دموکرات‌ها نگران استفاده ترامپ از نیروهای مسلح در سیاست داخلی‌اند
ترامپ در این مصاحبه خواهان استفاده از گارد ملی و ارتش برای مقابله با دیوانه‌های چپ رادیکال شده بود؛ لقبی که او برای حزب دموکرات استفاده می‌کند. آدام اسمیت، عضو ارشد کمیته نیرو‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داده نگران استقرار نیرو‌های ارتش در داخل کشور علیه مردم است.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۸ - ۱۰:۵۷
  • 00
دموکرات‌ها نگران استفاده ترامپ از نیروهای مسلح در سیاست داخلی‌اند
ترامپ گشتاپو می‌خواهد نه ارتش
ترامپ گشتاپو می‌خواهد نه ارتش
سید مهدی طالبیپژوهشگر حوزه بین‌الملل

داس و چکش که نماد کشاورزان و کارگران بود در پرچم اتحاد جماهیر شوروی حک شد تا نشان‌دهنده حمایت این حکومت از ضعیفان باشد، اما رفتار‌های بعدی این اتحاد نشان داد آن‌ها داغ و درفش بوده‌اند؛ کمونیست‌ها در داخل و خارج روسیه و شوروی کشتند و سرکوب کردند. پس از سال‌ها، این بار روح استالین یکی از خطرناک‌ترین رهبران شوروی سابق، در جسم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا حلول کرده است.

در همین راستا پایگاه خبری- تحلیلی هیل گزارش کرده اظهارات ترامپ درمورد استفاده از ارتش علیه آنچه که وی «دشمن داخلی» خواند، سبب نگرانی‌های فزاینده در حزب دموکرات شده است. به گزارش ایرنا به نقل از هیل، ترامپ در اواخر ماه اکتبر (اوایل آبان‌ماه)، پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس، دشمنان داخلی را خطرناک‌تر از دشمنان خارجی توصیف کرده بود؛ ادعایی که زمینه‌سازی برای ارعاب رقبای انتخاباتی و مشروعیت‌بخشی برای سرکوب آتی آنان بود. 

ترامپ در این مصاحبه خواهان استفاده از گارد ملی و ارتش برای مقابله با دیوانه‌های چپ رادیکال شده بود؛ لقبی که او برای حزب دموکرات استفاده می‌کند. آدام اسمیت، عضو ارشد کمیته نیرو‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داده نگران استقرار نیرو‌های ارتش در داخل کشور علیه مردم است. او انتخاب پیت هگسث، مجری افراطی شبکه خبری فاکس به سمت وزارت دفاع را نشانه‌ای از احتمال عملی شدن این موضوع می‌داند. پیش از این و در دولت اول ترامپ، مارک اسپر وزیر دفاع او در برابر دستورات رئیس‌جمهور برای استقرار در خیابان‌ها ایستادگی کرده بود. اسمیت می‌گوید: «بسیاری از افرادی که در پنتاگون و یا در ارتش کار کرده‌اند، در طول دوران فعالیت حرفه‌ای تعهد قاطع خود را ابراز کرده‌اند اجرای قانون بر عهده ارتش نیست.» ترامپ که بسیاری از قواعد را زیر پا گذاشته و از خطوط قرمز عبور کرده است، اهمیتی برای رویه مرسوم در ارتش قائل نیست؛ او فقط فرمانبرداری می‌خواهد چه از ارتش و چه غیر آن. 
ترامپ یکجانبه‌گراست که با اعمال زور حداکثری و قلدری می‌کوشد سیاست‌هایش را اجرا کند. در دوره اول ریاست‌جمهوری او اقدامات یکجانبه‌گرایانه وی در سیاست خارجی نمود بیشتری از یکجانبه‌گرایی‌های داخلی‌اش یافت، اما به نظر می‌رسد در دولت دوم موضوع تا حد زیادی فرق کرده باشد.

«خالص‌سازی» یا «خالص‌سازی در خالص‌سازی»
«خالص‌سازی» صورت گرفته در آمریکا، عمق بیشتری از ظاهر جمهوری‌خواهش دارد؛ این پدیده خالص‌سازی در خالص‌سازی بوده است. نه‌تنها مجلس نمایندگان، مجلس سنا و کاخ‌سفید در اختیار جمهوری‌خواهان قرار گرفته، بلکه ضد ترامپ‌ها نیز از حزب پاکسازی شده‌اند تا این حزب یکدست در اختیار رئیس‌جمهور منتخب قرار بگیرد. 
اگر حزب جمهوری‌خواه متهم بود که درحال تغییر به یک فرقه است و پیروی از یک شخص را قبول کرده است، این پروژه تکمیل شده و حزب به یکی از دارایی‌های ترامپ تبدیل شده است. اگر «ایلان ماسک»، مالک شرکت ایکس و تسلا است، ترامپ هم علاوه بر برج‌ها و املاکش، صاحب یک حزب شده است. 
چنبره زدن ترامپ بر تمام ارکان آمریکا بدون موافقت دولت عمیق آمریکا ممکن نیست و این دولت احتمالاً با محاسباتی پروژه «خالص‌سازی در خالص‌سازی» را اجرا کرده تا بتواند دستورکار‌های بزرگی را اجرایی کند. دولت عمیق آمریکا که متأثر از آنگلوپروتستان‌ها یا سفیدپوستان پروتستان مذهب است، نگرانی زیادی نسبت به تغییر نژادی دارد. لاتین‌تباران رنگین‌پوست و کاتولیک مذهب، رقابتی تاریخی با آنگلوپروتستان‌ها دارند. 
جریان فزاینده مهاجرت لاتین‌تباران از آمریکای لاتین به خاک آمریکا که توسط رهبران و سران این جامعه تحریک و تسهیل می‌شود، می‌تواند طی دهه‌های آتی نسبت جمعیتی سفیدپوستان پروتستان در آمریکا را به زیر 50 درصد برساند.  ترامپ به نمایندگی از دولت عمیق مأموریت دارد 12 میلیون مهاجر غیرقانونی عمدتاً لاتین‌تبار حاضر در خاک آمریکا را اخراج کند. پیش‌بینی شده این اقدام 300 میلیارد دلار آب خواهد خورد. او همچنین باید مرز‌ها با مکزیک را به طور مؤثری مسدود کند تا جریان مهاجرت متوقف یا دست‌کم به شدت تضعیف شود. 
مأموریت بعدی ترامپ، تضعیف حزب دموکرات است. این حزب به محل تجمع اقلیت‌هایی تبدیل شده که در تضاد با منافع آنگلوساکسون‌ها عمل می‌کنند. 
جوبایدن رئیس‌جمهور کنونی آمریکا یک ایرلندی‌تبار کاتولیک مذهب است. معاون او نیز یک رنگین‌پوست است. پیش از این نیز اوبامای سیاه‌پوست رئیس‌جمهور دموکرات‌ها بود و بایدن معاونتش را برعهده داشت؛ هرچند هریس و اوباما پروتستان‌اند، اما سفید‌پوست نیستند. 

روی کارآمدن ترامپ واکنش شدید آنگلوپروتستان‌ها به این وضعیت بود. به نظر می‌رسد او این‌بار ضربه‌ای محکم به حزب دموکرات وارد کند. ترامپ در قالب رقابت‌های انتخاباتی موفق شده ضرباتش را به قاعده طرف‌داران حزب وارد کند و احتمالاً سطح برخورد با این حزب را بیش از این افزایش خواهد داد. ترامپ از انتخابات 2016 سفیدپوستان اقشار پایین دست را از حزب دموکرات جدا کرد و در انتخابات 2020، این کار را با نیمی از لاتین‌تباران انجام داد. 
رئیس‌جمهور منتخب با استقرار در دولت، احتمالاً دست به سرکوب سران حزب دموکرات خواهد زد تا بتواند «کف» و «رأس» حزب را توأمان درهم بکوبد. بر همین اساس بسیاری نسبت به کینه‌توزی و انتقام‌جویی سیاسی ترامپ هشدار داده‌اند؛ به‌ویژه که او در دوران نخست ریاست‌جمهوری‌اش و همچنین دوره انتظار چهارساله اخیر، به شدت توسط دادگاه‌ها مورد آزار و اذیت قرار گرفت. 

متن کامل گزارش سید مهدی طالبی، پژوهشگر پژوهشگر حوزه بین‌الملل را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰