رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان غربی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» خبر داد
امنیت غذایی به معنای دسترسی پایدار و مداوم به غذای سالم و مغذی برای همه افراد جامعه است. در دنیای امروز که چالش‌های مختلفی مانند تغییرات اقلیمی، افزایش جمعیت و نوسانات بازار‌های جهانی وجود دارد، اهمیت فراسودمند‌ها در بهبود کیفیت و ارزش غذایی محصولات، بیش از پیش نمایان شده است.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۴ - ۱۰:۱۶
  • 00
رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان غربی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» خبر داد
امضای ۸ تفاهمنامه در جهت تقویت امنیت غذایی
امضای ۸ تفاهمنامه در جهت تقویت امنیت غذایی

فرهیختگان: امنیت غذایی به معنای دسترسی پایدار و مداوم به غذای سالم و مغذی برای همه افراد جامعه است. در دنیای امروز که چالش‌های مختلفی مانند تغییرات اقلیمی، افزایش جمعیت و نوسانات بازار‌های جهانی وجود دارد، اهمیت فراسودمند‌ها در بهبود کیفیت و ارزش غذایی محصولات، بیش از پیش نمایان شده؛ موادی که علاوه بر تأمین نیاز‌های اولیه تغذیه‌ای، دارای خواص بهداشتی و درمانی نیز هستند و می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌ها و افزایش کیفیت زندگی کمک کنند. رویداد ملی «عصر امید» با محوریت امنیت غذایی و فراسودمند‌ها، فرصت مهمی برای آشنایی با آخرین دستاورد‌های فناورانه در این حوزه‌ها را فراهم کرده است. عصر امید ششم که در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی واحد ارومیه با حضور بیش از ۸۰ شرکت دانش‌بنیان و ۳۰ صنعت فعال در این حوزه برگزار شد، امروز به کار خود پایان می‌دهد. رویدادی که بستر مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات، معرفی نوآوری‌ها و ایجاد همکاری‌های جدید در زمینه کشاورزی، صنایع غذایی و فراسودمند‌ها ایجاد کرد.

محمدرضا ولیلو، رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان غربی و واحد ارومیه در گفت‌وگو با «فرهیختگان» در‌خصوص این رویداد توضیحاتی ارائه داد و گفت: «ششمین رویداد ملی عصر امید که در استان آذربایجان غربی و دانشگاه آزاد واحد ارومیه در حال برگزاری است از 22 آبان شروع شده و تا 24 آبان با حضور فعال و پرشور بیش از 80 شرکت دانش‌بنیان و حدود 30 صنعت مادر در زمینه تخصصی غذا و فراسودمند‌ها ادامه خواهد داشت. 33 درصد اشتغال سطح استان آذربایجان غربی در زمینه‌های کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی است؛ برهمین اساس میزبان رویداد شدیم و در حال اجرای ماموریت‌های خود در زمینه غذا و فراسودمند‌هاییم.» او استقبال از ششمین رویداد عصر امید را پرشور ارزیابی کرد و افزود: «می‌توان گفت تمام مسئولان و مدیران رده‌های بالای استانی و شخصیت‌های ملی در این رویداد حضور فعال دارند. از حضور رئیس دانشگاه، دکتر طهرانچی در مراسم افتتاحیه و بازدید از نمایشگاه تشکر می‌کنم. توصیه‌های قابل توجهی هم مطرح شد تا دانشگاه بتواند با استفاده از فناوری‌های روز در رشد و ارتقای کمی و کیفی تولیدات کشوری چه در حوزه کشاورزی و چه در صنایع تبدیلی مفید واقع شود.»

ولیلو ادامه داد: «استان آذربایجان غربی در خیلی از موارد رتبه‌های برتر را دارد؛ ازجمله تولید میوه‌های باغی مثل سیب که رتبه اول کشور را کسب کرده است. همچنین 20 درصد شکر تولیدی ایران در این استان تولید می‌شود. این استان با 30 هزار تن تولید سالانه عسل، مقام اول کشور را دارد. در تولید گوشت سفید مقام اول را دارد و از این بابت استان زرخیزی است.» ولیلو با اشاره به حمایت مجموعه‌های حمایت‌کننده از رویداد عصر امید تصریح کرد: «جهاد کشاوزی، صنعت و معدن استان و اتاق بازرگانی به صورت مستقیم در این رویداد همکاری کردند و از حمایت‌کنندگان ما بودند. بانک کشاورزی نیز عهده‌دار حمایت از شرکت‌های دانش بنیان شد.»

رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان غربی با بیان اینکه هدف برگزاری رویداد، خلق ایده‌هاست، اضافه کرد: «این رویداد فرصتی است برای اینکه پلی بین شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایعی که به این حوزه مرتبطند، ایجاد کنیم.» او در ادامه خاطرنشان کرد: «هدف ما بسترسازی برای به‌کارگیری فناوری‌های نو در عرصه کشاورزی به عنوان یک ماموریت اجتماعی و دانشگاهی است و اینکه بتوانیم سبک سنتی در کشت و یا تولیدات حوزه دامپروری را ارتقا دهیم. تا این لحظه تفاهمنامه‌های خوبی در این راستا منعقد شده و برخی از ارگان‌های دیگر هم موافقت خود را برای انعقاد تفاهمنامه‌هایی با دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرده‌اند.»

ولیلو جزئیاتی را درباره تفاهمنامه منعقدشده در حاشیه این رویداد ارائه و تشریح کرد: «تا روز دوم رویداد، 8 تفاهمنامه منعقد شده که تعداد آن افزایش پیدا می‌کند. صنعت و معدن و تجارت استان، نظام دامپزشکی کل کشور، بانک کشاورزی، شرکت دادگستر ساواج صفا ژن، سازمان اتکا، مجتمع شهید دکتر حسین‌پور، شرکت آژند فیدار، منطقه آزاد ماکو مجموعه‌هایی‌اند که تاکنون با آن‌ها تفاهمنامه امضا کردیم که تعداد آن‌ها مطمئناً افزایش پیدا خواهد کرد. این تفاهمنامه‌ها، عملکردی و برپایه عملیاتی شدن نوشته شده است.» او با بیان اینکه رویداد عصر امید، افتخار بسیار بزرگ برای دانشگاه آزاد است، افزود: « 20 استان کشور در این رویداد شرکت کردند و حضور فعالی نیز دارند. دانشگاه آزاد در حوزه امنیت غذایی جدی وارد شده؛ چراکه دغدغه کشور است. در سند امنیت غذایی کشور که در سال 1401 از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد، تأکید شده که هر ایرانی حق دارد به غذای سالم دسترسی داشته باشد. مطمئناً رقابت بین کشور‌ها در آینده نزدیک روی مسائل غذایی خواهد بود. قطعاً زیرساخت‌های خوبی برای این موضوع در کشور آماده می‌شود و دانشگاه‌ها و صنایع نیز با هم همکاری می‌کنند تا بتوانند در حوزه امنیت غذایی بهترین باشیم.»

رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان غربی درخصوص اهمیت رویکرد شبکه‌ای دانشگاه آزاد در حوزه فناوری و اتصال اجزای مؤثر در حوزه غذا و فراسودمند‌ها در یک شبکه واحد توضیح داد: «وقتی صحبت از غذا می‌شود، درواقع زنجیره غذا مدنظر ماست و اهمیت دارد. باید از صفر تا صد تولید یک ماده غذایی در این زنجیره غذایی لحاظ شود و اگر می‌خواهد اصلاح شود باید کل زنجیره‌ها اصلاح شوند. دانشگاه آزاد با سهم 40 درصدی از دانشجویان کل کشور، بزرگ‌ترین مجموعه آموزش عالی و یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های حضوری جهان محسوب می‌شود. ما اساتید بسیار مجربی در کل کشور داریم که در این شبکه قرار دارند. همکاران و دانشجویان خوبی داریم که در این عرصه فعالند. امکانات آزمایشگاهی دانشگاه بی‌نظیر است؛ یعنی هیچ مجموعه‌ای در کشور نمی‌تواند ادعا کند که در این عرصه می‌تواند به پای دانشگاه آزاد برسد. مجلات علمی پژوهشی، مراکز تحقیقاتی، سرا‌های نوآوری و مراکز رشد به همراه نیروی انسانی بسیار عالی و متخصصان و محققان خوبی که داریم، در کنار اعتماد مردمی و اعتبار دانشگاه می‌تواند به نحو احسن به کار گرفته شود تا با همکاری‌های بسیار سازنده‌ای که در حوزه معاونت پژوهش فناوری داریم، در راستای تقویت امنیت غذایی و زنجیره تولید مواد غذایی کشور نقش‌آفرینی کنیم.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰