سیدمهدی طالبی، پژوهشگر حوزه بینالملل نوشت: حزب الله لبنان امروز با شلیک موشک فاتح-۱۱۰ به سمت تلآویو بهطور رسمی از این موشک رونمایی کرد. نکاتی در خصوص این اتفاق و ابعاد آن وجود دارد:
۱. رونمایی از موشک فاتح بدون تغییر نام صورت گرفت که نشان میدهد این اقدام پیامی از سوی ایران هم بوده است. تهران پیش از این به صهیونیستها هشدار داده بود در صورت اقدام مستقیم علیه منافع ایران، تلآویو را با تسلیحات خاص در معرض خطر و تهاجم قرار خواهد داد.
در روزهای اخیر فیلمی از سردار قاسم سلیمانی بازنشر شده که وی با اشاره به شهادت ۷ مستشار ایرانی در فرودگاه الشعیرات سوریه به دست صهیونیستها میگوید پس از آن به رژیم هشدار دادیم اقداماتش میتواند منجر به حمله ایران به تلآویو شود.
۲. حزبالله برای زیر آتش بردن تأسیسات و شهرکهای رژیم از راکتهای کم دقت بهره میبرد زیرا هدفش ضربه عمومی به این اهداف است. استفاده از موشکهای نقطهزن اما حکایت از ورود مواضع حیاتی و حساس به بانک اهداف مقاومت لبنان دارد. با فاتح-۱۱۰ نه شهرکهای کم جمعیت و پادگانهای مرزی در نیمه شمالی فلسطین اشغالی بلکه اهداف حیاتی مانند مراکز فرماندهی و تولید سلاح زیر ضربه خواهند رفت.
۳. مقاومت لبنان بر اساس قواعد جنگی موجود بین خود و رژیم، در سال ۲۰۰۶ نیز فراتر از حیفا را هدف نگرفت. در آن برهه تلآویو تنها جنوب لبنان و ضاحیه را بمباران میکرد. رونمایی از موشکی که بردش به سراسر سرزمینهای اشغالی میرسد و در جریان حمله به تلآویو رونمایی شده است، حکایت از یک تشدید مهم در جبهه مقاومت دارد.
از آنجا که سیاست نتانیاهو تصعید درگیریها به شکل دیوانهوار بوده و با روی کارآمدن ترامپ افزایش خواهد یافت، مقاومت درصدد نشان دادن توانمندی و اراده خود برای مقابله است.
۴. مقاومت لبنان با هدفگیری منزل بنیامین نتانیاهو از هدف و اراده خود برای ترور مقامات عالیرتبه خبر داد. در ترورهایی با این رده عمدتاً سه عنصر اهمیت دارند؛ نخست توان اطلاعاتی برای ردیابی هدف، دوم سلاح متناسب برای رسیدن به هدف در زمانی کوتاه که دارای قدرت انفجاری بالا باشد و سوم توان تحمل تبعات سیاسی ترور یک مقام رده بالا.
پهپادهای حزبالله در عملیات حمله به اقامتگاه نتانیاهو ۲۰ دقیقه در مسیر بودند؛ هرچند بخشی از مسیر این پهپادها پنهان ماند و مقصدشان نامعلوم بود، اما درهرحال از پهپادها نمیتوان برای ترورهای متعدد بهره گرفت.
شاید بتوان نخستین ترور را با پهپادها انجام داد اما دشمن زمانی که بداند مقاماتش نیز وارد بانک اهداف حزبالله شدهاند، با دیدن هر پهپادی هشدار ویژه برای مقاماتش صادر خواهد کرد.
موشکهای نقطهزن فاتح با کلاهک ۵۰۰ کیلوگرمی و انرژی جنبشی ناشی از سرعت بالای اصابت، ضمن تأمین قدرت کافی برای هلاکت افراد حاضر در صحنه، فرصتی برای فرار به به مقامات صهیونیست نمیدهند.
۵. نتانیاهو با بمباران سنگین ذخایر موشکی حزبالله، حمله پیجری، ترور رهبران حزب از جمله سیدحسن نصرالله ادعا میکرد مقاومت لبنان به پایان رسیده. او قصد داشت از خلال این اقدامات و خبرهایش آرامشی به شهرکنشینان بدهد اما آنها درحال تماشای آغاز حزبالله هستند؛ جایی که این گروه بازسازی شده و با آرامش درحال رونمایی و بهکارگیری سلاحهای جدید خود است.
۶. شاید در ذهن مقامات آمریکایی و رژیم روی کار آمدن ترامپ خود یک تهدید علیه محور مقاومت باشد و بتواند منجر به عقب نشینیاش شود اما استفاده از این موشک با نام ایرانیاش توسط ضلع لبنانی محور مقاومت نشان داد از تهران تا مدیترانه، همه مقاومت آماده مقابله با ترامپ و غیرترامپ هستند.
۷. در طول یکسال جنگ، صهیونیستها تنها در غزه با درگیری تمامعیار روبهرو بودند اما مناطق داخلیشان از امنیت برخوردار بود.
حزبالله نیز منحصراً روی لبه مرزی به عمق سه تا پنج کیلومتر دست به حملات راکتی و موشکی میزد. صهیونیستها با وجود آرامش در تلآویو و حیفا توانستند یکسال جنگ پرمشقت و زیانبار با غزه را تحمل کنند اما اگر تمام داراییشان زیر آتش برود، خیلی زود به دنبال آتشبس خواهند دوید.
۸. موشکهای بالستیک از ابتدا و به طور کلی برای حمل کلاهکهای غیرمتعارف توسعه یافتهاند؛ همانند کلاهکهای هستهای، میکروبی و شیمیایی.
با این وجود مقاومت به دلیل محدودیتهایش دست به استفاده تاکتیکی از موشک های بالستیک زده؛ به این شکل که با تولید انبوه، کاهش هزینه ساخت و نقطهزن شدن، محور مقاومت از موشکها برای هدف قرار دادن نقاط محدود و نه جغرافیایی وسیع، بهره میگیرد.
با اینحال نباید از یاد برد وظیفه اصلی بالستیکها در هر ارتشی حمل کلاهکهای نامتعارف است.
اگر رژیم برای حفظ موجودیت به چنین سلاحهایی مسلح شده، چرا حزبالله فاقد آنها باشد!