هنرمندان دانشگاه آزاد در دومین جشنواره ملی کارتون روایت کردند
دومین دوره جشنواره ملی کارتون دانشگاه آزاد اسلامی دیروز با موضوع حمایت از مردم غزه و فلسطین و نمایش اقدامات رژیم‌صهیونیستی به کار خود پایان داد. جشنواره‌ای که محل حمایت بیش از 200 هنرمند دانشگاهی با زبان هنر از غزه، حقوق بشر و آزادی بیان سخن شد.
  • ۵ ساعت قبل
  • 00
هنرمندان دانشگاه آزاد در دومین جشنواره ملی کارتون روایت کردند
حمایت از فلسطین با زبان هنر
حمایت از فلسطین با زبان هنر
سارا طاهریخبرنگار

دومین دوره جشنواره ملی کارتون دانشگاه آزاد اسلامی دیروز با موضوع حمایت از مردم غزه و فلسطین و نمایش اقدامات رژیم‌صهیونیستی به کار خود پایان داد. جشنواره‌ای که محل حمایت بیش از 200 هنرمند دانشگاهی با زبان هنر از غزه، حقوق بشر و آزادی بیان سخن شد. بقعه شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی هم میزبان آثار هنرمندان خوشنام‌ دانشگاه آزاد است که در روزهای پایانی دومین دوره جشنواره ملی کاریکاتور در معرض عموم به نمایشگاه گذاشته شده است. 

ماجرای جشنواره کاریکاتور دانشگاه آزاد از 1402 آغاز شد. سال گذشته اولین دوره این جشنواره با موضوع «دنیای غرب؛ پیشرفته در علم و فناوری و تهی‌دست در بنیان‌های اخلاقی و اعتقادی» در واحد تهران مرکزی برگزار شده بود و با توجه به استقبال دانشجویان از آن و همچنین با توجه به تعداد آثار رسیده از استان اردبیل، تصمیم گرفته شد امسال نمایشگاه این جشنواره در استان اردبیل برگزار شود. متولی برگزاری این جشنواره نیز باشگاه رشد استعدادهای هنری و ادبی جوان دانشگاه آزاد است. مجموعه‌ای که در دل معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد شکل گرفته تا استعدادهای هنری دانشگاه را در حوزه‌‌های مختلف کشف و با برگزاری کارگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف آن‌ها را تبدیل به عناصر فعال هنرمندی کند که با استفاده از توان گسترده دانشگاه به چهره‌های جدید هنری در کشور تبدیل شوند. به عبارت بهتر باشگاه رشد استعداد‌های هنری و ادبی دانشگاه با رسالت کشف استعدادها، به شکوفایی و رشد دانشجویان و افراد هنرمند کمک می‌کند و به استعداد‌های این افراد به‌ واسطه هنر می‌پردازد تا با این اقدام شاهد ارتقای سطح کیفی هنر باشد. 
جشنواره ملی کارتون هم از همان دست جشنواره‌هایی است که قرار است در دل آن استعدادهای هنری دانشجویان در این حوزه شناخته شود. البته معنای واژگانی کلمه کارتون با پویانمایی و انیمیشن متفاوت است؛ تا جایی که کاریکاتور روی چهره متمرکز بوده اما کارتون به موضوع می‌پردازد و بازتاب کارتون در عصر امروز به‌‌عنوان یکی از درگاه‌‌های بیان و نمود این آثار، اصلی‌ترین دلیلی بود تا نمایشگاهی در این حوزه برگزار شود.

نگاهی گذرا به دومین جشنواره کاریکاتور
بر همین اساس، فراخوان این مسابقه ۱۵ اردیبهشت‌ماه در چندین سایت معتبر عنوان شد و بحث‌های غزه و حقوق بشر، آزادی بیان و دانشگاه سه محور اصلی آن بودند؛ مهلت ارسال آثار نیز تا ۲۵ تیرماه ۱۴۰۳ بود و دانشجویان هنرمند و علاقه‌مند، آثار خود را ارسال کردند و درنهایت بیش از 200 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از میان این آثار دو مرحله داوری مقدماتی، 90 اثر انتخاب شدند و برای داوری نهایی که مرحله پایانی محسوب می‌شد این 90 اثر مورد داوری و ارزیابی قرار گرفتند و درنهایت 45 اثر حاصل کار ۲۰ کاریکاتوریست زبده شرکت‌کننده در نمایشگاهی به عموم علاقه‌مندان هنر ارائه شد. 
دیروز نیز اختتامیه این جشنواره با حضور عباس محمدی رئیس باشگاه رشد استعدادهای هنری و ادبی دانشگاه آزاد، رسول حاجی‌زاده دبیر تخصصی دومین جشنواره ملی کارتون، حمید واحدی‌زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اردبیل، مهیار سپهری رئیس حوزه هنری استان اردبیل و فرشید سلیمی رئیس دانشگاه آزاد استان اردبیل برگزار شد. 

برگزیدگان جشنواره دوم چه کسانی بودند؟ 
از بین ۲۰۰ آثار ارسالی با موضوع اتفاقات غزه، احمدرضا زواری، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، حائز رتبه اول و برنده تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۱۰۰ میلیون ریال شد. مقام دوم این دوره از مسابقات کارتون به همراه دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۷۰ میلیون ریال به حسن سلطانی، دانشجوی دانشگاه آزاد تبریز رسید و ثریا شهباززاده، دانشجوی هنرمند دانشگاه آزاد اردبیل با کسب رتبه سوم، حائز دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۵۰ میلیون ریالی شد. علاوه بر تجلیل و اعطای جوایز به ۳ آثار برتر، زینب پیران‌زاده از کاشان، مهدی جهان‌بخش از خمینی‌شهر، سارا کارگر و سمیه دادمهر از اردبیل، سجاد علیزاده از تهران و حلیمه عالمی از مشهد، دیگر دانشجویانی بودند که با اعطای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آثار آن‌ها تقدیر به عمل آمد. همچنین رهی غفاریان به‌‌عنوان کارمند دانشگاه آزاد از کرج، با ارائه اثر و شرکت در این مسابقه، حائز دیپلم افتخار و جایزه نقدی شد. 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰