به گزارش فرهیختگان
رودیداد صحرا که برای معرفی دانشجویان به صنعت و بازارکار است که واحد مستقل نجف‌آباد را می‌توان آغازگر این طرح در دانشگاه آزاد دانست. دیروز 15 آبان هم پنجمین رویداد آن در سالن شهید حججی آغاز به کار کرد و تا امروز (چهارشنبه 16 آبان) نیز ادامه دارد.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۱۶ - ۱۱:۲۶
  • 00
به گزارش فرهیختگان
جزئیات رویداد «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» واحد نجف‌آباد
جزئیات رویداد «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» واحد نجف‌آباد
سارا طاهریخبرنگار

شاید شنیده باشید که برخی از معروف‌ترین افراد در حوزه فناوری مثل بیل گیتس یا لری الیسون و استیو جابز، به روش تجربی و عملی از نردبان موفقیت بالا رفته و به اوج رسیده‌اند. درواقع مهارت‌های آن‌ها تفاوت ایجاد کرد، نه مدرک. اما آیا این به آن معناست که باید از تلاش برای گرفتن مدرک دست برداریم؟ سال‌هاست بسیاری از شرکت‌ها، صنایع و مؤسسات بزرگ از نبود نیروهای کاربلد و توانمند گلایه‌مندند و می‌گویند دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند نیروی متخصص تربیت کنند و فقط به ارائه یک‌سری دروس تئوری بسنده کرده و دانشجویانی فارغ‌التحصیل می‌کنند که تنها با یک مدرک دانشگاهی و بدون تبحر وارد بازار کار می‌شوند و توقع دارند با همان یک مدرک بتوانند به اصطلاح پشت‌میزنشین شوند. از سوی دیگر سال‌هاست دانشجویان مختلف دغدغه‌‌های مربوط به عدم وجود شغل متناسب با رشته تحصیلی و ناکارآمدی دروس دانشگاهی را مطرح می‌کنند و به نظر می‌رسد نبود یک پل ارتباطی میان صنعت و دانشگاه موجب بروز مسائل مختلفی شده که می‌توان با ایجاد تفاهم و همراهی بهتر آن‌ها را مرتفع کرد. پلی که دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرده است. «رویداد صدرا» همان پلی است که دانشگاه برای ارتباط با صنایع ایجاد کرده است. رویدادی که مخفف  «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» است و دانشجویان و صاحبان شرکت‌ها و صنایع را در یک نمایشگاه رودرروی همدیگر قرار می‌دهد. این رویداد از دی‌ماه 1401 با هدف معرفی دانشجویان به صنعت و بازار کار، به واحدهای دانشگاهی ابلاغ شد و حالا تمام واحدهای دانشگاه آزاد هر سال بخشی از انرژی خود را صرف برگزاری آن می‌کنند. 
واحد مستقل نجف‌آباد را می‌توان آغازگر این طرح در دانشگاه آزاد دانست. ایده رویداد صنعت، دانشگاه، راه اشتغال (صدرا) در سال ۱۳۹۷ در این واحد دانشگاهی و با هدف توجه ویژه به تقویت مهارت‌آموزی دانشجویان شکل گرفت. دوره دوم و سوم رویداد صدرا به ترتیب در اسفند ماه ۱۴۰۱ و آبان ماه ۱۴۰۲ و دوره چهارم رویداد نیز در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و به صورت موضوعی ویژه رشته‌های شغلی مرتبط با علوم انسانی، حقوق و هنر، معماری و شهرسازی برگزار شد. بنابراین تاکنون چهار رویداد در این دانشگاه برگزار شده است. دیروز 15 آبان هم پنجمین رویداد آن در سالن شهید حججی آغاز به کار کرد و تا امروز (چهارشنبه 16 آبان) نیز ادامه دارد. 

صدور بین 1800 تا 2 هزار نفر معرفی‌نامه به صنعت در هر رویداد 
فرید نعیمی، رئیس دانشگاه آزاد واحد نجف‌آباد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «در ادامه صدراهای قبلی که در سال‌های گذشته برگزار شده، امسال به صدرای پنجم با مخفف صدرا5 رسیدیم تا اهمیت مهارت‌آموزی برای دانشجویان را تببین کنیم.» 
او با بیان این که صدرا مخفف صنعت، دانشگاه، راه اشتغال است اضافه کرد: «در حاشیه شورای دانشگاه سال گذشته که در نجف‌آباد برگزار شد این طرح سراسری و در قالب بخشنامه به کل کشور ابلاغ شد و ما نیز در راستای اجرای آن دستورالعمل، معمولا هر سال دومرتبه رویداد صدرا را برگزار می‌کنیم. در این رویداد صنایعی که به دنبال کشف نیروهای جوانی‌ هستند که می‌توانند بخشی از نظام مسائل آن‌ها را حل کنند، حضور پیدا می‌کنند. رویداد صدرا5 با حضور 100 شرکت و هزار فرصت شغلی در حال برگزاری است که این شرکت‌ها در قالب یک نمایشگاه با دانشجویان مصاحبه به صورت رودررو آشنا شدند.» 

رئیس دانشگاه آزاد واحد نجف‌آباد گفت: «آن دسته از دانشجویانی که مهارت دارند در این شرکت‌ها جذب می‌شوند و دانشجویانی که در این نمایشگاه شرکت می‌کنند عملا خود را برای صدراهای بعدی آماده می‌کنند تا بتوانند برای خود یک فرصت شغلی ایجاد کنند. اصولا صدرا یک حلقه واسطه است برای دانشجویی که اعتماد به نفس لازم برای اینکه بتوانند خود را به صنعت معرفی کنند، ندارند. از سوی دیگر این نمایشگاه به صنعت که توانایی پیدا کردن نیروی کارآمد ندارد، کمک می‌کند.» 
او با تأکید بر اینکه صدرا یک پل و حلقه واسطی بین این دو زیست‌بوم است و دانشگاه این نقش را برای خود ایفا می‌کند اظهار کرد: «امسال در صدرای5 شاهد یک اتفاق دیگر یا به بیان دیگر نوآوری دیگر نیز بودیم. در مراسم افتتاحیه از یکی از کارآفرینان سرشناس کشور و استان اصفهان که بنیان‌گذار و کارآفرین تأسیس سیتی‌سنتر و شهرک سلامت استان اصفهان است دعوت کردیم تا در نمایشگاه حضور پیدا کرد. اتفاقی که با استقبال و علاقه بسیار دانشجویان در مراسم افتتاحیه روبه‌رو شد. »
نعیمی با بیان اینکه بیش از 1500 دانشجو در این رویداد شرکت کردند اظهار کرد: «در طی دو روز میزبان دانشجویان و شرکت‌ها در این رویدادیم. فراموش نکنیم قبل از اینکه به این آمار و ارقام برسیم باید برای دانشجو فرهنگ‌سازی کرده و به آن‌ها جهت‌دهی کنیم تا از ترم دوم تا ترم چهارم مهارت‌هایی را که در هر رشته وجود دارد را فراگرفته تا بتوانند فرصت‌های شغلی آینده را کسب کنند. به نظرم ماهیت صدرا و اولین پیامی که به دانشجو مخابره می‌کند این است: «مدرک تحصیلی نمی‌تواند تو را در آینده نجات دهد و باید مهارت‌ها را فرابگیری.»
او تصریح کرد: «همانطور که گفتم ما هر سال دو بار این رویداد را برگزار می‌کنیم؛ در سال‌های گذشته یعنی در رویداد صدرا یک تا چهار، در هر رویداد بین 1800 تا 2 هزار نفر معرفی‌نامه به صنعت برای آن‌ها صادر شده است. اما نکته بسیار مهم که باید در ادامه به آن پرداخته شود این است که دوام و مدت زمان همکاری دانشجو با صنعت مورد نظر باید تحت مطالعه قرار بگیرد. عوامل بسیار زیادی مؤثرند که باعث دوام همکاری می‌شوند. در برخی از جاها ممکن است این همکاری کوتاه مدت باشد زیرا یا دانشجو نمی‌تواند انتظارات صنعت را برقرار کند و یا برعکس صنعت نمی‌تواند شرایط ایدئالی را برای دانشجو مهیا کند. بنابراین آماری که ارائه دادم، آمار معرفی دانشجو به صنعت است اما ادامه کار تابع بسیاری از موضوعات دیگر است.» 
رئیس دانشگاه آزاد واحد نجف‌آباد با تأکید بر اینکه این آمار مربوط به آمار دعوت‌های رسمی دانشگاه به صنعت است خاطرنشان کرد: «ممکن است در این مسیر خود دانشجو ارتباطاتی گرفته و جذب شرکت شود. قاعدتاً نمی‌توان گفت چه تعداد جذب صنایع شده‌اند چون شرکت‌ها و صنایع با خود دانشجو قرارداد بسته و ارتباط دانشجو با همان صنعت شکل می‌گیرد و در اینجا دانشگاه فقط پل ارتباطی است و ما در جریان تعداد قراردادهای منعقد شده بین دانشجویان و صنایع نیستیم.» 

متن کامل گزارش سارا طاهری خبرنگار گروه دانشگاه را در فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰