خالی‌بندی، عملیات فریب یا مرزبندی است؟
یکی از سناریوهای احتمالی در مورد انتشار اسناد طبقه‌بندی شده آمریکا این است که اگر اسناد منتشر شده، صحت داشته باشد، آیا آمریکایی‌ها تعمدا این اسناد را منتشر کردند تا حمله اسرائیل را تحت‌الشعاع قرار دهند یا در واقع امر، جک تیشیرای دیگری نسبت به درز این اسناد اقدام کرده است.
  • ۱۴۰۳-۰۷-۳۰ - ۱۰:۳۰
  • 00
خالی‌بندی، عملیات فریب یا مرزبندی است؟
سناریوهای محتمل از پروپاگاندای اسناد نظامی اسرائیل
سناریوهای محتمل از پروپاگاندای اسناد نظامی اسرائیل
زهرا طیبیخبرنگار

آوریل 2023 بود که مأموران امنیتی ایالات متحده جک تیشیرا، افسر نیروی هوایی گارد ملی آمریکا را به جرم انتشار اسناد طبقه‌بندی شده آمریکا بازداشت کردند. تیشیرا، اطلاعات طبقه‌بندی شده آمریکا را در یک اتاق گفت‌وگو در برنامه دیسکورد به اشتراک می‌گذاشت، اسنادی که حاوی اطلاعات محرمانه درباره متحدان و مخالفان آمریکا با جزئیاتی درباره تحرک نیروها در اوکراین در سازمان جاسوسی اسرائیل بود. روز جمعه اما کانال خبری میدل‌ایست اسپکتیتر، ادعا کرد به اسنادی محرمانه از آمریکا در مورد حمله اسرائیل دست پیدا کرده است. نکته جالب توجه این بود که نحوه انتشار این اسناد شباهت زیادی به انتشار اطلاعاتی داشت که تیشیرا در مورد اوکراین منتشر کرد.

یکی از سناریوهای احتمالی در مورد انتشار این اسناد این است که اگر اسناد منتشر شده، صحت داشته باشد، آیا آمریکایی‌ها تعمدا این اسناد را منتشر کردند تا حمله اسرائیل را تحت‌الشعاع قرار دهند یا در واقع امر، جک تیشیرای دیگری نسبت به درز این اسناد اقدام کرده است.

سناریوهای احتمالی درز اخبار محرمانه
مقامات آمریکایی هنوز موضع‌گیری دقیقی در مورد چگونگی انتشار اخبار و اطلاعات نداشتند. در این رابطه اما چند سناریو را می‌توان مورد توجه قرار داد. پیش از این سابقه داشته که اسناد و اطلاعاتی در مورد آمریکایی‌ها در رسانه‌های ایرانی بازنشر پیدا کند. انتشار اطلاعاتی در مورد رابرت مالی، که در روزنامه تهران تایمز منتشر شد، امری است که این گزاره را دور از ذهن نمی‌کند که ایران توانسته باشد به اطلاعاتی دست پیدا کند. بر این اساس یکی از سناریوهایی که در مورد انتشار این اسناد مورد توجه قرار دارد این است که این اطلاعات به دست ایرانی‌ها رسیده است و انتشار آن نیز به‌منظور به‌هم‌ریختن برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها صورت گرفته باشد.
سناریوی دیگری که درباره این حمله می‌توان مطرح کرد، این است از آنجا که انتخابات آمریکا نزدیک است و آمریکایی‌ها حداقل در شرایط فعلی تشدید هرنوع تنش را در منطقه مثبت نمی‌دانند، آنها انتخابات ریاست‌جمهوری را در پیش دارند و به‌نظر نمی‌رسد خواهان بروز بحران تازه‌ای در منطقه باشند. از طرفی نیز این احتمال وجود دارد که آمریکایی‌ها به دنبال اینند تا مرزگذاری با اقدامات احتمالی صهیونیست‌ها داشته باشند. سناریوی دیگری که در این رابطه مورد توجه قرار دارد این است که انتشار این اطلاعات، جنگ روانی علیه مردم ایران است. امری که اولین اثر آن ایجاد هراس در میان افکار عمومی در این راستاست که حمله صهیونیست‌ها به ایران قطعی است. علاوه بر این انتشار این اسناد را می‌توان عملیات فریب آمریکایی‌ها با فرض تأثیر‌گذاری بر محاسبات دستگاه نظامی و امنیتی ایران دانست تا امکان محاسبه دقیق حمله احتمالی صهیونیست‌ها را سلب کند.

همه اهداف را شناسایی کردیم
اگر این گزاره که صهیونیست‌ها به دنبال به راه انداختن یک جنگ روانی و عملیات فریب علیه ایرانند را پررنگ بدانیم، در این راستا موضع وزیرخارجه ایران را می‌توان پاسخ درخوری به این تلاش صهیونیست‌ها دانست. عموماً در ادبیات دیپلماتیک وزرای خارجه تلاش می‌کنند اظهاراتی را مطرح کنند که تا حد ممکن مدیریت تنش کنند، اما اظهارات صریح وزیر خارجه در این رابطه را می‌توان، نشان از آمادگی و قاطعیت ایران درمورد هرگونه حمله احتمالی صهیونیست‌ها دانست.

متن کامل گزارش زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰