انتظار میرود حدود نیمی از جمعیت دنیا در سال 2024 در انتخابات آمریکا شرکت کنند؛ چراکه این انتخابات در بیش از 60 کشور جهان برگزار میشود. اما آنچه نگرانیها را درمورد این دوره از انتخابات افزایش داده، تأثیر بالقوه هوش مصنوعی در ایجاد اختلال احتمالی در کمپینها و روند برگزاری انتخابات است. به عبارتی، با آغاز شمارش معکوس انتخابات، هوش مصنوعی چشمانداز سیاسی را به شکل بیسابقهای تغییر میدهد.
هوش مصنوعی فرصتها و راهحلهایی را برای ارائه اطلاعات بیشتر به مردم در مورد چگونگی مشارکت در محل رأیگیری ارائه میدهد. همچنین از این فناوری میتوان برای پاکسازی فهرست رأیدهندگان استفاده کرد که نوعی دست بردن در اطلاعات به حساب میآید. پژوهشهای اخیر مؤسسه «آلن تورینگ» نشان میدهد درحالیکه احتمال تداخل انتخابات آمریکا با هوش مصنوعی وجود دارد، هنوز تأثیر معناداری بر نتایج انتخابات در کشورهایی چون بریتانیا، فرانسه و آلمان نداشته است.
چرخه انتخابات 2024 هم پتانسیل و هم محدودیتهای هوش مصنوعی را در مبارزات سیاسی نمایان میکند. درحالیکه این فناوری تاکتیکهای کمپینهای موجود را بهبود بخشیده است، تأثیر آن بیشتر تکاملی به نظر میرسد تا انقلابی. در عصر هوش مصنوعی، تأمین امنیت سنتی دموکراتیک، آموزش رأیدهندگان، مدیریت شفاف انتخابات و بررسی دقیق واقعیات از اهمیت بالایی برخوردارند. چهارچوبهای قانونی، ملزم به ایجاد انطباق و رسیدگی به چالشهای جدید شدهاند.
علاوهبر آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت وزارت امنیت داخلی (CISA)، گروه ویژه تهدیدات انتخاباتی وزارت دادگستری در مارس 2024 گزارش داد که تمرکز خود را بالا برده تا بتواند تمام مداخلات انتخاباتی ناشی از هوش مصنوعی را تحت بررسی و کنترل داشته باشد و با مقامات ایالتی برای اجرای قوانین تقلب و افترا در زمینههای دیجیتالی همکاری کند. با توجه به گزارشهایی که نشان میدهد درصورت شکست، ترامپ و متحدانش ممکن است برای رقابت در نتایج انتخابات آماده شوند، تأثیر هوش مصنوعی بر یکپارچگی انتخابات، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
بنابراین، درحالیکه ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، چالشها و فرصتها را پیشروی کمپینهای انتخاباتی قرار میدهد، حفظ یکپارچگی دموکراتیک بر فرایندهای سنتی انعطافپذیر استوار است. تمرکز نهادها بر تقویت آموزش رأیدهندگان، مدیریت شفاف و بررسی حقایق برای مقابله با اطلاعات نادرست و حفظ اعتماد عمومی است. همانطور که این چرخه انتخاباتی در حال گسترش است، باید دید آیا هوش مصنوعی میتواند وظیفه اصلی دموکراتیک را که تأمین امنیت است، مختل کند یا اینکه این فرایند باعث تقویت آن میشود.
در دسترس بودن دادههای شخصی بهصورت آنلاین، رأیدهندگان بهویژه حاشیهنشینها را دربرابر کمپینهای هدفمند اطلاعات نادرست آسیبپذیرتر میکند. فعالیتهای تقلبی که شامل درخواست کمکهای مالی از نامزدهای محلی یا تلاش برای ثبتنام رأیدهندگان میشود، بیشتر شامل حال سالمندان، مهاجران و جوامع اقلیت با دانش محدود میشوند. اطلاعات نادرست و غلط از حقایق همواره قابل تشخیص نیست اما هوش مصنوعی مولد میتواند مقیاس را بهگونهای تغییر دهد که بشر هنوز بهطور کامل آن را درک نکرده است. کارشناسان برای مبارزه با این موضوع، استفاده از فناوریهایی را پیشنهاد میدهند که بتوانند صحت محتوای رسانهای را از طریق ابردادههای رمزگذاریشده ردیابی کرده و از اعتبار محتوا و شفافیت در گزارشهای انتخاباتی اطمینان حاصل کنند.
شبکههای اجتماعی و دیگر پلتفرمهای آنلاین احتمالا نقش بزرگی در انتخابات آتی آمریکا خواهند داشت. اگر مجرمان سایبری موفق شوند از سازو کارهای اعتدال و فیلتر محتوا پیشی گیرند، میتوان انتظار مداخله واقعی و جدی را در انتخابات آمریکا و تهدید بیسابقهای برای دموکراسی داشته باشند. آنچه مسلم است، نگرانیهای زیادی نسبت به حفاظت از رأیدهندگان در روز انتخابات مطرح میشود و قرار است تدابیر امنیتی از قبیل سیم خاردار کشیدن در محلهها و استفاده از شیشههای ضدگلوله برای افزایش امنیت آنها نصب شود. اما متأسفانه بیشترین آسیب واقعی حتی پیش از آغاز روز انتخابات، در روزهای قبل از آن ممکن است رخ دهد و آن اطلاعات غلط و جعلی است که مقصر اصلی آن را میتوان هوش مصنوعی دانست.
متن کامل گزارش ندا اظهری، مترجم را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.