درباره عماد مغنیه رسانه‌ای حزب‌الله
شخصیت و عمق تأثیرگذاری شهید محمد عفیف، گرچه برای جهان غیرعرب‌زبان ناشناخته است؛ اما او یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌ها در حزب‌الله بود، آنچه امروز از سامان رسانه‌ای مقاومت لبنان می‌شناسیم مدیون عمق دوراندیشی و نگاه مترقی این شهید به رسانه است. او از سال 2014 مسئول روابط رسانه‌ای این حزب‌الله بوده و اداره اولین مرکز مشاوره رسانه‌ای حزب‌الله را بر عهده داشت.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۹ - ۱۰:۵۷
  • 00
درباره عماد مغنیه رسانه‌ای حزب‌الله
صهیونیست‌ها چرا به سراغ ترور محمد عفیف رفتند؟
صهیونیست‌ها چرا به سراغ ترور محمد عفیف رفتند؟
حانیه قاسمیانخبرنگار

غروب روز یکشنبه 27‌ام آبان‌ماه، بیروت به لرزه در می‌آید این بار اما صدای حمله هوایی ضاحیه جنوبی بیروت نیست. حمله هوایی رژیم‌صهیونیستی این بار منطقه رأس‌النبع در قلب بیروت را مورد حمله قرار داده است. این حمله به گزارش وزارت بهداشت لبنان «چهار شهید از جمله یک زن و 14 زخمی از جمله دو کودک» به جا گذاشته است. رژیم‌صهیونیستی بلافاصله هدف ترور را محمد عفیف، مسئول رسانه‌ای حزب‌الله اعلام می‌کند. خبری که پس از ساعتی با تأیید حزب‌الله قطعی می‌شود. شبکه المنار وابسته به حزب‌الله شهادت عفیف را در گزارشی تصویری اعلام کرده و او را «جزء کاروان شهدا در راه قدس» توصیف کرد. شبکه المنار همچنین شهادت 4 تن دیگر از مسئولان رسانه‌ای را تأیید کرد. 
حمله هوایی دوم در عصر یکشنبه در منطقه تجاری مار الیاس، طبق گزارش‌های وزارت بهداشت لبنان منجر به شهید شدن دو نفر و زخمی شدن 13 نفر دیگر می‌شود. براساس اخبار محلی محل هدف یک فروشگاه لوازم الکترونیکی در خیابان مار الیاس بیروت بوده است. رادیو ارتش رژیم‌صهیونیستی نیز اعلام کرد هدف این حمله نادر در بیروت شب یکشنبه، رئیس دایره عملیات در جبهه جنوبی حزب‌الله بوده است. 
این حمله هوایی گسترش جدیدی در مناطق هدف قرار گرفته شده است زیرا برای اولین بار یک حمله صهیونیستی منطقه رأس‌النبع در بیروت را از زمان شروع تنش‌ها هدف قرار داده است. 

محمد عفیف که بود؟ 
غسان ملحم، استاد دانشگاه لبنان بلافاصله پس از شهادت عفیف می‌نویسد: «فرمانده شهید محمد عفیف شریک مؤثر در فرایند تصمیم‌گیری، در داخل حزب‌الله و مقاومت بود. منظور از قدرت در اینجا رهبری است چه در بعد سیاسی و چه نظامی، نه‌تنها در بعد رسانه‌ای.» 
گزارشگر المیادین در توصیف شخصیت عفیف و شهادت او می‌گوید: «او پسر علامه فقید، شیخ عفیف نابلسی یکی از برجسته‌ترین علمای مقاومت بود. او از نسل مؤسس و پیشکسوت در حزب و مقاومت بود و مسئول رسانه‌ها در حزب و مقاومت.» 
شخصیت و عمق تأثیرگذاری شهید محمد عفیف، گرچه برای جهان غیرعرب‌زبان ناشناخته است؛ اما او یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌ها در حزب‌الله بود، آنچه امروز از سامان رسانه‌ای مقاومت لبنان می‌شناسیم مدیون عمق دوراندیشی و نگاه مترقی این شهید به رسانه است. او از سال 2014 مسئول روابط رسانه‌ای این حزب‌الله بوده و اداره اولین مرکز مشاوره رسانه‌ای حزب‌الله را بر عهده داشت. عفیف به عنوان یکی از بنیان‌گذاران حزب‌الله شناخته می‌شود و مجاهدت خود را از زمان تأسیس حزب‌الله در سال 1983 آغاز کرده است. رسانه‌های لبنانی محمد عفیف را به‌عنوان «دوست نزدیک شهید عباس موسوی، دبیرکل سابق حزب‌الله که توسط رژیم‌صهیونیستی در سال 1992 ترور شد» توصیف می‌کنند. عفیف پیش از این مدیریت اخبار و برنامه‌های سیاسی در شبکه المنار وابسته به حزب‌الله را بر عهده داشت و به‌عنوان مشاور رسانه‌ای دبیرکل سابق حزب‌الله، شهید سیدحسن نصرالله روابط رسانه‌ها با این شهید را مدیریت می‌کرد. از مهم‌ترین و مؤثر‌ترین اقدامات او را می‌توان مدیریت پوشش خبری رسانه‌ها در جنگ 33 روزه عنوان کرد. از آغاز تشدید تنش‌های حزب‌الله با رژیم‌صهیونیستی عفیف به عنوان سخنگوی رسانه‌ای حزب‌الله ظاهر شده و معمولاً کنفرانس‌های خبری مستقیم از قلب ضاحیه جنوبی بیروت و مناطق تحت حملات هوایی رژیم‌صهیونیستی را برگزار می‌کرد. 

متن کامل گزارش حانیه قاسمیان، خبرنگار گروه جهانشهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰