العبریه؛ رسانه ترور
رسانه‌های «MBC» و «العربیه» ماه‌هاست که با وجود بهبود روابط عربستان با ایران و نیروهای مقاومت، رویکرد متناقضی نسبت به توافقاتشان پیدا کرده‌اند. امروز رسانه‌ها هم شانه به شانه دیپلمات‌ها و فرماندهان نظامی پشت خاکریزهای منطقه به‌دنبال اهدافشان می‌گردند و عربستان سعودی که تا پیش از این، توافقات صلح و سازش با کشورهای منطقه منعقد کرده بود و به‌دنبال عادی‌سازی روابط با ایران و سوریه و یمن و کاهش وابستگی به آمریکا و رابطه با اسرائیل بود، حالا قلم رسانه‌هایش عکس این روند را نشان می‌دهد.
  • ۱۴۰۳-۰۷-۲۹ - ۱۰:۴۵
  • 10
العبریه؛ رسانه ترور
رسانه‌های سعودی در خدمت روایت رژیم
رسانه‌های سعودی در خدمت روایت رژیم
علی ملکیخبرنگار

شیطنت‌های پی‌درپی رسانه‌های سعودی‌ بالاخره کار دستشان داد و جوانان عراقی شامگاه جمعه، مقابل دفتر یکی از آنها در بغداد تجمع کرده و آن را به آتش کشیدند. جرقه این اتفاق را شبکه MBC عربستان با انتشار گزارشی توهین‌آمیز درباره رهبران مقاومت زد و آتش آن دامن دفتر نمایندگی این شبکه را گرفت و نهایتا این مستند از کارتابلشان حذف شد. ماجرای تغییر رفتار رسانه‌های سعودی اما محدود به شبکه ام‌بی‌سی و این مستند نیست.

شهادت سید مقاومت علاوه‌بر سوگ و اندوه برای محور مقاومت، موج گسترده‌ای از شایعات با هدف نفرت‌پراکنی‌ها میان این محور را به دنبال داشت. یکی از کانون‌های اصلی این نفرت‌پراکنی‌ها شبکه العربیه عربستان بود. همزمان با آن جمعه سیاه و عملیات کمربند آتشی که منجر به شهادت سیدحسن نصرالله، سردار عباس نیلفروشان و دیگر نیروهای مقاومت شد، این شبکه مصاحبه‌ای را با یک کارشناس منتشر کرد که در آن ایران متهم به لو دادن اطلاعات مقاومت شده بود! 

حرکت خلاف جهت العربیه پس از این رسوایی متوقف نشد و «بی‌خبری از سردار قاآنی» آنها را به فکر کلیدزدن پروژه جدید انداخت. ابتدا رسانه‌های مختلف ضدایرانی این بی‌خبری را حاکی از شهادت او می‌دانستند و بعدتر متوجه شدند که می‌شود آورده‌های بهتری از فقدان سردار ایرانی داشته باشند. بنابراین ماجرای مضحک جاسوس‌ بودن او مطرح شد و حتی در رسمی‌ترین و جدی‌ترین حالت اعلام کردند قاآنی جاسوس اسرائیل بوده و الان تحت بازجویی نیروهای لبنان است. موضوعی که چندروزی دستمایه طنز کاربران شده بود. 

شبکه سعودی MBC اما در میزان تولید اخبار ضدایرانی و ضدمقاومت اسلامی به پای العربیه نمی‌رسد اما این رسانه نیز در منازعات اخیر مستندها و سریال‌هایی تولید یا پخش کرده که خشم و انتقادهای گسترده‌ای در پی داشته است. تازه‌ترین عملیات روانی آنها مربوط به پخش مستندی خیالی تحت عنوان «هزاره رهایى از تروریست‌ها» بود که در آن به رهبران شهید مقاومت ازجمله شهید «حاج‌قاسم سلیمانی» و «ابومهدى المهندس» پرداخته و این شهدا را مؤسس تعدادى از گروه‌هاى شبه‌نظامى و در ادعایی موهوم آنها را عامل تعدادى از ترورهاى عراق و سایر کشورها و «نماد تروریست و عامل جنگ و ویرانى» توصیف و ادعا کرد: «فعالیت‌هاى «بیهوده» سردار سلیمانی در سال 2020 در بغداد پایان یافت.» 

این رسانه‌های سعودی درحالی چنین‌ ادعاهای پوچ و بی‌اساسی را علیه فرماندهان نظامی مقاومت مطرح می‌کنند که سران کشورشان جمال خاشقچی، روزنامه‌‌نگاری را که مثل آنها فکر نمی‌کرد، در سرکنسولگری عربستان در ترکیه کشتند و حتی جسدش را در اسید حل کردند. در هر صورت این ادبیات زننده و کثیف که آنها به فرماندهان غیور مقاومت منسوب کرده‌اند، خشم حامیان مقاومت را برانگیخت و جوانان عراقی در اعتراض به این پخش این مستند از سوی رسانه عربستانی، ساختمان مربوط به این شبکه در بغداد را به آتش کشیدند و پس از آن MBC مجبور به حذف این مستند شد. 

متن کامل گزارش علی ملکی، خبرنگار گروه نقدروز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۲