رحمت لطفی پور؛ فرهیختگان آنلاین: کاهش منابع مالی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ارائه تسهیلات به دانشجویان را مشکلات عدیده ای طی سال های اخیر روبه رو کرده است؛ تا جایی که بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مرکز پژوهش های مجلس؛ این صندوق در سال 1402 در مجموع 174 میلیارد تومان به دانشجویان زیرنظامهای مختلف متعلق به وزارت علوم پرداخت کرده که تنها توانسته 36 درصد از جمعیت دانشجویی مخاطب این صندوق را تحت پوشش قرار دهد.
حذف امکان درآمدزایی برای صندوق رفاه وزارت علوم بر اساس قانون بودجه امسال، باعث شد تا از منابع مالی این صندوق 133 میلیارد تومان که امکان هزینه کرد در حوزه تعمیر، تجهیز و نگهداری خوابگاههای دانشجویی وجود داشت، کاسته شود و حالا شرایط صندوق به گونه ای تغییر یافته که عملا مسعود گنجی، رئیس آن از عدم امکان پرداخت وام شهریه به متقاضایان این نوع وام خبر می دهد.
با وجود انکه دانشجویان می توانستند از مهر ماه از وام های مختلف این صندوق بهره مند شوند؛ اما عملا یک ریال از منابع هم به وام شهریه تخصیص پیدا نکرد تا از این طریق دانشجویان از این وام که شاید آن را بتوان یکی از پراستفاده ترین وام ها هم به حساب آورد، محروم شوند.
موضوع عدم تامین منابع لازم برای وام شهریه البته به امسال منتهی نشده، چرا که به گفته این مقام مسئول از سال 96 تا امروز هیچ مبلغ و بودجهای برای پرداخت وام شهریه اختصاص پیدا نکرد و حتی از سال 1400 به بعد دیگر تخصیص منابع مورد نیاز به این حوزه از قانون بودجه هم حذف شود. حالا به نظر می رسد در صورتی که این ردیف بودجه به قانون 1404 برنگردد، عملا خبری از وام شهریه در سال های اینده هم نخواهد بود.
در این شرایط انتظار می رود که نمایندگان مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه سال آینده، نگاهی دقیق تر به این حوزه داشته و دولت را ملزوم به برگرداندن ردیف بودجه مورد نیاز برای این بخش کند. از سوی دیگر انتظار میرود در شرایط اقتصادی فعلی، با افزایش بودجه صندوق رفاه وزارتین، امکان بالا بردن میزان تسهیلات ارائه شده از سوی آنها فراهم شود تا از این طریق دانشجویان بتوانند از تسهیلات متنوع تر و با مبلغ بالاتری بهره مند شوند.