی در برابر سامانه‌ها و خروجی‌هایی از دل الگوریتم‌های فراکاوشی هوش مصنوعی مستخرج شده و برای حل مسائل مختلف کشور با هزینه بسیار کم و بهره‌وری بسیار بالا طراحی می‌شوند، مقاومت می‌کنند؛ لذا دستگاه محترم قضا در این حوزه می‌تواند از جنبه نظارت بر عملکرد دستگاه‌های مختلف اجرایی بسیار به پیشبرد این اهداف کمک کند. 

سیستم سمپ را توسط نخبگان هوش مصنوعی به‌روزرسانی کنید
فائزه آخوندی، دانشجوی دکتری دانشگاه خوارزمی: با عرض سلام و احترام خدمت ریاست محترم قوه قضائیه و نخبگان و مسئولان حاضر در جلسه، ایام شهادت بانوی عالمین، حضرت صدیقه طاهره(س) را تسلیت عرض می‌کنم.  درخصوص توجه مجموعه قوه قضائیه به جذب و نگهداشت نخبگان حقوقی برای منصب قضاوت، با عنایت به اتخاذ «رویکرد فعالانه و نخبه‌یابی هدفمند» در جذب و گزینش قضات به عنوان یکی از سیاست‌های تحول‌آفرین در سند تحول قوه قضائیه مطالبی را عرض خواهم کرد. 

متن کامل این گزارش را در صفحه دانشگاه روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱