عصر هکتوکورن‌ها
حدود دو سال بعد از ظهور ChatGPT که طوفان عظیمی را در جهان به پا کرد، سر و کله هوش مصنوعی مولد پیدا شد که به نظر می‌رسد بسیاری از معادلات را برهم ریخته و توانسته هوش مصنوعی را چند پله ارتقا دهد.
  • ۱۴۰۳-۰۷-۰۱ - ۱۰:۵۷
  • 00
عصر هکتوکورن‌ها
خالق ChatGPT و تلاش برای جذب سرمایه ۱۵۰ میلیارد دلاری
خالق ChatGPT و تلاش برای جذب سرمایه ۱۵۰ میلیارد دلاری
ندا اظهریخبرنگار

هوش مصنوعی مولد جدیدترین نیروی محرکه در سیلیکون‌ولی به شمار می‌رود که مرزهای فناوری را جابه‌جا کرده است. شرکت‌های فناوری منطقه، در ترکیب این پیشرفت‌ها، ادغام هوش مصنوعی در محصولات و خدمات خود برای باقی ماندن در رقابت و با بلوغ این فناوری و نفوذ آن احتمالا از سیلیکون‌ولی نیز فراتر خواهند رفت و صنایع و اقتصادهای جهانی را تغییر خواهند داد. آینده عملیات تجاری، نوآوری و حتی اشتغال به‌طور فزاینده‌ای با قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد شکل خواهد گرفت. 

چشم OpenAI به جایگاه دوم باارزش‌ترین استارتاپ آمریکایی
آنچه از شواهد پیداست، هوش مصنوعی مولد در حال ایجاد تحول در سیلیکون‌ولی است؛ منطقه‌ای که بسیاری از یونیکورن‌ها با درآمدهای میلیاردی در آن مستقر هستند. کارشناسان گمانه‌زنی کرده‌اند تحولی که با روی کار آمدن این فناوری قرار است در سیلیکون‌ولی رخ دهد، مربوط به تحول غول‌های فناوری است به‌طوری‌که دیگر نه خبری از یونیکورن‌های یک میلیارد دلاری خواهد بود و نه دکاکورن‌های 10 میلیارد دلاری، بلکه دیگر عصر هکتوکورن‌های 100 میلیارد دلاری است. OpenAI به‌عنوان خالق ChatGPT با برنامه‌ریزی‌هایی که کرده قرار است با کمک گرفتن از سرمایه‌گذاران خطرپذیر بزرگ‌تر، میزان سرمایه خود را از 6.5 میلیارد دلار گسترش دهد. درصورتی‌که این شرکت بتواند با VCهای بزرگ به تفاهم برسد، ارزش OpenAI به چیزی حدود 150 میلیارد دلار خواهد رسید که به‌عنوان دومین شرکت آمریکایی بعد از SpaceX با سرمایه بیش از 100 میلیارد دلار شناخته خواهد شد.

به گزارش «فایننشال‌تایمز»، این شرکت قصد دارد با کسب سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری از سرمایه‌گذارانی چون اپل، انویدیا، مایکروسافت و ترایو کپیتال، حجم سرمایه‌گذاری خود را افزایش دهد که این معامله می‌تواند به دو برابر شدن ارزش استارتاپ‌های هوش مصنوعی نیز کمک کند. این شرکت در هفته‌های اخیر با این سرمایه‌گذاران درباره دور جدیدی از تامین مالی برای پیشبرد طرح‌های بلندپروازانه خود به‌منظور توسعه مدل‌های هوش مصنوعی با عملکردی بهتر از هوش انسان مذاکراتی را انجام داده که به نظر می‌رسد این سرمایه‌گذاران نسبت به رقبای خود از قبیل آنتروپیک، گوگل و متا امتیاز بیشتری دارند.

براساس شرایطی که در تفاهمنامه عنوان شده، OpenAI ارزش‌گذاری 150 میلیارد دلاری را هدف قرار داده که یک جهش بزرگ از ارزش‌گذاری 86 میلیارد دلاری در ابتدای سال جاری به شمار می‌رود اما این شرکت همچنان برای پیروز شدن بر رقبای خود، به دنبال سرمایه جدید 5 میلیارد دلاری است تا بتواند ارزش خود را بالاتر ببرد. سرمایه نهایی جمع شده می‌تواند از 6.5 میلیارد دلار ارزش این شرکت هم فراتر رود. از قرار معلوم، شرکت «ترایو کپیتال» به‌عنوان یک شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر، در دور جدید سرمایه‌گذاری OpenAI حضور دارد و انتظار می‌رود قریب یک میلیارد دلار روی این شرکت سرمایه‌گذاری کند.

این استارتاپ از زمان راه‌اندازی چت بات ChatGPT در سال 2022 به سرعت گسترش یافته و درآمد آن در ابتدای سال به 2 میلیارد دلار در سال رسید اما به دلیل مواجهه با رقبای متعدد و نیز از آنجایی که هزینه‌های توسعه مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی به‌طور تصاعدی افزایش می‌یابد، همچنان می‌توان OpenAI را یک شرکت زیان‌ده حساب کرد. به دلیل فشار زیادی که سرمایه‌گذاران به‌منظور کسب بازده بالاتر به سازندگان مدل‌های هوش مصنوعی وارد می‌کنند، این شرکت استارتاپی به‌عنوان پیشگام در عرصه هوش مصنوعی، در بحبوحه نگرانی‌هایی که در این مورد دارد به تامین مالی و کسب سرمایه می‌پردازد. 

متن کامل گزارش ندا اظهری خبرنگار گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰