بعد از تکذیب سود بازرگانی 96 درصدی برای واردات آیفون از سوی وزیر اقتصاد؛ هنوز رقم نهایی برای واردکنندگان مشخص نشده است
سعید غلامی باغی، عضو هیات مدیره سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی از امکان عرضه 418 گوشی ایفون موجود در انبارهای اموال تملیکی بعد از مصوبه هیات وزیران برای تعیین تکلیف نرخ سود بازرگانی واردات این گوشی ها خبر داد.
  • ۲ ساعت قبل
  • 00
بعد از تکذیب سود بازرگانی 96 درصدی برای واردات آیفون از سوی وزیر اقتصاد؛ هنوز رقم نهایی برای واردکنندگان مشخص نشده است
داستان گوشی های آیفون دولت چهاردهم به کجا رسید؟
داستان گوشی های آیفون دولت چهاردهم به کجا رسید؟

مژگان تقی پور؛ فرهیختگان آنلاین: آبان ماه امسال را باید یکی از ماه های به یادماندنی برای آیفون بازها دانست. ماهی که در آن دولت تصمیم گرفت بعد از 2 سال، ممنوعیت واردات گوشی های این برند را بردارد. اتفاقی که بر اساس بخشنامه مصوب شده از سوی هیات وزیران واردات هر نو تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، با سود بازرگانی 96 درصد مجاز اعلام شد. تصمیمی که البته به سرعت باعث بالا رفتن قیمت گوشی های آیفون در داخل کشور شده و تب و تاب ریجستری مدل های جدیدتر این گوشی را بالا برد.

با وجود انتشار متن مصوبه هیات وزیران، 3 روز بعد یعنی در 12 آبان ماه، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد نرخ سود 96 درصدی را رد و اعلام کرد، این تعرفه گذاری مصوبه ما نبوده و اصلاح خواهد شد. تعرفه ای که به گفته این مقام مسئول برای واردات آیفون مدنظر قرار خواهد گرفت، نزدیک به 30 درصدی خواهد بود. اتفاقی که شاید بتواند تا حدی بر روی قیمت گوشی هایی از این مدل اثرگذار باشد. اما مسئله حاشیه ساز درباره واردات گوشی های تولیدی اپل، تامین ارز مورد نیاز آن است که به گفته همتی با همان ارزی که گوشی‌های سامسونگ و سایر برندها وارد می‌شود آیفون هم وارد می‌شود و ارز بازار آیفون با قیمت توافقی تأمین خواهد شد.

نکته مهم در این آن است که با وجود تحریم ها و ممنوعیت واردات ایفون در سال گذشته، باز از میان 15 میلیون و 500 هزار دستگاه تلفن همراهی که سال گذشته به کشور وارد شده، 26 درصد آنها ارزش بیش از 600 دلار داشته اند که باید آنها را در زمره تلفن های ایفون قلمداد کرد؛ گوشی هایی که دلیل ارزبری بالایی که دارند، همیشه بر سر وادارت آنها حواشی زیادی وجود داشته و تصمیم دولت مبنی بر آزادسازی تولیدات شرکت اپل، آن هم در شرایط امروز کشور با حاشیه های زیادی همراه شده است.

موضوع قابل توجه دیگر درباره گوشی های آیفون آن است که به گفته سعید غلامی باغی، عضو هیات مدیره سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در حال حاضر یک‌هزار و ۸۶۰ دستگاه گوشی تلفن همراه در انبارهای اموال تملیکی در استان های مختلف وجود دارد که ۴۱۸ عدد از آنها مربوط به برند اپل است. گوشی هایی که حالا با مصوبه جدید دولت امکان رجیستری آنها فراهم شده و قرار است در قالب گوشی های سالم با امکان رجیستری در مزایده‌ها عرضه خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول به «ایرنا» پیش تر نیز تعدادی از برندهای آیفون قبل از مدل ۱۴ که امکان رجیستری در ایران داشتند در قالب گوشی‌های سالم در مزایده ها عرضه شد، اما آیفون های ۱۴ به بالا در مزایده گوشی های تلفن همراه عرضه نشده و برای جلوگیری از کاهش قیمت این کالاها، تعداد ۴۰۳ دستگاه آیفون مدل ۱۴ به بالا در قالب استفاده از قطعات یا استفاده از آنها به عنوان دوربین عکاسی به فروش رسیده است.

با این حال باید منتظر ماند و دید بالاخره سود بازرگانی واردات گوشی های ایفون چه میزان اعلام خواهد شد و بعد از آن شرایط بازار موبایل کشور دستخوش چه تغییراتی می شود. اما آنچه غیرقابل کتمان است، اینکه ایفون همچنان در زمره کالاهای لوکسی تلقی می شود که ارزبری قابل توجهی را برای واردات رسمی خواهد داشت.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰