«فرهیختگان» جدیدترین دستاوردهای فناوران دانشگاه آزاد را بررسی کرد
فناوران دانشگاه آزاد این روزها در سالن خلیج فارس پانزدهمین نمایشگاه نانو با 40 محصول ویژه میزبان بازدیدکنندگان این نمایشگاهند. در نمایشگاه امسال 12 استان و 23 واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد مشارکت دارند و آخرین دستاوردهای نانویی خود را ارائه کرده‌اند.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۱۶ - ۱۱:۱۲
  • 00
«فرهیختگان» جدیدترین دستاوردهای فناوران دانشگاه آزاد را بررسی کرد
۸ محصول کاربردی نانو را بشناسید
۸ محصول کاربردی نانو را بشناسید

فرهیختگان: فناوران دانشگاه آزاد این روزها در سالن خلیج فارس پانزدهمین نمایشگاه نانو با 40 محصول ویژه میزبان بازدیدکنندگان این نمایشگاهند. در نمایشگاه امسال 12 استان و 23 واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد مشارکت دارند و آخرین دستاوردهای نانویی خود را ارائه کرده‌اند. دستاوردهای متنوعی که حوزه‌های متنوعی از پزشکی و دارو تا کشاورزی و پرورش آبزیان را پوشش می‌دهد. «فرهیختگان» در این گزارش 8 محصول ویژه غرفه دانشگاه در نمایشگاه پانزدهم را معرفی کرده که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

فناوران دانشگاه آزاد این روزها در سالن خلیج فارس پانزدهمین نمایشگاه نانو با 40 محصول ویژه میزبان بازدیدکنندگان این نمایشگاهند. در نمایشگاه امسال 12 استان و 23 واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد مشارکت دارند و آخرین دستاوردهای نانویی خود را ارائه کرده‌اند. دستاوردهای متنوعی که حوزه‌های متنوعی از پزشکی و دارو تا کشاورزی و پرورش آبزیان را پوشش می‌دهد. «فرهیختگان» در این گزارش 8 محصول ویژه غرفه دانشگاه در نمایشگاه پانزدهم را معرفی کرده که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

فاطمه محسنی، عضو هیئت‌علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد واحد بندرعباس و مدیر شرکت شیمی‌پژوهش هرمز، با بیان اینکه باتوجه به اهمیت ایمنی مواد غذایی، نانوحسگری را برای تشخیص فرمالین و آمونیاک در ماهی طراحی کردیم، گفت: «گاهی اوقات تولیدکنندگان برای متلاشی نشدن بافت ماهی‌ای که مقداری از زمان صید آن گذشته باشد، به آن فرمالین اضافه می‌کنند تا بافت کاملاً حفظ شود. گاهی اوقات نیز فروشندگان به تکه یخ‌های روی ماهی آمونیاک اضافه می‌کنند تا یخ دیرتر ذوب شود.»

او در توضیح بیشتر این مسئله گفت: «سرطان‌زایی آمونیاک و فرمالین اثبات و برای انسان مضرند. از این رو ما برای انسان نانوحسگری را طراحی کرده‌ایم که زمانی در معرض آمونیاک یا در تماس با ماهی آلوده‌شده با آمونیاک یا فرمالین قرار می‌گیرد، تغییر رنگ می‌دهد.»

عضو هیئت‌علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد واحد بندرعباس از ویژگی‌های این حسگر گفت: «این حسگر کاملا سبز و زیست‌تخریب‌پذیر است، سرعت عمل بسیار بالایی داشته و کارکردن با آن نیز بسیار ساده است و نیاز به آموزش خاصی ندارد. در حقیقت  این حسگر برای سازمان‌های بازرسی و تعزیرات مناسب‌تر است تا افراد معمولی که شاید آگاهی هم نداشته ‌باشند. فکر می‌کنم در مرحله اول برای سازمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بازرسی، وزارت بهداشت، غذا و دارو و تعزیرات این حسگر کاربرد داشته باشد.»

محسنی به تولید این حسگر اشاره و تصریح کرد: «ما مطالعات آن را انجام داده و تولید آزمایشگاهی آن را انجام دادیم؛ اما درصددیم که تولید آن را به مقیاس صنعتی برسانیم. مسئله دیگر اینکه ترکیبات نانوحسگرها کاملا طبیعی و اساس کار آنان نیز تغییر رنگ است. مواد به‌کاررفته در آن نیز مواد بازیافتی‌اند. در اصل ما بستر طبیعی داریم که رنگی طبیعی را روی آن تثبیت کرده‌ایم که تغییر رنگ می‌دهد.»

مدیر شرکت شیمی‌پژوهش هرمز افزود: «در نظر داریم تا شکل حسگر  را بعد از صنعتی شدن به حالت نوار کاغذی در بیاوریم، اما مسئله اصلی آن است که این نانوحسگر سنسوری است که به فرمالین و آمونیاک حساس است و  در جایی که فرمالین یا آمونیاک باشد می‌تواند آن را تشخیص دهد.»

محمدرضا نورانی، فناور شرکت کاوش مستقر در واحد علوم‌و‌تحقیقات درخصوص دستاوردهای ارائه‌شده این مجموعه در پانزدهمین نمایشگاه نانو گفت: «چند نوع محصول داریم. کودهایی هستند که برای گیاهان آپارتمانی تولید کرده‌ایم که مصرف جنرال دارد. یک‌سری کودهایی هم تولید کردیم که میکرو هستند و NPK که برای باغات، مزارع و گلخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مقیاس‌های یک و پنج کیلوگرم (لیتری) تولید می‌شوند. برای مصارف آپارتمانی هم بسته‌بندی کوچک‌تر 100 و 40 میلی داریم. همه کودهای ما هم به صورت مایع و هم به صورت جامد عرضه می‌شوند.»

او درباره مزیت کودهای تولیدی این واحد فناور تصریح کرد: «قیمت خوب و عاری بودن از مواد سمی و فلزات سنگین از جمله مزیت‌های این کودهاست. ما این قابلیت را داریم که با توجه به نوع خاک و گیاه خاصی که مصرف‌کننده نیاز دارد، کود متناسب را تولید کنیم.»نورانی درخصوص موارد تشکیل‌دهنده کودهای تولیدی گفت: «عناصر معدنی از جمله آهن، مس، روی، منگنز، تیتانیوم، سیلیسیوم را به صورت کلات درمی‌آوریم که قابلیت جذب را داشته باشد. در مدل کلات محیطی ایجاد می‌شود که قابلیت جذب آن افزایش پیدا کند. کودهای تولیدی ما به دو صورت قابلیت مصرف دارند؛ هم به صورت آب و آبیاری این امکان وجود دارد و هم به صورت محلول‌پاش روی برگ بپاشیم تا جذب شود.»

ندا کوهزادی، مدیرعامل شرکت «کارا شیمی فلات قاره» در خصوص روش جدید گوگرد‌زدایی مواد سوختی و نفتی از طریق نانوکاتالیست‌های هیدروژن هیبریدی گفت: «در ابتدا باید بگویم شرکت ما تازه به دانش‌بنیان تبدیل شده است. بیشتر فعالیت‌های شرکت در‌خصوص تولید نانو ذرات است اما کار اصلی شرکت در حوزه گوگرد‌زدایی مواد سوختی و نفتی است که توانسته 99 درصد گوگرد مواد سوختی و نفتی را حذف کند.»

او افزود: «نانوکاتالیست‌هایی که تهیه شده از نوع هیدروژن هیبریدی بوده که در بخش‌های مختلف از جمله پتروشیمی، مواد نفتی و سوختی مانند بنزین، گازوئیل به گوگرد‌زدایی می‌پردازد. در این نمایشگاه هم توانستیم از نمونه اولیه این محصول رونمایی کنیم و تا امروز تجاری‌سازی نشده است.»

متن کامل گزارش زهرا رمضانی - ندا اظهری، را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰