بیت‌اللهی:
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه درباره زلزله تهران توضیح داد: فرونشست پدیده‌ای مستمر در تهران به ویژه جنوب غرب پایتخت است که ارتباطی با لرزه خیزی، گسل‌ها و زلزله ندارد.
  • ۱۴۰۳-۰۸-۱۳ - ۲۱:۰۶
  • 00
بیت‌اللهی:
ارتباطی بین فرونشست و زلزله وجود ندارد
ارتباطی بین فرونشست و زلزله وجود ندارد

علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: «حریم گسل‌های تهران تعیین و ابلاغ شده و دقت جانمایی قابل قبولی نیز دارد. پایش لرزه‌ای گسل‌های تهران هیچ گونه آنومالی یا بی‌هنجاری لرزه‌ای خاصی را نسبت به گذشته نشان نمی‌دهد؛ به عبارتی رکوردها و داده‌ها، پدیده‌ای که منجر به افزایش فعالیت گسل‌های تهران شده باشد را نمایش نمی‌دهد.»

بیت اللهی تاکید کرد: «بر اساس مستندات، داده‌ها، نرخ لرزه‌ای و سایر موارد، تاکنون موردی از بی‌هنجاری لرزه‌ای مشاهده نشده است و برخی اخبار منتشره در این زمینه بی اساس است.»

وی در ادامه با اشاره به موضوع فرونشست، گفت: «فرونشست پدیده‌ای مستمر در تهران به ویژه جنوب غرب پایتخت است که ارتباطی با لرزه خیزی، گسل‌ها و زلزله ندارد.»

این مقام مسئول ادامه داد: «رخداد زلزله‌های ما بر اساس آمار مرکز زلزله نگاری در عمقی بین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری اتفاق می‌افتد، اما فرونشست زمین در عمق ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری حادث می‌شود و این ارقام بسیار با هم متفاوتند و آثار آنها بر هم قابل ملاحظه نیست.»

وی اظهار داشت: «در ساعت ۵ و ۱۶ دقیقه امروز یک زلزله نه چندان بزرگ ۴.۸ ریشتری در شمال شرق گرمسار رخ داد که حتی در پایتخت نیز احساس شد.»

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: «این زلزله ناشی از فعالیت گسل ایوانکی بود که انتهای آن به جنوب شرق تهران می‌رسد، به گرمسار منتهی می‌شود و همراه با گسل گرمسار یک محل تلاقی ایجاد می‌کند که از نظر لرزه خیزی بسیار فعال است.»

وی خاطرنشان‌کرد: «این زمین لرزه خسارت خاصی به دنبال نداشت، اما معرف فعال بودن گسل‌های این محدوده از استان سمنان است که حدود هشت کیلومتری گرمسار واقع شده و جمعیت شهری ۷۵ هزار نفری و جمعیت روستایی ۳۵ هزار نفری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

بیت‌اللهی گفت: «درصد بالایی از ساخت و سازها در این منطقه از نوع بنایی است که مقاومت کیفی لازم را در مقابل زلزله‌های بزرگتر ندارد.»

چهاردهم مهر امسال بود که زلزله‌ای با بزرگی ۴.۵ ساعت ۲۲ و ۴۵ دقیقه فاصله ۳۶ کیلومتری آرادان(در شرق گرمسار) و ۱۷ کیلومتری روستای ایج شهرستان سرخه را در عمق ۱۰ کیلومتری به لرزه درآورد. بر اساس گزارش‌ها، شدت آن زلزله در شهرستان‌های آرادان وگرمسار استان سمنان و همچنین در شهرستان فیروزکوه و برخی نقاط استان تهران احساس شد. ضمن اینکه ۲ پیش‌لرزه قبل از زلزله اصلی به ترتیب به بزرگی ۴.۲ و ۴ در ساعت‌های ۱۸ و ۱۰ و ۱۹ ثبت شده بود.

استان سمنان ۶۴ گسل بزرگ فعال دارد و به دلیل زلزله‌خیز بودن باید تمامی دستگاه های اجرایی برای کاهش خسارت های احتمالی مالی و جانی در آمادگی باشند و یکی از راهکارهای بررسی عملکرد زمین در این مناطق وجود مرکز لرزه نگاری است.

سه مرکز لرزه‌نگاری در استان سمنان وجود دارد که با توجه به وسعت استان این تعداد کم است و در شرق استان سمنان مرکز لرزه‌نگاری وجود ندارد.

بنا به اعلام سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان، گسل در بافت شهری استان وجود ندارد و تمام گسل‌های موجود در استان، در اطراف بافت شهری قرار دارد. در داخل بافت شهری سمنان مانند برخی استان‌های دیگر گسل‌ وجود ندارد، اما گسل‌های اطراف نیز بافت شهری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این گزارش با اشاره به مطالعات حریم گسلی در این استان در بخش زلزله، افزوده است که تاکنون مطالعات حریم گسلی شهر سمنان به اتمام رسیده و مطالعه حریم گسلی گرمسار آغاز شده است.

کمال طاهریان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در گرمسار ساعت پنج و ۱۶ دقیقه سیزدهم آبان ۱۴۰۳ در عمق ۱۱ کیلومتری زمین، افزود: «طبق بررسی‌ها، بزرگی پس‌لرزه‌ها روند نزولی داشته است و جای نگرانی نیست، اما مدیریت بحران استانداری سمنان، برای حفظ جانب احتیاط، تمهیدات لازم را اندیشیده است.»

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: «تمامی نیروهای امدادی و خدمات رسان در غرب استان در وضعیت آماده‌باش هستند.»

رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیشتر بیان کرد: «شمار مصدومان زلزله چهار و هشت دهم ریشتری گرمسار به ۲۴ نفر رسید که شمار زیادی از مصدومان دچار تنش عصبی شده بودند و اکنون سه نفر بستری هستند.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰