رحمان قهرمانپور معتقد است با توجه به وضعیتی که اروپا و آمریکا دارد، بازگشت تحریمها قطعی است و گفت: «مسئله این است که در اکتبر 2025 اسنپبک رخ میدهد و احتمال اینکه درصورت عدم مذاکره، اسنپبک فعال شود، وجود دارد و احتمال آن هم زیاد است. با توجه به مواضع اروپا و آمریکا، همچنین این موضوع که اروپا مانع این کار شد، این بار در 2025 و ادامه وضع موجود، بازگشت تحریمها تقریباً قطعی است. این در صورتی است که کاری انجام نشود و مذاکرهای صورت نگیرد، تنشها ادامه پیدا کند. بازگشت مکانیسم ماشه به معنی بازگشت تحریمهای سازمان ملل است که دیگر تنها شامل تحریمهای آمریکا نیست و فشار مضاعفی روی کشورهایی مثل چین و روسیه و عراق که با ما معامله میکردند، وارد خواهند کرد که مجبورند به شورای امنیت درخصوص اجرای تحریمها گزارش دهند، بنابراین جنس تحریمهای شورای امنیت از نظر برد و مشروعیت و اثرگذاری با تحریمهایی که داریم متفاوت است، درنتیجه یک موج سنگین تحریمها اعمال خواهد شد که طبیعتاً در بازار و فضای داخلی تأثیر دارد و قطعی است. از آن طرف این را که مذاکره کنیم و حتماً موفق خواهد بود نمیدانیم، حتماً شرایط مذاکره هم سخت است، چون آمریکا و ترامپ نمیخواهند در این شرایط امتیاز زیادی به ما بدهند و به قول معروف، سیاست فشار حداکثری است. بنابراین هر دو مسئله روشن است و نتیجه این است که چه مذاکره کنیم چه نه، شرایط سخت است و اینطور نیست که بگوییم اگر مذاکره نمیکنیم مکانیسم ماشه برنمیگردد و اتفاق خاصی نمیافتد، از این طرف هم اگر مذاکره میکنیم، نباید انتظار داشته باشیم که یک بازی برد، بردی رخ دهد. طبیعتاً ترامپ میخواهد از فشار حداکثری استفاده کند، باید ببینیم در دو قطب و سناریو چه اتفاقی رخ خواهد داد. ما باید مذاکرهای کنیم که بیشترین امتیاز را بگیریم و کمترین امتیاز را بدهیم، اینکه چه امتیازی خواهیم داد و چه امتیازی خواهیم گرفت بستگی دارد به اینکه چه امتیازی بدهیم، چه امتیازی بگیریم. اگر استراتژی نظامی ما مذاکره باشد تاکتیک این خواهد بود که بیشترین امتیاز را بگیرد و کمترین امتیاز را بدهد. اینکه تفسیر از امتیاز چیست، بحث دیگری است.»
قهرمانپور درخصوص اینکه اساساً امکان مذاکره از طرف آمریکاییها فراهم خواهد شد یا خیر نیز گفت: «بستگی دارد به شرایط و طبیعتاً آمریکا هم مشتاق مذاکره با ما نیست. اما مسئله این است که مسیرهای دیگری وجود ندارد. اگر مذاکره نکنیم چه میشود؟ حتماً میدانیم که طرف مقابل دنبال چیست. ممکن است تصمیم نظام حکمرانی این باشد که حرکتی انجام دهد، دست بالاتر را داشته باشد تا در مذاکره امتیاز بیشتری بگیرد، اما مسئله اصلی این است که اگر مذاکره نکنیم، چه کنیم؟ الان چهارسال قبل نیست و تیم ترامپ حرفهایتر شده، تیم رادیکالتر است. دامنه تحریمها گسترش پیدا کرده است. روسیه و چین هم گرفتارند و گزینهها محدود است.»
قهرمانپور درخصوص اینکه در صورت فعال شدن اسنپبک ایران میتواند چه واکنشی نشان دهد، گفت: «واکنشهای زیادی میتوان نشان داد اما مسئله هزینه- فایده است. شما میتوانید از انپیتی، خارج شوید ولی وارد فضای دیگری میشوید و چین و روسیه هم حمایت سابق را نخواهند داشت. عرصه بینالملل، عرصه رقابت و استفاده از فرصتهاست. طبیعتاً کسی دلش به حال ما نمیسوزد که بگوید حالا که ایران در موقعیت ضعیفی قرار دارد، 10 میلیارد به آن کمک کنیم. آن وضعیت ما را به وضعیت بحرانی جدید میبرد، مگر اینکه تصمیم این باشد که تحت هر شرایطی هزینه این اقدام را بدهد که نشانههایی از این دیده نمیشود.»